CNAIR: Realizarea Centurii municipiului Bistriţa este esenţială

13 iun. 2018 Miscellanea
V.D.
CNAIR: Realizarea Centurii municipiului Bistriţa este esenţială

Şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, susţine că realizarea Centurii municipiului Bistriţa este esenţială pentru fluidizarea circulaţiei din oraş, iar autorităţile fac eforturi pentru a începe lucrările în actualul exerciţiu de finanţare.

Potrivit unui comunicat al companiei, directorul general al CNAIR şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa - Năsăud, Radu Moldovan, alături de reprezentanţi ai conducerii CNAIR şi DRDP Cluj, au inspectat DN 17C şi DN 17D, drumuri naţionale care traversează judeţul Bistriţa-Năsăud. Necesitatea realizării cât mai rapid a Centurii Bistriţa pentru a fluidiza circulaţia din oraş a fost una dintre principale discuţiile ale şefului CNAIR cu preşedintele CJ din aceste judeţ.

"Încercăm ca prim obiectiv începerea lucrărilor la Centura Bistriţei, care este esenţială. Este un proiect cuprins în Masterplan, am solicitat avizul de mediu, iar în câteva zile vom primi un răspuns. Am făcut deja solicitarea pentru a obţine fondurile necesare realizării acestui proiect. Este prins în perioada de finanţare 2021 -2030, şi facem eforturi să tragem proiectul în actualul exerciţiu de finanţare, ca să începem lucrările de proiectare şi execuţie", a declarat directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

Potrivit sursei citate, lucrările de reciclare (ransforsare a drumului) începute în anul 2015 pe DN 17D sunt în parte finalizate, estimându-se ca la sfârşitul anului viitor acestea să fie terminate aproximativ integral. În ceea ce priveşte DN 17C pe care este un trafic ridicat, s-au identificat zone în care este posibilă lărgirea drumului cu o bandă, pe sensurile de urcare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Şcolile din toată ţara vor fi închise vineri, din cauza gripei
23 ian. I.M.


Sindicatele din transporturi cer reactivarea Convenţiei Sindicale Naţionale a Transportatorilor
23 ian. E.A.


LA FINELE LUI DECEMBRIE 2018:Rata şomajului în Capitală - în scădere
23 ian. I.T.


LA SPITALUL MILITAR DIN CAPITALĂ:Procedură chirurgicală în premieră naţională
23 ian. T.T.


Românii produc cele mai puţine deşeuri municipale din UE
23 ian. I.L.


VICEPREŞEDINTELE ANRE:Sunt foarte multe persoane care au nevoie de ajutoare la energie
22 ian. I.M.


ÎN DECEMBRIE:Rata şomajului a scăzut la 3,31%
22 ian. P.E.


Directorii de retail văd magazinele ca pe un mediu atractiv
22 ian. I.M.


O nouă şansă pentru schiul alpin1
22 ian. L.I.


ÎN 2018:Numărul maşinilor furate şi ajunse în România a crescut cu 70%
21 ian. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.