CNAIR: Realizarea Centurii municipiului Bistriţa este esenţială

13 iun. 21:30 Miscellanea
V.D.
CNAIR: Realizarea Centurii municipiului Bistriţa este esenţială

Şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, susţine că realizarea Centurii municipiului Bistriţa este esenţială pentru fluidizarea circulaţiei din oraş, iar autorităţile fac eforturi pentru a începe lucrările în actualul exerciţiu de finanţare.

Potrivit unui comunicat al companiei, directorul general al CNAIR şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa - Năsăud, Radu Moldovan, alături de reprezentanţi ai conducerii CNAIR şi DRDP Cluj, au inspectat DN 17C şi DN 17D, drumuri naţionale care traversează judeţul Bistriţa-Năsăud. Necesitatea realizării cât mai rapid a Centurii Bistriţa pentru a fluidiza circulaţia din oraş a fost una dintre principale discuţiile ale şefului CNAIR cu preşedintele CJ din aceste judeţ.

"Încercăm ca prim obiectiv începerea lucrărilor la Centura Bistriţei, care este esenţială. Este un proiect cuprins în Masterplan, am solicitat avizul de mediu, iar în câteva zile vom primi un răspuns. Am făcut deja solicitarea pentru a obţine fondurile necesare realizării acestui proiect. Este prins în perioada de finanţare 2021 -2030, şi facem eforturi să tragem proiectul în actualul exerciţiu de finanţare, ca să începem lucrările de proiectare şi execuţie", a declarat directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

Potrivit sursei citate, lucrările de reciclare (ransforsare a drumului) începute în anul 2015 pe DN 17D sunt în parte finalizate, estimându-se ca la sfârşitul anului viitor acestea să fie terminate aproximativ integral. În ceea ce priveşte DN 17C pe care este un trafic ridicat, s-au identificat zone în care este posibilă lărgirea drumului cu o bandă, pe sensurile de urcare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

SONDAJ: Şapte din zece români obişnuiesc să lucreze peste program
22 oct. M.F.


Protest spontan la Consiliului Local Ploieşti
22 oct. M.F.


Desecretizarea scrisorii de la CE privind legislaţia RCA ‒ solicitată
22 oct. M.F.


Ministerul Sănătăţii anchetează circumstanţele morţii lui Balaci2
22 oct. F.B.


Casa poetului Octavian Goga, scoasă la licitaţie
21 oct. B.V.


Marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", astăzi, în Capitală
20 oct. Teona Tomoiagă


ANOFM: Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 3,4%
20 oct. M.C.


ÎN URMA UNUI CONTROL LA TAXIURILE DIN ZONA A OPT AEROPORTURI DIN ŢARĂ:Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 30,000 lei
20 oct. R.E.


MINISTERUL MUNCII: "Uniformizarea" copiilor instituţionalizaţi va fi interzisă
20 oct. F.B.


MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Ungaria acceptă să preia cazuri care necesită transplant pulmonar
20 oct. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.