CNAIR ţinteşte fluidizarea traficului către sudul litoralului 1

22 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
CNAIR ţinteşte fluidizarea traficului către sudul litoralului

Compania a depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul "Alternativa Techirgiol"  

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, ieri, că a elaborat şi depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul "Elaborare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de executie si D.T.A.C pentru lucrarea Alternativa Techirghiol", care vizează fluidizarea traficului către sudul litoralului.

Aplicaţia a fost depusă în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul "Axei Prioritare 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient".

"Obiectivul general al proiectului, ca parte din reţeaua TEN-T Globală, este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţei interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 10.710.003,76 lei (inclusiv TVA) şi va fi finanţat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională - 6.760.796,92 lei, 25% contribuţia naţională (bugetul de stat) - 2.253.598,97lei, iar restul de 1.695.607,87 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Durata proiectului este de zece luni.

Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic ce vor fi realizate pentru construcţia "Alternativei Techirghiol" vor sta la baza implementării în întregime a acestui proiect, menţionează compania.

Opinia cititorului: 1
1.   Fara titlu
mesaj trimis de G.I.G în data de 22.11.2017, 16:23

Care este" alternativa Techirghiol" ? Pe unde va trece noul traseu ?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

KMGI acoperă nevoile de finanţare a benzinăriilor
23 apr. M.D.


Netcity Telecom investeşte în reţeaua subterană
23 apr. M.D.


Sesderma lansează o gamă inovatoare de cosmetice
23 apr. M.D.


ANRE va recalcula tarifele de distribuţie a energiei, după ce va primi decizia Consiliului Concurenţei
23 apr. C.P.


DUPĂ DECLARAREA ZILEI DE 30 APRILIE NELUCRĂTOARE:Turiştii aleg plajele din străinătate, de 1 mai
23 apr. ADELINA TOADER


SINDICALIŞTII DIN SECTORUL FEROVIAR AU PROTESTAT LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI LA GUVERNDumitru Costin, BNS: "De peste 25 ani, calea ferată a fost devalizată sistemic"
23 apr. RAMONA RADU


Transgaz a pierdut lupta pentru DESFA, în faţa Snam1
23 apr. A.A.


"CE Oltenia este puternic dezavantajată de actuala legislaţie rezultată din tendinţa de «decarbonizare»"
23 apr. A consemnat ANCUŢA STANCIU


Zboruri regulate Bucureşti - Malta, din mai
23 apr. ADELINA TOADER


REPREZENTANŢII CLINICII Sanconfind:"Dispariţia bacşişului acordat medicilor ar fi o îmbunătăţire reală în sistemul medical"
23 apr. A consemnat ADELINA TOADER

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.