CNAIR ţinteşte fluidizarea traficului către sudul litoralului 1

22 nov. 2017 Companii
Andrei Stan
CNAIR ţinteşte fluidizarea traficului către sudul litoralului

Compania a depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul "Alternativa Techirgiol"  

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, ieri, că a elaborat şi depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul "Elaborare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de executie si D.T.A.C pentru lucrarea Alternativa Techirghiol", care vizează fluidizarea traficului către sudul litoralului.

Aplicaţia a fost depusă în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul "Axei Prioritare 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient".

"Obiectivul general al proiectului, ca parte din reţeaua TEN-T Globală, este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţei interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 10.710.003,76 lei (inclusiv TVA) şi va fi finanţat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională - 6.760.796,92 lei, 25% contribuţia naţională (bugetul de stat) - 2.253.598,97lei, iar restul de 1.695.607,87 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Durata proiectului este de zece luni.

Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic ce vor fi realizate pentru construcţia "Alternativei Techirghiol" vor sta la baza implementării în întregime a acestui proiect, menţionează compania.

Opinia cititorului: 1
1.   Fara titlu
mesaj trimis de G.I.G în data de 22.11.2017, 16:23

Care este" alternativa Techirghiol" ? Pe unde va trece noul traseu ?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

DRAGOŞ PETRESCU, HORA:"Preţuri mai mari cu 5% în industria ospitalităţii, anul acesta"
22 ian. R.R.


FLORIN JIANU DESPRE EFECTELE OUG 114/2018:"Întreprinderile mici şi mijlocii din ţara noastră iau în considerare varianta de a-şi muta activitatea în Bulgaria"2
22 ian. RAMONA RADU


O nouă licitaţie pentru calea ferată către Aeroportul Otopeni
22 ian. I.GHE.


Numărul turiştilor la nivel mondial, în creştere cu 6% anul trecut, până la 1,4 miliarde
22 ian.


Romgaz vizează expansiunea pe pieţele internaţionale
22 ian.


Litoralulromanesc.ro, vânzări de 23 milioane euro, anul trecut
22 ian. A.T.


Semnal de alarmă pentru autorităţi, se pot face petiţii şi pe reţelele de socializare
22 ian. O.D.


WhatsApp, măsuri anti-zvonuri
22 ian.


Compania Google, amendată cu 50 de milioane euro
21 ian. E.A.


Tesla vinde automobilul electric Model 3 în Europa
21 ian. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.