CNAIR ţinteşte fluidizarea traficului către sudul litoralului 1

22 nov. 2017 Companii-Afaceri
Andrei Stan
CNAIR ţinteşte fluidizarea traficului către sudul litoralului

Compania a depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul "Alternativa Techirgiol"  

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, ieri, că a elaborat şi depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul "Elaborare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de executie si D.T.A.C pentru lucrarea Alternativa Techirghiol", care vizează fluidizarea traficului către sudul litoralului.

Aplicaţia a fost depusă în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul "Axei Prioritare 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient".

"Obiectivul general al proiectului, ca parte din reţeaua TEN-T Globală, este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţei interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 10.710.003,76 lei (inclusiv TVA) şi va fi finanţat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională - 6.760.796,92 lei, 25% contribuţia naţională (bugetul de stat) - 2.253.598,97lei, iar restul de 1.695.607,87 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Durata proiectului este de zece luni.

Studiul de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic ce vor fi realizate pentru construcţia "Alternativei Techirghiol" vor sta la baza implementării în întregime a acestui proiect, menţionează compania.

Opinia cititorului: 1
1.   Fara titlu
mesaj trimis de G.I.G în data de 22.11.2017, 16:23

Care este" alternativa Techirghiol" ? Pe unde va trece noul traseu ?

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze1
24 ian. A.A


IMEDIAT CE GIGI DRAGOMIR A FOST REPUS ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE,ANRM a lansat o consultare publică asupra calculului preţului de referinţă pentru gaze
23 ian. A.A


ANCOM propune scăderea tarifelor plătite între operatori pentru portarea numerelor
23 ian. C.P.


Nicolae Demetriade candidează pentru funcţia de Preşedinte ANAT
23 ian. Adelina Toader


Directorul Losan România vrea să construiască un hotel în Centrul Civic al Braşovului
23 ian. O.VRÂNCEANU


Sanofi plăteşte 11,6 miliarde de dolari pentru achiziţia Bioverativ
23 ian.


Americanii de la JD Norman Industries au achiziţionat REGE Automotive
23 ian. Ovidiu VRÂNCEANU


GARANŢII BANCARE DE 23 MILIOANE DE DOLARI Hidroconstrucţia va executa lucrări de construcţii în Iordania, de peste 115 milioane de dolari
23 ian. A.S.


EY: "Vehiculele electrice vor deveni o opţiune de transport de bază până în 2025, în toate pieţele"
23 ian. C.P.


Tel Drum şi-a cerut insolvenţa, "falimentul" fiind materia care face obiectul cererii
22 ian. D.I

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.