COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI

Discuţii pentru marile proiecte de infrastructură

06 iun. 16:23 Comunicate de presă
A.M.
Discuţii pentru marile proiecte de infrastructură

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) prin intermediul Grupului de lucru pentru Infrastructură a facilitat, în data de 5 iunie, o dezbatere între Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Şova, şi reprezentanţi ai companiilor de construcţii pentru a găsi împreună posibile soluţii pentru blocajele cu care se confruntă marile proiecte de infrastructură, conform comunicatului remis redacţiei.

Având în vedere contribuţia importantă a sectorului de construcţii pe care o aduce PIB-ului României, dinamica acestui sector reprezintă un semnal important al activităţii economice la nivel naţional. În contextul întârzierii implementării Master Planului General pentru Transporturi, a unei reţele de autostrăzi slab dezvoltate în comparaţie cu cele din Europa, al nivelului redus de investiţii publice, al crizei de resurse umane din sector şi a concurenţei neloiale din partea companiilor de stat, CDR şi-a asumat rolul de mediator în cadrul unei discuţii despre responsabilităţile ce trebuie preluate de către autorităţile publice şi sectorul privat, se mai arată în comunicat. Deblocarea sectorului de construcţii este una din principalele condiţii pentru dezvoltarea infrastructurii româneşti, un efort pe care organizaţiile membre CDR îl susţin activ.

În urma acestui dialog constructiv, s-a stabilit crearea unui grup de lucru mixt alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi CDR. Scopul acestui grup este să contureze un Pact Naţional pentru Infrastructură în vederea tratării problemelor punctuale sub forma unui parteneriat, care printr-o abordare transversală să producă soluţii pe termen scurt, mediu şi lung.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

ADVERTORIAL:HC Dinamo - Bitcoin România
19 sep.


Târgul Internaţional de Mobilă BIFE-SIM
13 sep. I.T.


ANDREEA PAUL (INACO):"Numărul roboţilor industriali va creşte cu 15% anual"1
05 sep.


ANDREEA PAUL (INACO):"Numărul roboţilor industriali va creşte cu 15% anual"1
04 sep.


Granini lansează sucuri cu conţinut de suc 100%
04 sep. A.M.


evoMAG, vânzările de calculatoare cresc cu 25%
04 sep. A.M.


INTERNATIONAL BUSINESS FORUM:Prezenţe remarcante la standul USH Pro Business
03 sep. Teona Tomoiaga


CONFERINŢA NAŢIONALĂ A BUCĂTARILORO gastronomie condusă doar de vizual, prima ediţie
03 sep. Teona Tomoiaga


IFA 2018:Soluţii AI prezentate de LG
31 aug. A.M.


Brico Depôt lansează catalogul cu soluţii pentru încălzirea locuinţei
30 aug. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.