COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI

Discuţii pentru marile proiecte de infrastructură

06 iun. 16:23 Comunicate de presă
A.M.
Discuţii pentru marile proiecte de infrastructură

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) prin intermediul Grupului de lucru pentru Infrastructură a facilitat, în data de 5 iunie, o dezbatere între Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Şova, şi reprezentanţi ai companiilor de construcţii pentru a găsi împreună posibile soluţii pentru blocajele cu care se confruntă marile proiecte de infrastructură, conform comunicatului remis redacţiei.

Având în vedere contribuţia importantă a sectorului de construcţii pe care o aduce PIB-ului României, dinamica acestui sector reprezintă un semnal important al activităţii economice la nivel naţional. În contextul întârzierii implementării Master Planului General pentru Transporturi, a unei reţele de autostrăzi slab dezvoltate în comparaţie cu cele din Europa, al nivelului redus de investiţii publice, al crizei de resurse umane din sector şi a concurenţei neloiale din partea companiilor de stat, CDR şi-a asumat rolul de mediator în cadrul unei discuţii despre responsabilităţile ce trebuie preluate de către autorităţile publice şi sectorul privat, se mai arată în comunicat. Deblocarea sectorului de construcţii este una din principalele condiţii pentru dezvoltarea infrastructurii româneşti, un efort pe care organizaţiile membre CDR îl susţin activ.

În urma acestui dialog constructiv, s-a stabilit crearea unui grup de lucru mixt alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi CDR. Scopul acestui grup este să contureze un Pact Naţional pentru Infrastructură în vederea tratării problemelor punctuale sub forma unui parteneriat, care printr-o abordare transversală să producă soluţii pe termen scurt, mediu şi lung.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Performanţă remarcabilă pentru fondurile de acţiuni cu expunere la BVB
20 iul. A.M.


ANAF PRIMUL SEMESTRU:Venituri bugetare mai mari cu 13,5%
19 iul. A.M.


Iridex afirmă că nu este sursa mirosurilor
19 iul. A.M.


DORALY.RO:Vor găzduirea a 550 de comercianţi
19 iul. A.M.


Flori de ie împodobesc podiumul Feeric Fashion Week
16 iul. A.M.


FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH
12 iul.


WIZZ AIR ANUNŢĂ O NOUĂ RUTĂ: Din Cluj- Napoca spre Marea Britanie
05 iul. A.M.


Modificările propuse de MRP au trecut de Plen
05 iul. A.M.


Siegfried Mureşan:Noul cumpărător al ArcelorMittal nu închide combinatul
04 iul. A.M.


AmCham, AHK, RBL, CPC:Apel la responsabilitate pentru România
04 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.