COLEGIUL MEDICILOR:

"Asistăm la un asalt media asupra lumii medicale" 2

11 ian. 14:47 Miscellanea
Andreea Cuzub
"Asistăm la un asalt media asupra lumii medicale"

Conducerea Colegiului Medicilor spune că are loc un asalt media asupra lumii medicale, "fiind creată impresia că asistenţa medicală din ţara noastră este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria".

Ei arată că au încredere că justiţia îşi va face datoria şi că trebuie aşteptate deciziile definitive ale instanţelor, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România spun, într-un comunicat de presă transmis astăzi, că asistă zi de zi la un asalt media asupra lumii medicale, "presa întrecându-se în a furniza dovezi de neglijenţă, imprudenţă, incompetenţă ale medicilor din întreaga ţară".

Reprezentanţii Colegiului Medicilor susţin: "Suntem martori, aproape neputincioşi, la această denigrare constantă a activităţii noastre, fiind creată impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria. Cu toate că, zi de zi, calitatea actului medical a crescut şi rezultatele mai bune sunt de necontestat, percepţia publică asupra medicului s-a deteriorat în mod evident. Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură libertatea de acţiune a medicului este restrânsă. Pacientul are dreptul de a-şi alege şi medicul şi opţiunea terapeutică. Pacientul are acces la ghidurile de bună practică, pacientul are Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justiţie pentru a-şi rezolva nemulţumirile".

Ei mai spun că, deşi este subfinanţată şi subdotată, medicina este capabilă să asigure servicii unei populaţii de aproximativ 20.000.000, iar în fiecare an sunt prestate aproape 180 de milioane de servicii medicale de către cei peste 55.000 de medici, fiind vorba despre peste 3.200 de servicii pe medic.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Romania a declarat: "Corpurile profesionale din sănătate, fără excepţie, asistă, din nou, de câteva săptămâni la asalturi mediatice legate de fapte a căror evidenţă nu o neagă nimeni. Afirmaţiile, neprobate încă, ce constituie obiectul unei anchete penale, care au invadat spaţiul public, reprezintă însă obiectul îngrijorării noastre. Colegii noştri care îşi practică profesia cu corectitudine, cu cinste, cu abnegaţie, cu dragoste faţă de pacienţii lor constată astăzi, încă o dată, că avalanşa de informaţii din ultima perioadă nu face decât, pe langă a ostraciza înainte de vreme pe cel care este doar acuzat, să arunce o lumină falsă şi răuvoitoare asupra activităţii unui întreg corp profesional, influenţând în felul acesta opinia publică şi sădind o nejustificată neîncredere în activitatea majorităţii medicilor. Am încredere că justiţia îşi va face datoria. Să aşteptăm deciziile definitive ale instanţelor şi să acordăm profesioniştilor din sănătate respectul cuvenit".

Opinia cititorului: 2
1.   Totul este putred in Danemarca
mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2018, 00:33

..... Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură libertatea de acţiune a medicului este restrânsă..... 

Pe naiba; Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură plicul trebuie sa fie tot mai gros pentru a fi bagat in seama si tratat civilizat.

Lucanii au impanzit sistemul. 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 12.01.2018, 00:36

Vedeti, corb la corb nu-si scot ochii !, 

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

JLL: "Cererea de spaţii industriale şi de logistică a atins un nou maxim istoric în 2017"
22 ian. V.D


Cel mai mare showroom de piatră naturală, încheie anul 2017 cu o cifră de afaceri de 24 milioane lei
22 ian. V.D


MAI: "Paisprezece localităţi din patru judeţe sunt nealimentate cu energie electrică"
22 ian. V.D


CNAIR: "Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor"
22 ian. V.D


VOCI"Autoplagiatul" - instrumentul mutilării consecvenţei în gândire
22 ian. Av. prof. dr. Marius Pantea, Specialist în Drepturile de Proprietate Intelectuală


Poliţia Română: 6.800 de sancţiuni contravenţionale, 627 de infracţiuni, 350 de permise de conducere reţinute, în ultimele 24 de ore
21 ian. F.C.


Cod galben de ninsori, începând din această seară, în 22 de judeţe
21 ian. F.C.


CNAB:Traficul aerian se desfăşoară normal pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti
21 ian.


Zeci de mii de oameni au protestat în toată ţara33
21 ian. F.C.


Zeci de mii de oameni protestează în toată ţara20
20 ian. Andreea Cuzub

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.