Comisia Europeană a adoptat un regulament de instalare a infrastructurii 5G 1

30 iun. 19:38 Comunicate de presă
A.P.
Comisia Europeană a adoptat un regulament de instalare a infrastructurii 5G

Regulamentul de punere în aplicare al punctele de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă, sau antenele mici, care sunt esenţiale pentru instalarea la timp a reţelelor 5G, a fost adoptat astăzi de Comisia Europeană, anunţă un comunicat de presă al reprezentanţei CE în ţara noastră.

Comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a declarat: " Reţelele wireless 5G reprezintă un pilon al dezvoltării socioeconomice a Europei, deoarece vor permite furnizarea de noi servicii în sectorul sănătăţii şi al îngrijirilor medicale, al energiei, al transporturilor, al educaţiei şi în multe alte domenii. Importanţa acestora este şi mai evidentă în momentul de faţă, întrucât reţelele vor juca un rol esenţial în redresarea noastră în urma crizei provocate de coronavirus. Împreună cu statele membre, trebuie să deschidem calea pentru introducerea la timp a tehnologiei 5G, fără bariere administrative restrictive, lucru care va aduce cu sine o cerere semnificativă din partea industriei noastre şi va amplifica inovarea şi competitivitatea la nivel european. "

"A cincea generaţie" de sisteme de telecomunicaţii, sau 5G, reprezintă una dintre cele mai importante părţi componente ale societăţii noastre. Aceste sisteme vor contribui la optimizarea proceselor de fabricaţie şi vor permite inovaţii în domenii precum telemedicina, oraşele inteligente şi gestionarea energiei curate, contribuind şi la realizarea de alte progrese. Ca parte a noilor norme UE în domeniul telecomunicaţiilor, care au intrat în vigoare în decembrie 2018, şi în urma mai multor consultări publice care au colectat feedback din rândul cetăţenilor, regulamentul adoptat astăzi explică caracteristicile fizice şi tehnice ale microcelulelor pentru reţelele 5G.

Regulamentul are în vedere simplificarea şi accelerarea instalării de reţele 5G. Instalarea ar trebui facilitată printr-un regim de instalare scutit de permise, care include supravegherea din partea autorităţilor naţionale. În acelaşi timp, punctele de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă trebuie să garanteze protecţia sănătăţii şi siguranţa persoanelor, prin respectarea unor limite stricte, care, pentru publicul larg, sunt de 50 ori mai mici decât nivelurile care ar avea un potenţial efect negativ asupra sănătăţii sugerate de dovezile ştiinţifice obţinute la nivel internaţional. Impactul vizual şi estetic al acestora trebuie să fie minim: să fie ori invizibile, ori să fie montate în mod neobstructiv pe structura de sprijin.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2020, 16:35

incepe jihadul?

tanti Merkel ce origini ai la baza? 

se implementeaza totodata si sloganul: scapa cin poate (cine mai apuca)

gata 

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

NUCLEARAELECTRICA:Sincronizarea Unităţii 1 Cernavodă la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat azi
05 aug. J.P.


DE LA 1,75% LA 1,5% BNR reduce dobânda cheie cu 0,25 puncte procentuale
05 aug. J.P.


Vola.ro introduce posibilitatea de a achiziţiona bilete de avion cu asigurare COVID-19 inclusă
05 aug. A.B.


Veniturile Allianz Grup au fost de 73,5 miliarde de euro în prima jumătate a anului
05 aug. A.P.


Operatorii din turismul autohton cer sprijinul Guvernului pentru repornirea activităţilor
05 aug. A.P.


Spitalul Euroclinic împlineşte 15 ani de activitate
05 aug. C.P.


Hotelurile din România înregistrează rezultate negative record1
05 aug. A.B.


DREPTUL LA BANKINGDe la începutul pandemiei, băncile au acordat credite noi de 8,5% din soldul creditului neguvernamental
05 aug. A.P.


ANALIZĂ PWC:"Operatorii aerieni au 6-12 luni să se recupereze din cea mai mare contracţie din istoria acestui sector"1
05 aug. A.P.


Investiţie de 100.000 euro într-un nou club de educaţie acvatică
04 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.