Comisia Europeană impune taxe la importurile de oţel din China

13 aug. 2017 Internaţional
AMALIA IONESCU
Comisia Europeană impune taxe la importurile de oţel din China

Comisia Europeană (CE) a introdus taxe antidumping de până la 28,5% pentru anumite tipuri de oţel rezistente la coroziune din China, după ce în urma investigaţiei lansate în urmă cu opt luni s-a descoperit că produsele beneficiau de subvenţii ilegale din partea autorităţilor de la Beijing, transmite Reuters.

Decizia CE vine în urma unei plângeri de la Asociaţia europeană a producătorilor de oţel, Eurofer, printre ai cărei membri se află "ArcelorMittal", "ThyssenKrupp" şi "Tata Steel" Europe.

Importurile de oţel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta şi reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiţii "Jefferies".

"Cum Voestalpine, Thyssenkrupp şi ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oţelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunţul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piaţa internă şi a marjei de profit", apreciază analiştii de la "Jefferies", potrivit Agerpres.

Comisia Europeană consideră că taxele antidumping sunt necesare pentru a ajuta producătorii din cel puţin cincisprezece state membre.

Taxele antidumping, care variază de la 17,2% până la 28,5%, vor afecta "Hesteel Group", "Shougang Group", "Shagang Group" şi alte câteva companii.

În iunie, Comisia Europeană a introdus taxe antidumping de până la 35,9% pentru oţelul laminat la cald din China.

Executivul comunitar a efectuat o investigaţie în numele celor 28 de state membre şi a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferenţiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale şi dreptul de a folosi terenurile industriale.

În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Surse: Aeroportul din Bruxelles, scos la vânzare
18 iun. A.V.


Alianţa Renault-Nissan, revizuită până în 2022
18 iun.


Trump taxează importuri chinezeşti în valoare de 50 de miliarde de dolari
18 iun.


BURSELE DIN LUMEScăderi importante în sectorul minier şi cel bancar din Europa
18 iun. A.V.


ANALIZĂ WHICH:Băncile britanice au închis 2.900 de sucursale în trei ani
18 iun. Alina Vasiescu


DUPĂ REUNIUNEA BCEEuro, în cel mai important declin săptămânal din ultimele 19 luni
18 iun. (A.V.)


SURPRINDE DIN NOU:Trump sugerează că elimină interdicţia federală privind marijuana
18 iun. V.R.


ÎN AŞTEPTAREA REUNIUNII OPECPreţul petrolului, în declin puternic
18 iun. V.R.


Un membru al Grupului Bilderberg o "sfătuieşte" pe Angela Merkel să demisioneze imediat5
18 iun. Călin Rechea


NEW JERSEY:Atac armat la un festival de arte
17 iun. M.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.