Comisia Europeană impune taxe la importurile de oţel din China

13 aug. 2017 Internaţional
AMALIA IONESCU
Comisia Europeană impune taxe la importurile de oţel din China

Comisia Europeană (CE) a introdus taxe antidumping de până la 28,5% pentru anumite tipuri de oţel rezistente la coroziune din China, după ce în urma investigaţiei lansate în urmă cu opt luni s-a descoperit că produsele beneficiau de subvenţii ilegale din partea autorităţilor de la Beijing, transmite Reuters.

Decizia CE vine în urma unei plângeri de la Asociaţia europeană a producătorilor de oţel, Eurofer, printre ai cărei membri se află "ArcelorMittal", "ThyssenKrupp" şi "Tata Steel" Europe.

Importurile de oţel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta şi reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiţii "Jefferies".

"Cum Voestalpine, Thyssenkrupp şi ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oţelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunţul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piaţa internă şi a marjei de profit", apreciază analiştii de la "Jefferies", potrivit Agerpres.

Comisia Europeană consideră că taxele antidumping sunt necesare pentru a ajuta producătorii din cel puţin cincisprezece state membre.

Taxele antidumping, care variază de la 17,2% până la 28,5%, vor afecta "Hesteel Group", "Shougang Group", "Shagang Group" şi alte câteva companii.

În iunie, Comisia Europeană a introdus taxe antidumping de până la 35,9% pentru oţelul laminat la cald din China.

Executivul comunitar a efectuat o investigaţie în numele celor 28 de state membre şi a descoperit că firmele chineze au beneficiat de împrumuturi preferenţiale pe termen lung de la băncile de stat, de deduceri fiscale şi dreptul de a folosi terenurile industriale.

În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Grecia nu primeşte o nouă tranşă de împrumut mai devreme de mijlocul lunii viitoare
21 feb. V.R.


Ce se ascunde în spatele virtuţii proclamate de Unilever?
21 feb. Călin Rechea


ÎN PLIN SCANDAL DE CORUPŢIEGuvernatorul Băncii Letoniei nu emisionează1
21 feb. A.V.


DUPĂ CE A PRELUAT BURSA IRLANDEZĂEuronext plănuieşte noi achiziţii
21 feb. A.V.


BURSELE DIN LUMECreşteri în Europa, în baza rezultatelor companiilor
21 feb. A.V.


MACRO NEWSLETTER 21 februarie 2018
21 feb.


Profitul HSBC creşte puternic datorită rezultatelor din Asia
21 feb.


Italia cere UE să verifice facilităţile oferite de statele est-europene investitorilor
21 feb.


Bursele europene au închis în creştere
20 feb. A.C


Wall Street a deschis în creştere
20 feb. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.