Comisia juridică a Senatului reia dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea 3

13 iul. 07:04 Politică
G.U.
Comisia juridică a Senatului reia dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, astăzi, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea, conform Agerpres.

Sâmbătă, forul a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor asupra acestui proiect de lege.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a solicitat în Comisia juridică amânarea până astăzi a dezbaterilor, pentru a studia practicile Uniunii Europene în domeniu, menţionând că actul normativ venit de la Guvern nu este coerent şi "cetăţenii au dreptul la o lege care să-i protejeze".

Senatorul PNL Iulia Scântei a spus că această propunere înseamnă nerespectarea deciziei de convocare a plenului Senatului pentru sâmbătă şi a avertizat că va avea implicaţii asupra sănătăţii cetăţenilor.

Duminică, Robert Cazanciuc a criticat din nou proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantinarea şi izolarea, susţinând că este un "dezastru" şi, ca urmare, actul normativ va fi votat când va corespunde "nevoii românilor", după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui.

El a amintit că au fost solicitate puncte de vedere din partea Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii, iar Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană în privinţa internării obligatorii şi detaşării obligatorii a medicilor.

"Când vom fi convinşi că legea corespunde nevoii românilor, o să votăm această lege, că o să votăm luni, că o să votăm marţi, miercuri o să vedem în funcţie de cum vor fi dezbaterile în comisie. Am invitat nu numai Ministerul Justiţiei şi CSM să vină la dezbateri, am invitat organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale, toţi care sunt implicaţi într-un fel sau altul în aplicarea acestei legi trebuie să spună un punct de vedere, pentru că altfel dacă legea nu este clară, uşor de înţeles, uşor de aplicat doar îi păcălim pe români că vom avea o lege care îi protejează. Toate mecanismele din lege trebuie să fie foarte, foarte clare şi conforme cu nevoile noastre de astăzi", a adăugat social-democratul.

El a arătat că, până luni, Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană privind internarea obligatorie şi detaşarea obligatorie a medicilor.

"Am rugat Guvernul ca până luni să ne ofere o fundamentare din practica europeană, cum se întâmplă în Germania, în Austria, în Spania, în Italia, pe internarea obligatorie şi pe detaşarea obligatorie a medicilor. De asemenea, am cerut Ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect pentru a arăta foarte clar dacă actul normativ corespunde legii fundamentale din România şi practicii CEDO în această materie. Am cerut un aviz şi de la CSM pentru că în mod cert proiectul elaborat de Guvernul Orban nu are avizul CSM, deşi pentru a respecta decizia CCR este nevoie de o procedură detaliată de contestare la un judecător", a explicat senatorul PSD.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma unei discuţii cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenţa în Senat a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la dezbaterea proiectului.


Opinia cititorului: 3
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2020, 08:34

ma bucur ca este anuntata o abordare ceva mai serioasa a acestei initiative

pe Orban nu o sa-l vedeti la Senat pt ca nu stie ce sa raspunda la intrebari profi

succes 

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2020, 09:07

Seriozitate in Parlament?

Esti glumet sau nestiutor! 

Este suficient sa tinem cont de intarzierea cu care se adopta acolo legile de interes national si de lipsa de interes pentru problemele urgente cum ar fi cea a carantinarii. 

In Romania, Covid-ul umbla nestingherit pe strazi gratie lor, PSD-istilor si aliatilor lor. 

Asta numesti tu seriozitate? 

Este atentat la siguranta si viata cetatenilor, nu seriozitate.

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de anonim în data de 13.07.2020, 11:51

Bun si liberalii ce FAC (ca sa nu scriu acest cuvant in limba engleza...) sa tina in frau parascovenia ? Stau doar cu ochii pe sondaje ?!!? In loc sa carantineze focarele miorlaie toata ziulica de piedicile puse de pesedei ,CCR si renate weber.

Uitati-va la Hong-Kong de pilda,s-au descoperit alaltaieri 28 de infectari noi si S-A INTRAT IN STARE DE URGENTA PENTRU 2 SAPTAMANI ! La fel si zona metropolitana a Lisabonei ; toata zona statului Victoria (cu suprafata putin mai mica decat Romania, 174000km patrati) ,din Australia(ce cuprinde capitala Melbourne) E ACUM CARANTINATA pentru mai putine cazuri decat in Romania ! 

Romania e depasita acum doar de Suedia, UK si Portugalia, crezi dumneata ca liberalii nu vor da socoteala la alegeri ?!!?

Nea Tataru zicea ca in august vom reveni la o viata cvasi-normala, care august ? Poate 2021 ! 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Hotărârea CEDO, în cazul Kovesi, definitivă
06 aug. G.M.


NOI CU CINE VOTĂM?Traseismul politic - legiferat de PSD şi preluat de PNL
06 aug. George Marinescu


KLAUS IOHANNIS: "Majoritatea parlamentară pesedistă se opune reformelor justiţiei"
06 aug. G.M.


Principalele partide, salvate de datorii de peste 70 de milioane de lei de banii publici2
05 aug. A.P.


PONTA:"Alegerile locale trebuie organizate în condiţii de maximă siguranţă"
05 aug. J.P.


DAN BARNA:"Trebuie să fim alături de statul şi de cetăţenii libanezi"5
05 aug. A.P.


Marcel Ciolacu anunţă plângere penală împotriva PNL3
05 aug. A.P.


Gabriela Firea, replică la acuzele premierului în legătură cu blocajele licitaţiei pentru măşti
05 aug. A.P.


NICOLAE ROBU:"Curtea de Apel va stabili dacă voi fi trimis în judecată sau nu"
05 aug. S.B.


Iohannis se va întâlni azi cu premierul Ludovic Orban şi alţi membri ai Guvernului3
05 aug. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.