COMUNICAT DE PRESĂ

CAFR organizeză vineri al V-lea Congres al Profesiei de Auditor financiar

CAFR organizeză vineri al V-lea Congres al Profesiei de Auditor financiar

Un număr de 300 de auditori financiari şi experţi în domeniu din ţara noastră şi din străinătate vin la Bucureşti vinerea aceasta (Hotel Radisson Blu) pentru a se reuni la al V-lea Congres al Profesiei de Auditor Financiar din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, cu această ocazie va fi marcată şi sărbătorită şi Ziua Naţională a Auditorului Financiar. De asemenea, vor participa la eveniment reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai mediului academic.

În comunicat se precizează: "Tema acestei ediţii a Congresului organizat de Camera Auditorilor Financiari din ţara noastră este ,,Profesia de audit - experienţe prezente, necesităţi şi provocări'' în contextul Directivei Europene 56/2014, transpusă în România prin Legea 162/15 iulie 2017 şi care reglementează activitatea de audit statutar în România".

Preşedintele CAFR a declarat: ,,Organizăm Congresul CAFR într-un moment cheie pentru profesia de auditor financiar nu numai la nivel naţional, profesie care se află în acest moment la o răscruce'' afirmă dr. Ciprian Teodor Mihăilescu - Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România. ,,Avem în faţă atât oportunităţi cât şi provocări. Oportunităţile pentru auditorii financiari români derivă din faptul că vor putea contribui, prin experienţa lor, la întărirea guvernanţei corporative a entităţilor care sunt supuse auditului statutar, făcându-le mai performante şi ajutându-le să se integreze mai bine în economia României''.

,,Mi-aş dori ca acest Congres să reprezinte un cadru de întâlnire între profesioniştii auditori financiari, mediul de afaceri şi reprezentanţii instituţiilor pentru a împărtăşi din experienţă şi pentru a creşte încrederea şi calitatea în activitatea de audit financiar'' susţine la rândul său prim-vicepreşedintele CAFR, Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de finanţe.

Ialomiţianu a adăugat: ,,Toată lumea trebuie să înţeleagă că auditorul financiar este ca un medic. Atunci când îţi dă un sfat nu are un interes economic în entitatea pe care o gestionează. El îşi face treaba şi o face cu bună credinţă şi îşi doreşte ca entitatea să fie mai profitabilă şi mai sigură pe pieţele financiare''.

Potrivit sursei citate, congresul va găzdui şi ateliere profesionale cu teme de strictă actualitate: integritatea şi independenţa auditorilor, auditul statutar în ţara noastră - experienţe şi aşteptări, riscul de audit şi raportarea financiară şi auditul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

COMUNICAT DE PRESĂPhoenicia Hotels a inaugurat Restaurantul Mandaloun - Lebanese cuisine
16 oct. F.B.


Conferinţa "Insolvenţa persoanei fizice şi darea în plată"
15 oct.


PHOENICIA HOTELS - investiţie de 1 milion de euro
15 oct. P.P.


INVESTIGAŢIE DECLIC:Pădurile virgine ale României, defrişate fără autorizaţie
15 oct. F.M.


RESTAURANTUL MANDALOUN:Noua investiţie Phoenicia Hotels valorează 1 milion de euro
13 oct. M.F.


SEMINAR DIPLOMATIC INTERNAŢIONAL: 140 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Rusia1
12 oct. V.D.


Produse agroalimentare româneşti, promovate la SIAL Paris 2018
08 oct. L.I.


GRUPUL VELUX:Ediţia 2018 - Barometrul Locuinţelor Sănătoase
08 oct. V.D.


Noutăţile Allview aduse la IMWORLD
05 oct. P.A.


ASF: Insuficiente societăţi au produse de asigurare de risc cibernetic
04 oct. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.