COMUNICAT DE PRESĂ

CAFR organizeză vineri al V-lea Congres al Profesiei de Auditor financiar

CAFR organizeză vineri al V-lea Congres al Profesiei de Auditor financiar

Un număr de 300 de auditori financiari şi experţi în domeniu din ţara noastră şi din străinătate vin la Bucureşti vinerea aceasta (Hotel Radisson Blu) pentru a se reuni la al V-lea Congres al Profesiei de Auditor Financiar din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei, cu această ocazie va fi marcată şi sărbătorită şi Ziua Naţională a Auditorului Financiar. De asemenea, vor participa la eveniment reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai mediului academic.

În comunicat se precizează: "Tema acestei ediţii a Congresului organizat de Camera Auditorilor Financiari din ţara noastră este ,,Profesia de audit - experienţe prezente, necesităţi şi provocări'' în contextul Directivei Europene 56/2014, transpusă în România prin Legea 162/15 iulie 2017 şi care reglementează activitatea de audit statutar în România".

Preşedintele CAFR a declarat: ,,Organizăm Congresul CAFR într-un moment cheie pentru profesia de auditor financiar nu numai la nivel naţional, profesie care se află în acest moment la o răscruce'' afirmă dr. Ciprian Teodor Mihăilescu - Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România. ,,Avem în faţă atât oportunităţi cât şi provocări. Oportunităţile pentru auditorii financiari români derivă din faptul că vor putea contribui, prin experienţa lor, la întărirea guvernanţei corporative a entităţilor care sunt supuse auditului statutar, făcându-le mai performante şi ajutându-le să se integreze mai bine în economia României''.

,,Mi-aş dori ca acest Congres să reprezinte un cadru de întâlnire între profesioniştii auditori financiari, mediul de afaceri şi reprezentanţii instituţiilor pentru a împărtăşi din experienţă şi pentru a creşte încrederea şi calitatea în activitatea de audit financiar'' susţine la rândul său prim-vicepreşedintele CAFR, Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de finanţe.

Ialomiţianu a adăugat: ,,Toată lumea trebuie să înţeleagă că auditorul financiar este ca un medic. Atunci când îţi dă un sfat nu are un interes economic în entitatea pe care o gestionează. El îşi face treaba şi o face cu bună credinţă şi îşi doreşte ca entitatea să fie mai profitabilă şi mai sigură pe pieţele financiare''.

Potrivit sursei citate, congresul va găzdui şi ateliere profesionale cu teme de strictă actualitate: integritatea şi independenţa auditorilor, auditul statutar în ţara noastră - experienţe şi aşteptări, riscul de audit şi raportarea financiară şi auditul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

EDITURA LITERA ORGANIZEAZĂMagic Library la Noaptea Cărţilor Deschise!
12 apr.


PIOTR JAKUĆ, PREMIO:"Recomandăm centrele specializate pentru schimbarea anvelopelor"
15 mar. C.P.


CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI Ediţia 2018
16 feb. A.C


Flori de ie ajunge la The Bride Show în Dubai
08 feb. A.C


Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii previne: "O mulţime de chestiuni juridice pot interveni în încercarea de a recupera creanţele. Cum pot fi acestea soluţionate"
22 ian. A.C


Un studiu realizat de Cofetăriile Delice arată că românii consumă mai mult cozonac de Paşte decât de Crăciun
18 ian. Andreea Cuzub


De Ziua Micii Uniri, Galaţiul se uneşte în Flori de ie
17 ian. D.I


LA 25 DE ANI DE CARIERĂ MUZICALĂCornelia şi Lupu Rednic lansează albumul DVD "Maramureş, tărâm de basm"
16 ian. E.O


Bursa Română de Mărfuri (BRM) a împlinit 25 de ani de existenţă
12 dec. 2017


Asociaţia Naţională a Antreprenorilor a aniversat cinci ani de activitate
08 dec. 2017

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.