COMUNICAT DE PRESĂ:

"Smart Cities of Romania Champions" au deja 15 proiecte înscrise

11 oct. 14:31 Miscellanea
F.B.

Interesul ridicat al administraţiei locale pentru conceptul smart city se vede şi în numărul mare de proiecte înscrise la ediţia 2018 a Premiilor Smart Cities of România. 15 localităţi şi-au înscris deja proiectele pentru evaluare, cele mai relevante urmând a fi prezentate în cadrul Galei din 30 octombrie, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre de către reprezentanţii evenimentului.

Termenul de depune al proiectelor este 19 octombrie.

Printre participanţi se afla Primăriile Piatra Neamţ şi Reghin cu platforme de tip City App, sau Primăriile Iaşi şi Beclean cu proiecte de mobilitate urbană, care implică atât trecerea la autobuze electrice cât şi aplicaţii complexe pentru managementul traficului.

Studii independente arată o creştere a numărului de proiecte smartcity în România în 2018. În majoritatea cazurilor este vorba însă de componente individuale şi mai puţin de abordări integrate. Situaţia este determinată de bugetele limitate aflate la dispoziţia comunităţilor, ceea ce forţează decidenţii la o abordare etapizată a demersurilor de modernizare.

Din luna noiembrie va începe o dezbatere publică amplă asupra strategiei naţionale smart city, care va identifica direcţiile de dezvoltare şi infrastructură publică necesară. Resursele financiare disponibile sunt mari, MCSI anunţând un buget de 45 milioane euro doar pentru realizarea unui cloud guvernamental.

Premiile SMART CITIES OF ROMÂNIA CHAMPIONS 2018 sunt acordate pentru patru categorii: Politici şi strategii, Tehnologii pentru oraşe inteligente, Mobilitate urbană, Educaţie. Juriul va analiza fiecare proiect după o serie de criterii tehnice şi de impact la nivel de comunitate: relevanţă, perspective de replicare, oportunităţi economice, creşterea calităţii vieţii etc.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

Casa poetului Octavian Goga, scoasă la licitaţie
21 oct. B.V.


Marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", astăzi, în Capitală
20 oct. Teona Tomoiagă


ANOFM: Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 3,4%
20 oct. M.C.


ÎN URMA UNUI CONTROL LA TAXIURILE DIN ZONA A OPT AEROPORTURI DIN ŢARĂ:Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de 30,000 lei
20 oct. R.E.


MINISTERUL MUNCII: "Uniformizarea" copiilor instituţionalizaţi va fi interzisă
20 oct. F.B.


MINISTERUL SĂNĂTĂŢII: Ungaria acceptă să preia cazuri care necesită transplant pulmonar
20 oct. F.B.


RADET anunţă că va începe duminică probele la cald
19 oct. V.D.


CJUE condamnă România cu privire la depozitele de deşeuri2
19 oct. P.E.


Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, condamnat la închisoare1
18 oct. T.T.


STUDIU NOVEL:Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut la 15,3%
18 oct. I.L.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.