CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ / MARIAN VIŞU ILIESCU, LAPAR:

"Este nevoie de instalarea tinerilor fermieri în mediul rural"

16 oct. Companii
Emilia Olescu
Marian Vişu Iliescu
Marian Vişu Iliescu

Membrii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) nu sunt de acord cu plafonarea subvenţiilor, după cum a spus Marian Vişu Iliescu, directorul executiv al Ligii. Acesta a subliniat: "Membrii LAPAR reunesc peste 1,5 milioane de hectare de teren. Dorim să ne extindem şi, împreună cu celelalte asociaţii de fermieri să încercăm constituirea unei coaliţii importante la nivel european. Cel mai bine pentru interesul fermierului şi pentru toate sectoarele este să ne coalizăm şi să reprezentăm România cu succes. Noi vom veni cu câteva elemente pe care le-am tot promovat. În cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) ne-am exprimat clar precizând că nu suntem de acord cu plafonarea subvenţiilor, din motive economice legate de fermele comerciale ce reprezintă un bun existent şi nu ar trebui distruse printr-un asemenea scurt-circuit. Pe pilonul II al PAC - dezvoltare rurală - am cerut să se accentueze fenomenul de procesare a materiei prime ca să ajungem la produsul finit, cu care să venim în faţa consumatorului. Acest lucru nu putem să îl facem decât susţinuţi de o finanţare privată şi având în vedere pilonul II de dezvoltare rurală, datorită componentei de finanţare nerambursabile".

Instalarea tinerilor în mediul rural ar înseamna o perenitate a acestui mediu şi o preluare a fermelor existente, mai consideră domnul Iliescu. În alocarea aferentă bugetului 2014-2020, suma alocată tinerilor fermieri a fost de 2% din totalul fondurilor, iar LAPAR îşi doreşte ca acest procent să se dubleze, a precizat domnia sa.

Printre altele, şeful LAPAR mai susţine că ar trebui ca fermierul român să primească în continuare subvenţia pentru motorină.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

TIMIŞOARA:Compania Ness a închiriat peste 4.100 mp în UBC 0
12 dec. F.B.


Operatorii de transport, nemulţumiţi de abrogarea integrală a OUG 51/2019
12 dec. GEORGE MARINESCU


REMUS ŞTEFUREAC, INSCOP RESEARCH: Populaţia, tot mai atentă la importanţa eficienţei energetice
12 dec. R.R.


Ceasurile se vând în funcţie de marcă, nu de preţ
12 dec. O.D.


Poiana Braşov - pe primul loc la capitolul staţiuni montane şi în 2020
12 dec. E.O.


JEAN VALVIS:Piaţa apelor minerale de la noi - un miliard de euro
12 dec. F.A.


RĂZVAN NICOLESCU (DELOITTE): "Cred că Standard & Poor's s-a grăbit puţin"9
11 dec. B.F.


Preţul plătit pentru mentenanţa metroului e de patru ori mai mare faţă de preţul real
11 dec. F.F.


Campeador finalizează primul ansamblu rezidenţial cu faţadă ventilată din Timişoara
11 dec. A.I.


Enel - încă odată printre liderii mondiali în sustenabilitate
11 dec. A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.