CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / ANDREEA PAUL, PREŞEDINTE INACO:

"Am bifat cel mai puternic salt în clasamentul mondial al antreprenoriatului feminin"

16 mai. Companii-Afaceri
(A.T.)
ANDREEA PAUL, PREŞEDINTE INACO
ANDREEA PAUL, PREŞEDINTE INACO

Lipsa de iubire din politică ne-a dus la gradul intolerabil de hoţie, la gradul revoltător de nerecuperare a prejudiciilor generate bugetului public, consideră Andreea Paul, preşedintele INACO.

Domnia sa a trans­mis, ieri, prin intermediul unui mesaj video: "Toate acestea au condus la lipsa facilităţilor sanitare din gospodăriile românilor şi acesta este, să nu vă surprindă, indicatorul economic şi social care ne îndepărtează cel mai mult de media europeană. 3 din 10 români nu au aceste facilităţi sanitare de bază acasă şi unul din 10 români nu dispune de serviciile minimale sanitare la care s-ar cuveni să aibă acces. Stăm de 15 ori mai rău decât media europeană. Tot din lipsă de iubire în politică avem nivelul actual al subdezvoltării cronice, a infrastructurii, a educaţiei, a sănătăţii şi mai ales a poziţionării României în topul ruşinii mondiale, al capacităţii de a ne reţine resursa umană talentată aici, acasă. Suntem pe locul Ruşinos 132 în lume din 137 de ţări analizate în raportul global al competitivităţii. Tot din lipsă de iubire în politică noi am retrogradat semnificativ în marea majoritate a rapoartelor globale dedicate competitivităţii. Noi am căzut nouă locuri în clasamentul mondial, în raportul băncii Mondiale cu privire la uşurinţa de a derula afaceri, aici în România. Am căzut 6 poziţii în clasamentul raportului global al competitivităţii talentelor, am căzut două poziţii în raportul global al turismului, încă două poziţii în raportul global de progres social în lume, am pierdut pe linie, inclusiv am căzut din nou în acest an în clasamentul global al antreprenoriatului şi al calităţii ecosistemului din jurul nostru favorabil antreprenoriatului. Însă, am bifat şi un plus, la asta merită să ne uităm cu mai multă grijă, cel mai puternic salt pe care România îl face în sens bun de data asta, în clasamentul mondial dedicat antreprenoriatului feminin. Aici am reuşit performanţa ca în ultimul an să urcăm 4 locuri în master card, index dedicat antreprenoriatului feminin şi aici ne poziţionăm pe locul 9 din 57 de ţări ale lumii analizate. De multe ori, atunci când societatea nu reuşeşte să îţi ofere locuri de muncă de calitate şi bine plătite, e dovedit că implicarea femeilor în spaţiul antreprenorial este mai ridicat din lipsă de iubire pentru economie, avem de gestionat un fenomen grav al violenţei domestice, costurile se ridică la circa 10 miliarde de euro anual, din lipsă de iubire civică, democraţia suferă".

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

DE LA TELEORMAN LA LUNĂAutostrada promisiunilor se lungeşte cu câţiva kilometri
25 mai. Dan Nicolae


RĂZVAN NICOLESCU, DELOITTE:"Puţin probabil ca statul să finanţeze investiţiile din energie"1
25 mai. EMILIA OLESCU


STUDIU PARALELA 45: Antalya, destinaţia vedetă a verii, cu o creştere de 70%
25 mai. A.T.


ÎN ULTIMII CINCI ANI:Bugetul turiştilor autohtoni pentru vacanţe a crescut cu 30%
25 mai. Adelina Toader


Daramis investeşte 12 milioane euro în proiectul Vita Bella
25 mai. C.P.


"Producătorul român nu este ajutat de stat să se dezvolte"
25 mai. A consemnat Emilia Olescu


RAPORT:20% dintre companiile de la noi nu au auzit de GDPR
25 mai. E.O.


FRANK HAJDINJAK, DIRECTOR GENERAL:"E.ON România vrea să investească jumătate de miliard de lei, în 2018"
25 mai. Ramona Radu


COMISIA EUROPEANĂ:Gazprom trebuie să permită fluxul liber al gazelor naturale la preţuri competitive în CEE
25 mai.


CA Immo refuză oferta grupului american Starwood
24 mai. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.