CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / MIHAELA POPA, CEC BANK:

"Circa 84% din angajaţii CEC Bank sunt femei"

16 mai. Companii-Afaceri
Emilia Olescu
MIHAELA POPA, CEC BANK
MIHAELA POPA, CEC BANK

CEC Bank este o bancă feministă, unde femeile sunt prezente şi în executiv, şi la conducere, a menţionat Mihaela Popa, vicepreşedintele instituţiei de credit.

Domnia sa a menţionat: "În Româ­nia, femeile reprezintă o minoritate în cadrul comunităţii de afaceri, deoarece, chiar dacă ele constituie 51% din totalul populaţiei, conform studiului Mastercard din 2017 asupra antreprenoriatului feminin în 54 de ţări din lume, România este pe locul 28, cu doar 25,3% din numărul total de afaceri deţinute de femei, comparativ cu 30,8% în Spania, 29,6% în Polonia şi 27,8% în Ungaria.

În CEC Bank, însă, circa 84% sunt femei, din acestea aproximativ 10% ocupă o funcţie de conducere, iar din totalul posturilor de conducere circa 71% sunt ocupate de femei, ceea ce demonstrează că zona serviciilor este o activitate prielnică doamnelor şi dom­nişoarelor.

Acelaşi studiu arată că femeile sunt prezente, de regulă, în activităţi private de mici dimensiuni din domeniul serviciilor, educaţiei sau comerţului, fie că vorbim de firme nou infiinţate, fie că vorbim de firme care au trecut de «vârsta majoratului»".

CEC Bank susţine antreprenoriatul feminin prin toate produsele pe care le promovează, organizând întâlniri de afaceri în care vin foarte multe doamne, a mai spus vicepreşedintele băncii, menţionând că, în crearea produselor CEC Bank, femeile au o contribuţie esenţială.

Mihaela Popa a completat, precizând că femeia antreprenor este un manager de succes, din mai multe motive:

"- Pentru că liderii femei deţin echilibrul fin dintre rezultate şi relaţii, sunt multi-tasking, trăsături dobândite din felul de a fi, precum şi din activitatea zilnică, citesc indicii sociale subtile şi răspund la eventualele probleme înainte ca acestea să devină chiar probleme. Găsirea unui echilibru corect între cele două aspecte este o provocare dură în care femeile excelează, ceea ce duce la angajaţi implicaţi şi motivaţi şi la rezultate puternice;

- Un business are nevoie şi de pers­pective creative şi inovative - un avantaj pe care femeile îl au prin firea lor. Empatia, compasiunea, organizarea şi spiritul de cultivare a valorilor sunt trăsături valoroase ale femeilor lider. Prin integrarea laturii umane în structurile organizatorice, femeile în funcţii de conducere stabilesc standardul pentru inovaţie;

- Abilităţile de comunicare sunt necesare pentru cele mai multe posturi de conducere, iar femeile excelează în acest domeniu. Sunt obişnuite să asculte problemele şi apoi să emită directive, aşadar din start pornesc cu un atu".

Concluzia este că femeile antreprenor au iniţiativă şi comunicare, deschidere şi abilitatea de a inova, sociabilitate şi tipul de management abordat îndeplinirea scopurilor propuse.

Plecând de la potenţialul încă neexploatat pe acest segment al antreprenoriatului feminin, CEC Bank a creat produse care răspund acestor necesităţi, printre care se numără finanţările prin Programul Româno-Elveţian, creditul de investiţii - program naţional multianual de microindustrializare, programul Start-up nation.

Alte programe destinate afacerilor antreprenoriale micro, derulate inclusiv în anii precedenţi sunt:

"- Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D);

- Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare (START);

- Linii de credit acordate în baza OUG 92/2013 privind Programul de garantare pentru întreprinderi mici şi mijlocii;

- Credite punte pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA;

- Finanţări acordate conform OUG 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 şi POPAM 2014-2020, precum şi pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul producţiei vegetale, zootehnice şi acvaculturii etc".

Astfel, conform doamnei Popa, CEC Bank oferă o gamă variată de produse de creditare, inclusiv finanţări în cadrul programelor guvernamentale, precum şi alte servicii bancare specifice (cash management, debitare directă, operaţiuni de cont curent, internet banking, mobile banking etc).

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CITR deschide primul birou în afara ţării
18 oct. A.T.


Gazprom şi-a majorat producţia cu 6,8%
18 oct. T.V.


Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de troleibuze autonome
18 oct. I.V.


Şcoala informală de IT anunţă lansarea unei francize
18 oct. I.T.


Consiliul Concurenţei a amendat Westgate România
18 oct. T.T.


ÎN DOMENIUL ACHIZIŢIILOR:KMG International primeşte acreditarea şi calificarea internaţională CIPS
18 oct. T.T.


ALERT - MASA ROTUNDĂ BURSA "ROMÂNIA ŞI RUSIA/INIUSHKIN IGOR, MINISTRU CONSILIER LA AMBASADA RUSĂ:"Perspectivele extinderii legăturilor comerciale România-Rusia sunt destul de bune"1
18 oct.


UPDATEMasa rotundă "România şi Rusia" - înregistrare video
18 oct.


ALEX MILCEV, EY ROMÂNIA: "România, posibil să ratifice Convenţia multilaterală de evitare a dublei impuneri"
18 oct. Ramona Radu


SHIMON GALON, REAL-SOL:Întârzierea autorizaţiilor şi lipsa forţei de muncă, marile probleme din construcţii
18 oct. Alina Vasiescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.