CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL:

"Mă consider o femeie care a reuşit"

16 mai. Companii-Afaceri
E.O.
RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL
RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL

Turcan: "Voturile pentru femei vin mai mult de la bărbaţi" 

Cel mai aspru aspect cu care trebuie să se lupte o femeie este prejudecata insuccesului, consideră deputatul PNL Raluca Turcan.

Aceasta susţine că această prejudecată se transformă în insuccesul femeilor, în general. Raluca Turcan a menţionat: "Este important să nu apară sentimentul de frustrare, pentru că atunci ne ratăm misiunea socială. Am experimentat şi lipsa de solidaritate a doamnelor faţă de doamne. Voturile pentru femei vin mai mult de la bărbaţi. Suntem la polul opus faţă de comportamentul din ţările nordice, cum ar fi Suedia sau Norvegia, unde rolul femeii nu este perceut să stea acasă, cum e la noi". Referitor la rolul femeii în politică, deputatul liberal a menţionat: "Puţină lume are capacitatea de a-şi asuma expunerea publică. Odată asumată o meserie publică, trebuie asumat şi riscul unui insucces. Dacă ajungi să nu ai succes, atunci aduci o influenţă negativă inclusiv in jurul tău. Dacă ai insucces, asta afectează latura frumoasă, plină de energie a femeii. Nu există om politic care să nu fi citit lucruri total neadevărate despre el şi, cu toate acestea, trebuie să reziste". Oamenii fac politica, nu partidele din care fac parte, mai consideră Raluca Turcan, adăugând: "Mă consider o femeie care a reuţit şi care este împăcată cu ea însăşi".

Raluca Turcan a transmis că femeile trebuie să încerce să folosească un instrument la care, în general, nu au cultură să apeleze aşa cum ar trebui - legea. "Trebuie să arătăm ca şi doamnele, prin recursul la lege, îşi caută şi îşi obţin dreptatea. Nu toate doamnele sunt la fel de puternice. Multe nu ştiu cum să-şi caute dreptatea şi sunt deznădăjduite". Parlamentarul subliniază că femeile care ştiu cum să-şi caute dreptatea trebuie să le arăte şi celorlalte că există legi de combatere a violenţei domestice şi a discriminării şi că pot recurge la Codul Civil.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

CITR deschide primul birou în afara ţării
18 oct. A.T.


Gazprom şi-a majorat producţia cu 6,8%
18 oct. T.V.


Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de troleibuze autonome
18 oct. I.V.


Şcoala informală de IT anunţă lansarea unei francize
18 oct. I.T.


Consiliul Concurenţei a amendat Westgate România
18 oct. T.T.


ÎN DOMENIUL ACHIZIŢIILOR:KMG International primeşte acreditarea şi calificarea internaţională CIPS
18 oct. T.T.


ALERT - MASA ROTUNDĂ BURSA "ROMÂNIA ŞI RUSIA/INIUSHKIN IGOR, MINISTRU CONSILIER LA AMBASADA RUSĂ:"Perspectivele extinderii legăturilor comerciale România-Rusia sunt destul de bune"1
18 oct.


UPDATEMasa rotundă "România şi Rusia" - înregistrare video
18 oct.


ALEX MILCEV, EY ROMÂNIA: "România, posibil să ratifice Convenţia multilaterală de evitare a dublei impuneri"
18 oct. Ramona Radu


SHIMON GALON, REAL-SOL:Întârzierea autorizaţiilor şi lipsa forţei de muncă, marile probleme din construcţii
18 oct. Alina Vasiescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.