CONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIATUL FEMININ" / RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL:

"Mă consider o femeie care a reuşit"

16 mai. 2018 Companii
E.O.
RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL
RALUCA TURCAN, DEPUTAT PNL

Turcan: "Voturile pentru femei vin mai mult de la bărbaţi" 

Cel mai aspru aspect cu care trebuie să se lupte o femeie este prejudecata insuccesului, consideră deputatul PNL Raluca Turcan.

Aceasta susţine că această prejudecată se transformă în insuccesul femeilor, în general. Raluca Turcan a menţionat: "Este important să nu apară sentimentul de frustrare, pentru că atunci ne ratăm misiunea socială. Am experimentat şi lipsa de solidaritate a doamnelor faţă de doamne. Voturile pentru femei vin mai mult de la bărbaţi. Suntem la polul opus faţă de comportamentul din ţările nordice, cum ar fi Suedia sau Norvegia, unde rolul femeii nu este perceut să stea acasă, cum e la noi". Referitor la rolul femeii în politică, deputatul liberal a menţionat: "Puţină lume are capacitatea de a-şi asuma expunerea publică. Odată asumată o meserie publică, trebuie asumat şi riscul unui insucces. Dacă ajungi să nu ai succes, atunci aduci o influenţă negativă inclusiv in jurul tău. Dacă ai insucces, asta afectează latura frumoasă, plină de energie a femeii. Nu există om politic care să nu fi citit lucruri total neadevărate despre el şi, cu toate acestea, trebuie să reziste". Oamenii fac politica, nu partidele din care fac parte, mai consideră Raluca Turcan, adăugând: "Mă consider o femeie care a reuţit şi care este împăcată cu ea însăşi".

Raluca Turcan a transmis că femeile trebuie să încerce să folosească un instrument la care, în general, nu au cultură să apeleze aşa cum ar trebui - legea. "Trebuie să arătăm ca şi doamnele, prin recursul la lege, îşi caută şi îşi obţin dreptatea. Nu toate doamnele sunt la fel de puternice. Multe nu ştiu cum să-şi caute dreptatea şi sunt deznădăjduite". Parlamentarul subliniază că femeile care ştiu cum să-şi caute dreptatea trebuie să le arăte şi celorlalte că există legi de combatere a violenţei domestice şi a discriminării şi că pot recurge la Codul Civil.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.


Reţea de socializare cu ambiţii spaţiale
23 ian.


DANIEL MISCHIE, CEO GRUP CITY GRILL:"Deficitul de forţă de muncă în HoReCa s-a adâncit anul trecut"
23 ian. R.R.


Licitaţie anulată pentru modernizarea DN 28B
23 ian. G.M.


PARTE A UNEI STRATEGII CARE VIZEAZĂ ADAPTAREA LA CREŞTEREA VÂNZĂRILOR ONLINE:Ikea deschide primul magazin din centrul unui oraş
22 ian. T.L.


Mastercard, amendată cu 570 milioane euro de Comisia Europeană
22 ian. I.D.


PENTRU A PRODUCE BATERII ELECTRICE ÎN POLONIA:Mercedes, investiţie de 200 de milioane euro
22 ian. E.A.


DE PE PIAŢA DE GROS A SERVICIILOR DE TRANZIT NAŢIONAL COMUTAT:ANCOM propune retragerea obligaţiilor Telekom
22 ian. M.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.