Conferinţa: Carieră în Industria Energetică 2019, Ediţia Constanţa

11 nov. 16:59 Comunicate de presă
D.D.
Conferinţa: Carieră în Industria Energetică 2019, Ediţia Constanţa

Filiala Bucureşti Tineret a Societăţii Inginerilor Energeticieni din România, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat în perioada 8-9 noiembrie 2019, în incinta Bibliotecii Universităţii Ovidius din Constanţa, evenimentul "Conferinţa: Carieră în industria energetică 2019, ediţia Constanţa". Acest proiect, iniţiat de SIER Bucureşti Tineret şi ajuns la cea de a VIII-a ediţie, îşi propune să ofere tinerilor studenţi şi absolvenţi, aflaţi la începutul carierei, posibilitatea de a cunoaşte şi interacţiona cu companiile active în domeniul energetic.

Cele două zile dedicate evenimentului au permis tinerilor din Dobrogea să aibă o experienţă complexă, prin intermediul celor 6 prezentări ale companiilor, workshop-ul organizat şi cele două vizite tehnice. În plus, pentru a crea un cadru discuţiilor dintre studenţi şi angajatori, nu au lipsit pauzele de networking, unde companiile au organizat standuri de prezentare pentru a fi mai aproape de tineri.

Prima zi de eveniment a fost rezervată deschiderea, care a debutat cu un panel format din reprezentanţi ai asociaţiilor partenere şi mediul universitar: Dna. Prof. univ. Melat Bormambet - Prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa şi Prodecan al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, D-na Prof. univ. dr. Semanghiul Birghilă - Prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie, Sebastian Enache - Membru în consiliul director RWEA - Asociaţia Română pentru Energie Eoliană, Cînepă Irina-Maria - Coordonator Resurse Umane a Ligii Studenţilor Universitatea "Ovidius" din Constanţa şi Mircea Biţoiu - Preşedinte SIER Bucureşti Tineret.

În cea de-a doua parte a zilei, cei 92 de participanţi ai evenimentului au urmărit discursurile reprezentanţilor companiilor ce şi-au propus să prezinte oportunităţile de carieră şi dezvotare în domeniul energetic. Cele 5 companii participante au atins o gamă diversă de specializări în care tinerii pot urma programe de practică, internship şi loc de muncă. Prezentările susţinute de Rompetrol, Nuclearelectrica şi Transelectrica - Parteneri Gold, Celco - Partener Silver şi Wind Technicians - Partener Bronze, au atras interesul tinerilor prin programele bine strucuturate în ceea ce priveşte forţa de muncă.

Ziua s-a încheiat cu workshop-ul "Refinery Fundamentals & Economics" susţinut de Rompetrol. Sorin Cioca, Director Planificare şi Performanţă în cadrul Rompetrol - KMG International ne-a arătat că ingineria şi economia nu sunt aşa imposibile când le faci cu drag. Lucrul în echipă, voia bună şi surprizele nu au lipsit.

Evenimetul s-a încheiat pe 9 noiembrie, sâmbătă, când 30 de tineri au plecat către cele două vizite tehnice.

Una dintre vizite a fost la Celco, cea mai inovatoare companie din domeniul materialelor de construcţii din România. Tinerii s-au bucurat de prezenţa specialiştilor care au avut răspuns la toate întrebările dar şi de micile experimente pe care le-au văzut. Cu siguranţă a fost o experienţă nouă şi şi-au îmbogăţit cunoştiinţele, dar au şi înţeles că pentru a fi inginer trebuie să fii capabil să te adaptezi.

Cealaltă vizită tehnică a fost la Staţia Electrică Isaccea, unde profesioniştii de la Transelectrica au stat la dispoziţie tinerilor dornici să cunoască domeniul energetic. Faptul că tinerii au avut ocazia să vadă singura staţie electrică din România care a funcţionat cu nivelul de tensiune de 750kV reprezintă pentru ei un avantaj în a înţelege complexitatea acestui domeniu. Numărul mare de echipamente dar şi instalaţiile modernizate au fascinat tinerii studenţi şi sperăm că a contribuit la pasiunea pentru energetică.

Ne dorim ca evenimentul să fie instrumentul prin care mediul industrial să fie mai aproape de mediul academic, iar tranziţia tinerilor de la studenţi la angajaţi să fie făcută într-un mod cât mai plăcut de ambele părţi. Performanţă în domeniu este dictată de existenţa unor astfel de manifestări care să faciliteze schimbul de experienţă şi să conecteze laolaltă atât companiile în domeniu cât şi viitorii specialişti.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Clientii Porsche Asigurari pot face autoconstatarea daunelor online
10 dec. A.I.G.


Facebook, amendată în Ungaria pentru dezinformarea consumatorilor
10 dec. A.I.G.


Românii aleg tot mai des serviciile de medicină privată1
10 dec. A.I.G


Tezaur naţional, în licitaţie
09 dec. A.I.


Peste 140.000 de oameni au murit din cauza rujeolei
06 dec. A.I.G.


Zborurile de Crăciun cresc de la an la an1
06 dec. A.I.G


Numărul de participanţi ai agenţiei Cursuri Creative a înregistrat nouă creştere
05 dec. A.I.G.


CONSTANTIN-FLORIN MITULEŢU-BUICĂ:"Aceste alegeri au fost o provocare pentru noi toţi, un test pe care apreciez că l-am trecut cu succes''1
05 dec. A.I.G.


Afacere pe spatele victimelor accidentelor rutiere
04 dec. A.I.G


COMUNICAT DE PRESĂ: Fonduri europene pentru "România Durabilă"1
04 dec. L.I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.