CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A III-A/ FLORIAN MATEIŢĂ, PARTENER ROMINSOLV:

"Nu se poate face reorganizare doar invocând legile" 2

19 feb. 2016 Companii
V.R.
"Nu se poate face reorganizare doar invocând legile"

Reorganizarea unei companii aflate în procedură de insolvenţă nu se poate face doar invocând legile, doar aplecându-ne asupra problemelor după ce acestea au apărut, este de părere Florian Mateiţă, partener RomInsolv, care menţionează că în această activitate de reorganizare, practicienii trebuie să-i ajute "pe cei care pot să renască după eşec".

Domnia sa subliniază că, la declararea unei insolvenţe, "avem un dat", respectiv un conflict, o pierdere şi o perioadă de timp în care societatea aflată în această situaţie va mai produce pierderi.

"Nu am văzut o societate care să intre pe profit sau să se echilibreze imediat după declanşarea insolvenţei. Apare un necesar de finanţare", afirmă domnul Mateiţă, adăugând că toate problemele generate de insolvenţă se pot rezolva dacă practicianul în acest domeniu înţelege afacerea.

"A gestiona un conflict nu înseamnă să fii de partea cuiva. Îl gestionezi atunci când eşti la mijloc. Ca să putem avea un rezultat bun, trebuie să fim echidistanţi, să punem problema business-ului, nu a hârtiilor", spune reprezentantul RomInsolv, aducând în atenţie cazul "Oltchim", de care s-a ocupat.

Domnia sa declară: "Am găsit aici oameni care au stat într-o companie condusă într-un mod stalinist, dar care au reuşit să-şi asume o conduită de piaţă. Am văzut o conlucrare extraordinară între departamente. I-am direcţionat pe aceşti oameni, i-am abordat, nu i-am lăsat singuri să lupte cu problemele. I-am susţinut să producă pentru o piaţă extrem de competitivă, să participe la târguri internaţionale. Un colectiv care pierdea 4,2 milioane de euro pe lună a reuşit să reducă pierderea la 700.000 de euro după şase luni, iar la un an, EBIDTA este pozitiv".

Pentru 2016, cei care se ocupă de reorganizarea "Oltchim" aşteaptă ca societatea să realizeze profit contabil.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2016, 14:05

NU poti redresa Oltchim cu un Plan de reorganizare aprobat partial de judecatorul sindic elaborat de nonspecialisti (ad.judiciari)IN 3 ani de insolventa ati realizat:

-1200 salariati concediati 

--nesiguranta in funct. instalatiilor 

-nu ati achitat platile compensatorii si sunt salarii restante pe 2,5 luni 

-tineti 11 directori cu salarii lunare nete de 8 000-12 000 lei 

-ad. judiciari incaseaza lunar 50 000 euro/luna

Dupa inca 3 ani de reorganizare ,deci dupa 6 ani de insolventa ad.judiciari sustinuti de ad.special si cei 11 directori vor falimenta Oltchim si vor avea in conturi milioane de euro pt.distrugerea Oltchim.Sper ca Min Economiei sa intervina rapid si sa analizeze acest jaf. 

2.   OLTCHIM
mesaj trimis de OLTCHIM în data de 19.02.2016, 15:23

Aceasta procedura aplicata in cazul OLTCHIM este exemplul cel mai cras de incompetenta al TUTUROR AUTORITATILOR STATULUI.

Vorbim de sistemul de justitie, vorbim de cel mai mare prejudiciator al statului - principalul HOT - AVAS redenumit AAAS,, vorbim de Ministerul Muncii prin AJOFM Valcea si prin ITM Valcea, vorbim de prefectul de Valcea, vorbim de Ministerul Economiei. 

Ei, cum poti sa vi dumneata, domnule Piperea, domnule Matetita si restul pana la 11 persoane din cadrul Rominsolv sau domnule Balan Nicolae si restul pana la 11 persoane din BDO si sa imi spui tu mie, disponibilizat ca esti un PROFESIONIST cand nu esti in stare sa raspunzi la o banal cerere de peste un an? 

Sunteti spuma impostorilor acestei societati... si mai sunteti platiti din banii mei... 

Nu sunteti DECAT niste HOTI. Si atat. 

Partea proasta este ca sistemul judiciar al acestei tari nu se ocupa de furtul acoperit de dumneavoastra prin Planul de Reorganizare in valoare de 500 milioane de euro... Pentru ca nu este vorba de motan? Si pentru ca nu conteaza 500 de milioane de euro?

Sunteti printre cele mai mari rusini ale acestei tari. 

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.