CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE EDIŢIA A IX-A / STERE FARMACHE, FONDUL ROMÂN DE CONTRAGARANTARE:

"Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital" 1

01 nov. 2017 Fonduri Europene
E.O.
"Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital"

Drumul la bancă, pentru finanţarea proiectelor, este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital, a spus Stere Farmache, preşedintele Directoratului la Fondul Român de Contragarantare.

Domnia sa a menţionat: "Fondul este o instituţie importantă, deşi nu iese în prima linie asemeni băncilor, fiind prezent în cea de-a doua linie. Activitatea fondului a fost blocată timp de doi ani de către Curtea de Conturi, care a intrat destul de brutal în schema de contragarantare. (...) Anul acesta ne-am implicat mult în programul de start-up nation, un program care merge bine. Estimăm că, până la sfârşitul acestui an, vom avea 1000 de contragaranţii, inclusiv cele din start-up nation".

Fondul are ca obiect de activitate exclusiv contragarantarea finanţărilor acordate de fondurile de garantare, a subliniat domnul Farmache, menţionând că, pentru o valorificare mai bună, este nevoie de o diversificare a obiectului de activitate, prin introducerea operaţiunilor de micro-finanţare sau a programelor pentru cofinanţarea unor proiecte foarte bine alese pe anumite domenii de activitate, conform lui Stere Farmache.

Domnia sa a menţionat că Fondul este generator de beneficii pentru IMM în mecanismul garantare - contragarantare, reducând costul garantării, implicit pe cel al finanţării pentru IMM/antreprenor şi crescând gradul de creditare al instituţiilor financiar-bancare.

În Europa sunt instituţii similare FRC/ FNGCIMM private, publice şi mixte, a mai spus domnul Farmache, menţionând că Asociaţia Europeană a Instituţiilor de garantare şi contragarantare are un rol important ca partener de dialog al instituţiilor UE, fiind o platformă de schimb de bune practici, un for profesional în care sunt abordate tendinţele pieţei şi nevoile clienţilor şi sunt create grupuri de lucru pentru a găsi soluţii la provocările economice actuale.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   baz, baz, baz
mesaj trimis de marmache în data de 01.11.2017, 10:15

Vezi nenea Marmache, daca suntai multe fete la banci, lumea merge unde nu este luata peate picior! Vai de tineretea noastra! Ce mai face nenea Boboc? Au reusit sa va dea un loc caldut si linistit?

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.