CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE EDIŢIA A IX-A / STERE FARMACHE, FONDUL ROMÂN DE CONTRAGARANTARE:

"Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital" 1

01 nov. 2017 Fonduri Europene
E.O.
"Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital"

Drumul la bancă, pentru finanţarea proiectelor, este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital, a spus Stere Farmache, preşedintele Directoratului la Fondul Român de Contragarantare.

Domnia sa a menţionat: "Fondul este o instituţie importantă, deşi nu iese în prima linie asemeni băncilor, fiind prezent în cea de-a doua linie. Activitatea fondului a fost blocată timp de doi ani de către Curtea de Conturi, care a intrat destul de brutal în schema de contragarantare. (...) Anul acesta ne-am implicat mult în programul de start-up nation, un program care merge bine. Estimăm că, până la sfârşitul acestui an, vom avea 1000 de contragaranţii, inclusiv cele din start-up nation".

Fondul are ca obiect de activitate exclusiv contragarantarea finanţărilor acordate de fondurile de garantare, a subliniat domnul Farmache, menţionând că, pentru o valorificare mai bună, este nevoie de o diversificare a obiectului de activitate, prin introducerea operaţiunilor de micro-finanţare sau a programelor pentru cofinanţarea unor proiecte foarte bine alese pe anumite domenii de activitate, conform lui Stere Farmache.

Domnia sa a menţionat că Fondul este generator de beneficii pentru IMM în mecanismul garantare - contragarantare, reducând costul garantării, implicit pe cel al finanţării pentru IMM/antreprenor şi crescând gradul de creditare al instituţiilor financiar-bancare.

În Europa sunt instituţii similare FRC/ FNGCIMM private, publice şi mixte, a mai spus domnul Farmache, menţionând că Asociaţia Europeană a Instituţiilor de garantare şi contragarantare are un rol important ca partener de dialog al instituţiilor UE, fiind o platformă de schimb de bune practici, un for profesional în care sunt abordate tendinţele pieţei şi nevoile clienţilor şi sunt create grupuri de lucru pentru a găsi soluţii la provocările economice actuale.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   baz, baz, baz
mesaj trimis de marmache în data de 01.11.2017, 10:15

Vezi nenea Marmache, daca suntai multe fete la banci, lumea merge unde nu este luata peate picior! Vai de tineretea noastra! Ce mai face nenea Boboc? Au reusit sa va dea un loc caldut si linistit?

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.