CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE EDIŢIA A IX-A / STERE FARMACHE, FONDUL ROMÂN DE CONTRAGARANTARE:

"Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital" 1

01 nov. 2017 Fonduri Europene
E.O.
"Drumul la bancă este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital"

Drumul la bancă, pentru finanţarea proiectelor, este mult mai bătătorit decât cel către piaţa de capital, a spus Stere Farmache, preşedintele Directoratului la Fondul Român de Contragarantare.

Domnia sa a menţionat: "Fondul este o instituţie importantă, deşi nu iese în prima linie asemeni băncilor, fiind prezent în cea de-a doua linie. Activitatea fondului a fost blocată timp de doi ani de către Curtea de Conturi, care a intrat destul de brutal în schema de contragarantare. (...) Anul acesta ne-am implicat mult în programul de start-up nation, un program care merge bine. Estimăm că, până la sfârşitul acestui an, vom avea 1000 de contragaranţii, inclusiv cele din start-up nation".

Fondul are ca obiect de activitate exclusiv contragarantarea finanţărilor acordate de fondurile de garantare, a subliniat domnul Farmache, menţionând că, pentru o valorificare mai bună, este nevoie de o diversificare a obiectului de activitate, prin introducerea operaţiunilor de micro-finanţare sau a programelor pentru cofinanţarea unor proiecte foarte bine alese pe anumite domenii de activitate, conform lui Stere Farmache.

Domnia sa a menţionat că Fondul este generator de beneficii pentru IMM în mecanismul garantare - contragarantare, reducând costul garantării, implicit pe cel al finanţării pentru IMM/antreprenor şi crescând gradul de creditare al instituţiilor financiar-bancare.

În Europa sunt instituţii similare FRC/ FNGCIMM private, publice şi mixte, a mai spus domnul Farmache, menţionând că Asociaţia Europeană a Instituţiilor de garantare şi contragarantare are un rol important ca partener de dialog al instituţiilor UE, fiind o platformă de schimb de bune practici, un for profesional în care sunt abordate tendinţele pieţei şi nevoile clienţilor şi sunt create grupuri de lucru pentru a găsi soluţii la provocările economice actuale.

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   baz, baz, baz
mesaj trimis de marmache în data de 01.11.2017, 10:15

Vezi nenea Marmache, daca suntai multe fete la banci, lumea merge unde nu este luata peate picior! Vai de tineretea noastra! Ce mai face nenea Boboc? Au reusit sa va dea un loc caldut si linistit?

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

UE promovează, pe bani mulţi, produsele agroalimentare
19 oct. O.D.


Bani europeni pentru infrastructura medicală şi pentru IMM-uri
18 oct.


Peste 172 milioane euro pentru promovarea produselor agroalimentare din UE la nivel mondial
17 oct.


PETRE DAEA: "Am autorizat la plată 28,6 milioane de euro pentru fermieri"
16 oct. F.B.


UE oferă miliarde de euro pentru bateriile vehiculelor electrice
15 oct. F.B.


COMISARUL GÜNTHER OETTINGER DESPRE CERCETARE-INOVARE: Statele UE să apeleze la programul Orizont 2020
13 oct. F.M.


ADINA VĂLEAN:"Neputinţa de proiectare din Bucureşti este cauza deficitelor infrastructurii"3
09 oct. F.B.


CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ:Conturile anuale ale UE - corecte şi fidele
04 oct. E.A.


Banca Europeană şi BERD susţin companiile inovatoare din România
28 sep. F.M.


COFINANŢARE DIN FONDURI EUROPENEDelgaz Grid investeşte 45 milioane lei în montarea a 10.000 de contoare inteligente
28 sep. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.