CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT

Conferinţa BURSA, ecouri internaţionale

06 iun. Companii
Adelina Toader, Emilia Olescu
Conferinţa BURSA, ecouri internaţionale

Conferinţa Internaţională de Dialog Public-Privat "Cybersecurity România Bucharest Talks", organizată, marţi, de Ziarul BURSA şi Swis Webacademy, a avut ecouri la nivel global, reprezentanţi de rang înalt al unor instituţii prestigioase exprimându-şi aprecierile faţă de modul în care a fost abordată tema evenimentului şi faţă de amploarea pe care a avut-o dialogul deschis dintre mediul privat şi cel de stat.

Complimentele venite, ieri, dinspre ambasade precum cele din Elveţia, Germania, Ungaria, Moldova, Mexic sau Nigeria şi intenţia de promovare a conferinţei în Italia, Singapore şi SUA reprezintă o confirmare a activităţii desfăşurate de Cotidianul BURSA în cei aproape 29 de ani de apariţie neîntreruptă.

Evenimentul a fost organizat sub egida Ambasadei Confederaţiei Elveţiene în România, Consiliului Europei, Global Cyber Security Center, Swis Cyber Security, ANCOM, Serviciului Român de Informaţii (SRI), Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, CERT-RO, Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale.

Printre numeroşii participanţi din sală s-au aflat inclusiv reprezentanţi din cadrul FBI şi elite militare străine.

Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a subliniat, în deschiderea conferinţei, importanţa pe care comunitatea cibernetică o are în economie, prin responsabilitatea de a semnala lipsa încrederii, necesitatea aplicării la nivel global a legii şi nevoia luptei împotriva criminalităţii cyber. Oficialul a transmis că infrastructura cibernetică este esenţială pentru func­ţionarea economiei, dar şi a guvernului, incluzând finanţele, sistemele bancare, transportul, sănătatea, serviciile de comerţ, energia: "Nu o să exis­te niciun fel de dezvoltare economică dacă nu ne protejăm activele şi afacerile".

Pe lângă Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, au luat cuvântul per­sonalităţi precum Marc-Andre Ryter, colonel al statului major al Armatei Elveţiene; Alessio Parzian, Head of Security and Fraud Analyst, XTN Cog­nitiv Security Advanced Behavioural Fraud Prevention, Italia; Anton Rog, General de Brigadă, Director General Centrul Naţional Cyberint din cadrul SRI; Laurent Chrzanovski, Prof. Univ. HDR. Dr. Fondator, Cybersecurity Dialogues; Masimo Cappelli, Planning Operations Manager, Global Cyber Security Center Italia etc.

"Bucharest Talks" este "noul-năs­cut" dintr-o serie de evenimente de amploare internaţională, cu caracteris­tica principală de a fi strict non-profit, apolitic, neutru, non-marketing şi non-tehnic, permiţând un dialog internaţional de cea mai înaltă calitate.

Din acest motiv, platformele anuale "Cybersecurity-Romania", "Cybersecurity-Switzerland" şi "Cybersecurity-Mediterranean" sunt promovate şi susţinute, din 2015, de către Uniunea Internaţională a Telecomuncaţiilor (ITU-ONU, Geneva) şi premiate de ONU cu titlul de "Best practice example for the European Continent" din 2015.

"Bucharest Talks" se doreşte a deveni o serie de colocvii de o zi, centrate asupra uneia sau a două tematici de mare importanţă pentru antreprenori, constituind, de altfel, o prezenţă fireas­că, în Capitală, a platformei de dialog anuală "Cybersecurity-România", a cărui a VII-a ediţie va avea loc la Sibiu, în perioada 12-13 septembrie 2019.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ETURIA:Cererile pentru vacanţele de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut
21 aug.


CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:2019 - posibil an record pentru piaţa de birouri din Capitală
21 aug. M.A.


Google, noi probleme cu confidenţialitatea datelor
21 aug.


DE LA 35,12 MILIOANE LEI LA 188,98 MILIOANE LEICE Oltenia şi-a crescut profitul brut de 5 ori, în primul semestru
21 aug. E.O.


ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2019Piaţa auto de la noi a crescut cu 9,5%
21 aug. E.O.


STUDIUL REPATRIOT:Jumătate dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă
21 aug. Melania Agiu


PRIMUL TRIMESTRU 2019Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori
20 aug. I.I.


Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global
20 aug. T.T.


SUA extinde permisiunea ca Huawei să cumpere componente de la companii americane
20 aug. T.T.


Amenzi consistente pe litoral pentru vânzarea şi depozitarea produselor alimentare
20 aug.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.