CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT

Conferinţa BURSA, ecouri internaţionale

06 iun. Companii
Adelina Toader, Emilia Olescu
Conferinţa BURSA, ecouri internaţionale

Conferinţa Internaţională de Dialog Public-Privat "Cybersecurity România Bucharest Talks", organizată, marţi, de Ziarul BURSA şi Swis Webacademy, a avut ecouri la nivel global, reprezentanţi de rang înalt al unor instituţii prestigioase exprimându-şi aprecierile faţă de modul în care a fost abordată tema evenimentului şi faţă de amploarea pe care a avut-o dialogul deschis dintre mediul privat şi cel de stat.

Complimentele venite, ieri, dinspre ambasade precum cele din Elveţia, Germania, Ungaria, Moldova, Mexic sau Nigeria şi intenţia de promovare a conferinţei în Italia, Singapore şi SUA reprezintă o confirmare a activităţii desfăşurate de Cotidianul BURSA în cei aproape 29 de ani de apariţie neîntreruptă.

Evenimentul a fost organizat sub egida Ambasadei Confederaţiei Elveţiene în România, Consiliului Europei, Global Cyber Security Center, Swis Cyber Security, ANCOM, Serviciului Român de Informaţii (SRI), Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, CERT-RO, Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale.

Printre numeroşii participanţi din sală s-au aflat inclusiv reprezentanţi din cadrul FBI şi elite militare străine.

Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a subliniat, în deschiderea conferinţei, importanţa pe care comunitatea cibernetică o are în economie, prin responsabilitatea de a semnala lipsa încrederii, necesitatea aplicării la nivel global a legii şi nevoia luptei împotriva criminalităţii cyber. Oficialul a transmis că infrastructura cibernetică este esenţială pentru func­ţionarea economiei, dar şi a guvernului, incluzând finanţele, sistemele bancare, transportul, sănătatea, serviciile de comerţ, energia: "Nu o să exis­te niciun fel de dezvoltare economică dacă nu ne protejăm activele şi afacerile".

Pe lângă Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, au luat cuvântul per­sonalităţi precum Marc-Andre Ryter, colonel al statului major al Armatei Elveţiene; Alessio Parzian, Head of Security and Fraud Analyst, XTN Cog­nitiv Security Advanced Behavioural Fraud Prevention, Italia; Anton Rog, General de Brigadă, Director General Centrul Naţional Cyberint din cadrul SRI; Laurent Chrzanovski, Prof. Univ. HDR. Dr. Fondator, Cybersecurity Dialogues; Masimo Cappelli, Planning Operations Manager, Global Cyber Security Center Italia etc.

"Bucharest Talks" este "noul-năs­cut" dintr-o serie de evenimente de amploare internaţională, cu caracteris­tica principală de a fi strict non-profit, apolitic, neutru, non-marketing şi non-tehnic, permiţând un dialog internaţional de cea mai înaltă calitate.

Din acest motiv, platformele anuale "Cybersecurity-Romania", "Cybersecurity-Switzerland" şi "Cybersecurity-Mediterranean" sunt promovate şi susţinute, din 2015, de către Uniunea Internaţională a Telecomuncaţiilor (ITU-ONU, Geneva) şi premiate de ONU cu titlul de "Best practice example for the European Continent" din 2015.

"Bucharest Talks" se doreşte a deveni o serie de colocvii de o zi, centrate asupra uneia sau a două tematici de mare importanţă pentru antreprenori, constituind, de altfel, o prezenţă fireas­că, în Capitală, a platformei de dialog anuală "Cybersecurity-România", a cărui a VII-a ediţie va avea loc la Sibiu, în perioada 12-13 septembrie 2019.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

BOGDAN CHIRIŢOIU:Consiliul Concurenţei va monitoriza preţul carburanţilor după eliminarea supraaccizei
06 dec. B.F.


Samsung Galaxy Fold este disponibil în oferta Vodafone
06 dec. A.I.G.


DELOITTE:Trecerea la automobilele electrice presupune investiţii în cercetare şi dezvoltare
06 dec. L.I.


Rompetrol şi-a extins gama de servicii petroliere din Marea Neagră
06 dec. V.D.


LIPSA FORŢEI CALIFICATE DE MUNCĂ PUNE ÎN PERICOL INDUSTRIA DE APĂRAREPiranha 5, fazele doi şi trei - o problemă pentru autorităţile de la Bucureşti2
06 dec. GEORGE MARINESCU


REN ZHENGFEI, CEO ŞI FONDATOR HUAWEI - VIZIUNI DESPRE 2020:Cheia viitorului este colaborarea deschisă
06 dec. F.A.


SAPE a depus o ofertă pentru a prelua activele CEZ
05 dec. B.D.


Wetterbest lansează profilul Cardinal - soluţia pentru acoperişuri simple şi complexe
05 dec. B.D.


AmCham a organizat a 3-a ediţie a conferinţei Concurenţa în achiziţii publice
05 dec. A.I.G.


WIZZ AIR: Transportatorii tradiţionali să renunţe să opereze cu locuri libere la clasa business1
05 dec. B.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.