CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT / VIRGIL SPIRIDON, COUNCIL OF EUROPE CYBERCRIME:

"Vânzarea de droguri şi traficul de persoane s-au mutat pe Internet"

05 iun. Companii
Emilia Olescu
Virgil Spiridon
Virgil Spiridon

La nivelul Naţiunilor Unite se dis­cută de câţiva ani despre un tratat de cyber security, a menţionat Virgil Spiridon, head of operations for the Cybercrime Programme Office of the Council of Europe (C-PROC) Cybercrime.

Domnia sa a specificat că există o serie de provocări în domeniul cyber, există instrumente pentru soluţionarea lor, dar nu suficiente, şi este important să se identifice soluţii la nivel internaţional în acest sens, ceea ce nu este uşor având în vedere actorii implicaţi şi situaţiile care trebuie implicate.

Printre altele, Virgil Spiridon a evidenţiat că fraudele şi tentativele de fraudă sunt variate şi se întind în multe domenii şi în diverse ţări, că resursele (umane şi financiare) pentru soluţionarea cazurilor sunt limitate şi că este nevoie de instrumente tehnice, existând necesitatea crescută de a obţine din străinătate partea electronică. Faptul că datele în sistemul informatic pot avea o viaţă foarte scurtă reprezintă o provocare, conform sursei citate.

Nu sunt uşor de găsit nici anumite instrumente juridice, cooperarea internaţională în domeniul cyber fiind esenţială, a mai spus domnia sa, adăugând: "Se fac diverse servere într-o ţară, suspecţii sunt în altă ţară, victima în alta şi, de multe ori, produsul este dus în altă ţară. De aceea este esenţial să existe o cooperare internaţională pentru prevenirea şi rezolvarea acestor situaţii".

O altă discuţie este legată de un echilibru între securitate şi drepturile fundamentale, a subliniat domnul Spiridon, menţionând că "există organizaţii implicate, entităţi private, instituţii intermediare şi nu este uşor de găsit o soluţie comună".

În acest context, la nivelul Naţiunilor Unite se discută de ani de zile des­pre întocmirea unui tratat de cyber security, însă nu s-a ajuns la un acord, pentru că nu este foarte clar ce se doreşte în acest domeniu. Virgil Spiridon a conchis că, printre altele, vânzarea de droguri şi traficul de persoane s-au mutat pe Internet, criminalitatea financiară fiind şi ea o provocare.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ETURIA:Cererile pentru vacanţele de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut
21 aug.


CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX:2019 - posibil an record pentru piaţa de birouri din Capitală
21 aug. M.A.


Google, noi probleme cu confidenţialitatea datelor
21 aug.


DE LA 35,12 MILIOANE LEI LA 188,98 MILIOANE LEICE Oltenia şi-a crescut profitul brut de 5 ori, în primul semestru
21 aug. E.O.


ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI DIN 2019Piaţa auto de la noi a crescut cu 9,5%
21 aug. E.O.


STUDIUL REPATRIOT:Jumătate dintre românii din diaspora vor să se întoarcă acasă
21 aug. Melania Agiu


PRIMUL TRIMESTRU 2019Profitul brut al Complexului Energetic Oltenia a crescut de peste cinci ori
20 aug. I.I.


Google a închis un serviciu oferit operatorilor wireless la nivel global
20 aug. T.T.


SUA extinde permisiunea ca Huawei să cumpere componente de la companii americane
20 aug. T.T.


Amenzi consistente pe litoral pentru vânzarea şi depozitarea produselor alimentare
20 aug.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.