CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT / VIRGIL SPIRIDON, COUNCIL OF EUROPE CYBERCRIME:

"Vânzarea de droguri şi traficul de persoane s-au mutat pe Internet"

05 iun. Companii
Emilia Olescu
Virgil Spiridon
Virgil Spiridon

La nivelul Naţiunilor Unite se dis­cută de câţiva ani despre un tratat de cyber security, a menţionat Virgil Spiridon, head of operations for the Cybercrime Programme Office of the Council of Europe (C-PROC) Cybercrime.

Domnia sa a specificat că există o serie de provocări în domeniul cyber, există instrumente pentru soluţionarea lor, dar nu suficiente, şi este important să se identifice soluţii la nivel internaţional în acest sens, ceea ce nu este uşor având în vedere actorii implicaţi şi situaţiile care trebuie implicate.

Printre altele, Virgil Spiridon a evidenţiat că fraudele şi tentativele de fraudă sunt variate şi se întind în multe domenii şi în diverse ţări, că resursele (umane şi financiare) pentru soluţionarea cazurilor sunt limitate şi că este nevoie de instrumente tehnice, existând necesitatea crescută de a obţine din străinătate partea electronică. Faptul că datele în sistemul informatic pot avea o viaţă foarte scurtă reprezintă o provocare, conform sursei citate.

Nu sunt uşor de găsit nici anumite instrumente juridice, cooperarea internaţională în domeniul cyber fiind esenţială, a mai spus domnia sa, adăugând: "Se fac diverse servere într-o ţară, suspecţii sunt în altă ţară, victima în alta şi, de multe ori, produsul este dus în altă ţară. De aceea este esenţial să existe o cooperare internaţională pentru prevenirea şi rezolvarea acestor situaţii".

O altă discuţie este legată de un echilibru între securitate şi drepturile fundamentale, a subliniat domnul Spiridon, menţionând că "există organizaţii implicate, entităţi private, instituţii intermediare şi nu este uşor de găsit o soluţie comună".

În acest context, la nivelul Naţiunilor Unite se discută de ani de zile des­pre întocmirea unui tratat de cyber security, însă nu s-a ajuns la un acord, pentru că nu este foarte clar ce se doreşte în acest domeniu. Virgil Spiridon a conchis că, printre altele, vânzarea de droguri şi traficul de persoane s-au mutat pe Internet, criminalitatea financiară fiind şi ea o provocare.

Citeşte şi

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

BOGDAN CHIRIŢOIU:Consiliul Concurenţei va monitoriza preţul carburanţilor după eliminarea supraaccizei
06 dec. B.F.


Samsung Galaxy Fold este disponibil în oferta Vodafone
06 dec. A.I.G.


DELOITTE:Trecerea la automobilele electrice presupune investiţii în cercetare şi dezvoltare
06 dec. L.I.


Rompetrol şi-a extins gama de servicii petroliere din Marea Neagră
06 dec. V.D.


LIPSA FORŢEI CALIFICATE DE MUNCĂ PUNE ÎN PERICOL INDUSTRIA DE APĂRAREPiranha 5, fazele doi şi trei - o problemă pentru autorităţile de la Bucureşti2
06 dec. GEORGE MARINESCU


REN ZHENGFEI, CEO ŞI FONDATOR HUAWEI - VIZIUNI DESPRE 2020:Cheia viitorului este colaborarea deschisă
06 dec. F.A.


SAPE a depus o ofertă pentru a prelua activele CEZ
05 dec. B.D.


Wetterbest lansează profilul Cardinal - soluţia pentru acoperişuri simple şi complexe
05 dec. B.D.


AmCham a organizat a 3-a ediţie a conferinţei Concurenţa în achiziţii publice
05 dec. A.I.G.


WIZZ AIR: Transportatorii tradiţionali să renunţe să opereze cu locuri libere la clasa business1
05 dec. B.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.