CONGRES

Constructorii şi provocările schimbărilor climatice

21 mai. Companii
Congresul internaţional CLIMA 2019 va avea loc la Biblioteca Naţională a României în perioada 26 - 29 mai. Este pentru prima oară în 25 de ani când o ţară sud-est europeană găzduieşte acest congres şi o premieră absolută pentru ţara noastră.
Congresul internaţional CLIMA 2019 va avea loc la Biblioteca Naţională a României în perioada 26 - 29 mai. Este pentru prima oară în 25 de ani când o ţară sud-est europeană găzduieşte acest congres şi o premieră absolută pentru ţara noastră.

Congresul internaţional CLIMA 2019 va avea loc la Biblioteca Naţională a României în perioada 26 - 29 mai. Congresul este cel mai mare eveniment european dedicat proiectării construcţiilor viitorului. Este pentru prima oară în 25 de ani când o ţară sud-est europeană găzduieşte acest congres şi o premieră absolută pentru ţara noastră.

Pentru organizarea celei de-a XIII-a ediţii a congresului mondial, ţara noas-tră a concurat cu mai multe state europene. Ediţia de la Bucureşti, des-făşurată sub Înaltul Patronaj al Academiei Române, are ca temă "Mediul construit în faţa provocărilor aduse de schimbările climatice" ("Built Environment Facing Climate Change"). Mai mult de 70 de sesiuni de prezen-tări, concursuri studenţeşti, cursuri, workshop-uri şi o amplă expoziţie în care companiile din domeniu prezintă participanţilor produsele lor emblematice fac parte din programul celor patru zile, informează News.ro. Peste o mie de participanţi din peste 40 de ţări şi 6 continente vor fi prezenţi la Biblioteca Naţională a României. CLIMA 2019 este axat pe subiecte precum sisteme şi echipamente de instalaţii pentru clădiri inteligente şi eficiente energetic, clădiri pasive şi surse de energie regenerabilă, sisteme urbane integrate de management energetic, confort în clădiri şi în alte medii artificiale de locuit, într-un climat exterior potrivnic. Dedicat specialiştilor în ingineria instalaţiilor pentru clădiri, auditorilor energetici, evaluatorilor de clădiri "verzi" dar şi celor preocupaţi de teme "la zi" cu privire la asigurarea confortului şi siguranţei din clădirile viitorului (arhitecţi, urbanişti, specialişti în ecologie sau în politici de sănătate publică), Congresul CLIMA 2019 reprezintă o platformă de conectare a cercetărilor ştiinţifice cu practica profesională. Directorul general CLIMA 2019, Cătălin Lungu, Conf.Univ. Dr.ing. la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti a vorbit despre acest eveniment: "Temperatura medie a suprafeţei Pământului a crescut cu aproximativ 0,9 grade Celsius după mijlocul secolului XIX, o schimbare cauzată mai ales de creşterea nivelului de dioxid de carbon şi a altor emisii poluante produse de om. Nivelul de încălzire globală a crescut mai ales în ultimii 35 de ani, cinci dintre anii cu temperaturi-record înregistrându-se după 2010. Numărul dezastrelor naturale a crescut înspăimântător în ultima jumătate de secol, iar lista dezastrelor este completată de subţierea accelerată a grosimii gheţarilor din Oceanul Arctic şi de creşterea, cu aproximativ 30%, a acidităţii apelor oceanice, precum şi de creşterea nivelului mărilor, cu circa 20 de centimetri, în acelaşi interval de timp. 97% dintre cercetători susţin că toate aceste schimbări climatice din ultimul secol au drept cauze activităţile omului. La ediţia din acest an a Congresului CLIMA încercăm să investigăm modificările pe care trebuie să le operăm asupra clădirilor pentru a contracara schimbările climatice, cauzate în mare măsură şi de construcţii - sfera care presupune cel mai mare consum de energie, comparativ cu alte domenii economice: transporturi, industrie, agricultură".

Lista participanţilor la CLIMA 2019 reuneşte nume importante ale ştiinţei, între care doi specialişti de origine română care au cunoscut succesul în plan internaţional: Cătălina Turcu, profesor asociat al The Bartlett, University College London, care va des-chide seria conferinţelor, şi Ovidiu Noran, cercetător în cadrul Griffith University Australia, care o va închide. Lor li se alătură şapte importanţi cercetători din: Japonia - profesorul Shin-ichi Tanabe, Department of Architecture, Waseda University; Statele Unite ale Americii - dr. Hui Zhang, cercetător la Berkeley University, şi profesorul William Bahnfleth, Penn State University; Franţa - profesorul Francis Allard, Universite de la Rochelle; Danemarca - profesorul Bjarne W. Olesen, DTU Department of Civil Engineering; Germania - Werner Luthsch, preşedintele EURO HEAT AND POWER; şi Finlanda - Mika Hattunen, Preşedintele Grupului HALTON.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

RAPORT KASPERSKY:Jumătate din incidentele de securitate din reţelele industriale, din cauza angajaţilor
22 aug. F.A.


Mecanicii de locomotivă şi angajaţii CFR Călători pregătesc proteste masive
22 aug.


DNA CONTINUĂ INVESTIGAŢIILE CU PRIVIRE LA CALEA FERATĂ BUCUREŞTI-CONSTANŢAŞpagă de 1,9 milioane euro pentru plata facturilor
22 aug. GHEORGHE IORGOVEANU


Schimbări în "politica" Facebook
22 aug.


Doar 18% dintre români şi-au rezervat vacanţele online, în 2017
22 aug.


Anodin Assets a ajuns să deţină 16,26% din Prebet
22 aug. Andrei Iacomi


MOMONDO.RO: Londra, cea mai vizitată capitală din lume în 2019
22 aug. A.T.


PE PIAŢA SPOTRomânia - cel mai mare preţ din regiune la electricitate
22 aug. M.A.


Elevii nu pot deconta integral abonamentele de transport local
22 aug. T.E.


ANPC a sancţionat Altex, Flanco şi Corsar Online pentru practici comerciale înşelătoare
21 aug. T.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.