Consilier în cadrul APIA Constanţa, trimis în judecată de DNA

Consilier în cadrul APIA Constanţa, trimis în judecată de DNA

Un consilier superior în cadrul APIA Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care fals material în înscrisuri oficiale şi spălare a banilor, el fiind acuzat că a folosit mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafeţe agricole, APIA constituind-se parte civilă în dosar cu un milion şi jumătate de lei, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei, Răzvan Alexandru Ionescu, la data faptelor consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) - Centrul judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată.

Procurorii au stabilit că în perioada 2008 - 2013, Răzvan Alexandru Ionescu, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A. - Centrul judeţean Constanţa, în şapte situaţii, a folosit, la instituţia unde-şi desfăşura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafeţe agricole de pe raza judeţului Constanţa. Patru dintre acele documente au fost falsificate chiar de bărbat, prin contrafacerea scrierii uneia dintre cele două persoane, iar în urma acestor demersuri el a obţinut pe nedrept suma de 1.406.537 lei, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în perioada 2 decembrie 2010 - 4 februarie 2011, Răzvan Alexandru Ionescu a disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 333.500 lei pe care a transferat-o din contul uneia dintre persoanele în numele căreia a depus cererile de finanţare în contul propriu, sub aparenţa unor plăţi licite.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 1.521.547 lei, se mai informează în sursă.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 62.650 euro aparţinând inculpatului Ionescu Răzvan Alexandru.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Toader: "DIICOT a fost sesizată cu fapte legate de arhiva SIPA"
20 oct. A.S.


Poliţist din Giurgiu, prins în flagrant când primea 3.000 de lei mită, plasat în arest la domiciliu
19 oct. Mina Irina


Percheziţii DGA la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi
19 oct. A.C.


ROMICĂ PĂRPĂLEA, LA DNA:"Am depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan"
19 oct. A.C.


Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală
18 oct. A.C.


UPDATEDorin Cocoş, audiat la DNA1
18 oct. A.C.


KOVESI, DISCURS LA BRUXELLES:"Acţiunile noastre pot avea efect durabil dacă sunt dublate de acţiuni preventive"8
18 oct. ANDREI STAN


KOVESI, DISCURS LA BRUXELLES:"Acţiunile noastre pot avea efect durabil dacă sunt dublate de acţiuni preventive"
17 oct. ANDREI STAN


Procurorii DIICOT au deschis dosar penal pentru constituire de grup infracţional organizat în proiectul RO-NET
17 oct. M.I.


Primarul municipiului Tulcea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
16 oct. GEORGE FORCOŞ

AnunutBursa.ro
<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2017.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.