Consilierul Preşedintelui CCIR pe probleme externe, decorat

26 iun. 2018 Comunicate de presă
A.M.
Consilierul Preşedintelui CCIR pe probleme externe, decorat

Consilierul Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi fost ministru de externe, dl. Lazăr Comănescu, a fost decorat, luni, 25 iunie, cu Legiunea de Onoare în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ambasada Franţei la Bucureşti, conform comunicatului remis redacţiei noastre.

În cadrul ceremoniei a fost subliniată contribuţia dlui Lazăr Comănescu în parcursul României spre aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, dar şi în ceea ce priveşte începuturile parteneriatului strategic România-Franţa. Totodată, au fost apreciate eforturile dlui Comănescu în dezvoltarea relaţiilor de cooperare România - Franţa, dintr-o perspectivă europeană.

În contextul preluării de către România a mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, dl. Consilier Lazăr Comănescu a făcut referire la relaţiile bilaterale România-Franţa şi la perspectivele României în acest context: "România va deţine pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sper ca acest lucru să ducă la o cooperare şi mai puternică între România şi Franţa, atât în plan european, cât şi bilateral. Pe plan european, sunt conştient de rolul esenţial al Franţei, alături de Germania, în proiectul european şi sper ca noi, românii, să fim capabili să beneficiem pe cât posibil de viitoarea noastră preşedinţie ca să ne apropiem, printr-o contribuţie constructivă şi de substanţă, de evoluţia acestor proiecte, de ceea ce numim deseori nucleul Uniunii Europene", a declarat Lazăr Comănescu, se mai arată în comunicat.

E.S. dna Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei la Bucureşti a declarat: "Aţi dus vocea României în cele mai mari sfere diplomatice internaţionale şi aproape de fiecare dintre partenerii şi interlocutorii săi şi aţi fost un artizan şi un actor esenţial al parcursului european al României. În contextul în care România se pregăteşte să preia pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi în momentul în care clivajele sunt numeroase, pe continentul nostru, sunteţi printre cei care ştiu mai bine ce datorează România Europei, dar şi ce datorează Europa României".

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, l-a însoţit pe dl. Lazăr Comănescu la ceremonia desfăşurată la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, exprimându-şi cu această ocazie aprecierea pentru implicarea domnului consilier în toate proiectele majore dezvoltate de CCIR în ceea ce priveşte promovarea comunităţii de business românesc în afara graniţelor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Ocean Fish afirmă ca produsele lor nu au fost contaminate
20 feb. L.A.


VODAFONE ROMANIA: Primul concert care integreaza o holograma live
19 feb. D.D.


IKEA reduce poluarea aerului din spaţiile interioare cu ajutorul unei perdele
19 feb. L.A.


Rovinieta şi tariful de trecere pentru Feteşti se pot plăti în mobilPay Wallet
19 feb. L.A.


ÎN PERIOADA 17-19.04.2019 VA AVEA LOC:Târgul Prosumatorilor RoEnergy România1
18 feb. I.D.


Soluţiile IoT ale Vodafone România sprijină procesul de transformare digitală1
18 feb. L.A.


Colegiul de conducere al CCIB solidar cu preşedintele CCIB
13 feb. L.A.


British American Tobacco: Angajator de Top în România şi la nivel global
09 feb. I.D.


ZAREA 1912, VINARSUL. ISTORIA RESCRISĂ"Numai întoarcerea noastră către trecut ne dă forţa faptelor de azi."
07 feb. Z.A.


Stabilirea perioadelor şi a zonelor de prohibiţie a pescuitului, în anul 2019
07 feb. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.