Consilierul Preşedintelui CCIR pe probleme externe, decorat

26 iun. 12:20 Comunicate de presă
A.M.
Consilierul Preşedintelui CCIR pe probleme externe, decorat

Consilierul Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi fost ministru de externe, dl. Lazăr Comănescu, a fost decorat, luni, 25 iunie, cu Legiunea de Onoare în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ambasada Franţei la Bucureşti, conform comunicatului remis redacţiei noastre.

În cadrul ceremoniei a fost subliniată contribuţia dlui Lazăr Comănescu în parcursul României spre aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, dar şi în ceea ce priveşte începuturile parteneriatului strategic România-Franţa. Totodată, au fost apreciate eforturile dlui Comănescu în dezvoltarea relaţiilor de cooperare România - Franţa, dintr-o perspectivă europeană.

În contextul preluării de către România a mandatului de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, dl. Consilier Lazăr Comănescu a făcut referire la relaţiile bilaterale România-Franţa şi la perspectivele României în acest context: "România va deţine pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sper ca acest lucru să ducă la o cooperare şi mai puternică între România şi Franţa, atât în plan european, cât şi bilateral. Pe plan european, sunt conştient de rolul esenţial al Franţei, alături de Germania, în proiectul european şi sper ca noi, românii, să fim capabili să beneficiem pe cât posibil de viitoarea noastră preşedinţie ca să ne apropiem, printr-o contribuţie constructivă şi de substanţă, de evoluţia acestor proiecte, de ceea ce numim deseori nucleul Uniunii Europene", a declarat Lazăr Comănescu, se mai arată în comunicat.

E.S. dna Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei la Bucureşti a declarat: "Aţi dus vocea României în cele mai mari sfere diplomatice internaţionale şi aproape de fiecare dintre partenerii şi interlocutorii săi şi aţi fost un artizan şi un actor esenţial al parcursului european al României. În contextul în care România se pregăteşte să preia pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi în momentul în care clivajele sunt numeroase, pe continentul nostru, sunteţi printre cei care ştiu mai bine ce datorează România Europei, dar şi ce datorează Europa României".

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, l-a însoţit pe dl. Lazăr Comănescu la ceremonia desfăşurată la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti, exprimându-şi cu această ocazie aprecierea pentru implicarea domnului consilier în toate proiectele majore dezvoltate de CCIR în ceea ce priveşte promovarea comunităţii de business românesc în afara graniţelor.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Comunicate de presă

Performanţă remarcabilă pentru fondurile de acţiuni cu expunere la BVB
20 iul. A.M.


ANAF PRIMUL SEMESTRU:Venituri bugetare mai mari cu 13,5%
19 iul. A.M.


Iridex afirmă că nu este sursa mirosurilor
19 iul. A.M.


DORALY.RO:Vor găzduirea a 550 de comercianţi
19 iul. A.M.


Flori de ie împodobesc podiumul Feeric Fashion Week
16 iul. A.M.


FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH
12 iul.


WIZZ AIR ANUNŢĂ O NOUĂ RUTĂ: Din Cluj- Napoca spre Marea Britanie
05 iul. A.M.


Modificările propuse de MRP au trecut de Plen
05 iul. A.M.


Siegfried Mureşan:Noul cumpărător al ArcelorMittal nu închide combinatul
04 iul. A.M.


AmCham, AHK, RBL, CPC:Apel la responsabilitate pentru România
04 iul. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.