Consilierul prezidenţial Andrei Muraru, propus pentru postul de ambasador în SUA 1

26 feb. 07:29 Politică
A.P.
Andrei Muraru
Andrei Muraru

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru este propus pentru postul de ambasador în SUA, rămas vacant după rechemarea lui George Maior de la Washington, scrie News.ro.

Informaţia referitoare la nominalizarea lui Muraru vine la trei zile după ce preşedintele l-a rechemat pe George Maior din postul de ambasador la Washington.

Procedura pentru acreditarea unui ambasador include agrementul statului în care acesta urmează să activeze şi audieri în comisiile de specialitate ale Parlamentului României. În urma acestui aviz, preşedintele semnează scrisorile de acreditare şi decretele de acreditare.

Andrei Muraru este născut în 1982, este absolvent al Facultăţii de Istorie (2005), licenţiat al programului de master "Românii şi Europa" (2007) şi doctor în Istorie (2011) al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziţii, de la expert-cercetător la preşedinte executiv (2012-2014). În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis. iar din decembrie 2014 a fost numit consilier prezidenţial la Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

Andrei Muraru este lector universitar în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel".

A fost bursier la Aristotle University of Thessaloniki (Erasmus-Socrates, 2004-2005), New Europe College (2009-2010) şi United States Holocaust Memorial Museum (Washington DC, 2010-2011). A beneficiat, de asemenea, de o bursă doctorală finanţată prin programul POSDRU (2008-2011) A obţinut şi o bursă postdoctorală la Yad Vashem - The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020, detaliază News.

A fost decorat de Regele Mihai pentru contribuţia adusă la cunoaşterea istoriei monarhiei din România cu medalia "Regele Mihai I pentru loialitate" (2008) şi pentru activitatea în fruntea IICCMER cu Ordinul "Coroana României" în grad de Ofiţer (2015).


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2021, 09:38

asta , nu-i ala care ne certa ca am ras de revelion ?

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MARCEL CIOLACU:''Orban a încălcat regulamentul în privinţa moţiunii simple''
13 apr. G.U.


KELEMEN HUNOR:''Într-o pandemie, într-o criză, din viaţa oamenilor nu faci subiecte politice''2
13 apr. G.U.


Marcel Ciolacu anunţă că PSD ia în considerare greva parlamentară3
13 apr. G.U.


KELEMEN HUNOR:''Când se va vota moţiunea, sunt convins că Vlad Voiculscu va avea solidaritatea coaliţiei''
13 apr. G.U.


MARCEL CIOLACU:''Ministrul Sănătăţii a ştiut că nu funcţionează acel TIR de ATI în care au murit trei oameni''
13 apr. G.U.


IAŞI:Liderul judeţean al PSD îi cere preşedintelui CJ, Costel Alexe, să redeschidă spitalul mobil de la Leţcani
13 apr. G.U.


Guvernul va reglementa miercuri suspendarea activităţii operatorilor economici care nu respectă regulile anti-COVID
13 apr. G.U.


RALUCA TURCAN:''Angajatorul trebuie să informeze salariatul despre obligaţia de aderare la un fond de pensii administrate privat''
13 apr. G.U.


RALUCA TURCAN:''Depinde de noi toţi să depăşim faza proiectelor pe hârtie şi să dezvoltăm Valea Jiului''
13 apr. G.U.


ALEXANDRU RAFILA:''Noi ne grăbim cu moţiunea, pentru a-i da ocazia premierului să îl remanieze pe Vlad Voiculescu''1
13 apr. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.