Gala BURSA 2018

CONSILIUL SUPREM DE APĂRARE A ŢĂRII

Numărul militarilor trimişi peste hotare creşte 2

28 iun. Companii
G.M.
Numărul militarilor trimişi peste hotare creşte

Obiectivele ţării noastre pentru Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfăşura în perioada 11-12 iulie au fost analizate şi aprobate în şedinţa de ieri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Şedinţa a fost condusă de Klaus Iohannis şi la ea au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, potrivit unei imagini publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. Singurul care a lipsit a fost Tudorel Toa­der, ministrul Justiţiei.

Pentru ţara noastră, Summitul are o importanţă deosebită din perspectiva avansării proiectelor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic al NATO, dar şi a proiectării stabilităţii în vecinătatea estică, mai cu seamă în regiunea Mării Negre.

În cadrul şedinţei CSAT, membrii au aprobat forţele armate ale Româ­niei care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2019. Comparativ cu anul 2018, acestea vor fi mai mari cu 305 militari, ceea ce reprezintă o creştere de 11,7%.

Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.098 militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 932 militari şi poliţişti.

CSAT: Roşia Montană trebuie înscrisă în patrimoniul UNESCO

În încheierea şedinţei, George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a informat membrii CSAT cu privire la stadiul includerii "Peisajului cultural minier de la Roşia Montană" în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Subiectul "Roşia Montană", ca parte a patrimoniului cultural naţional şi a patrimoniului cultural universal, a fost permanent în atenţie, atât din punct de vedere cultural, cât şi sub aspect social, cu impact major într-o zonă istorică a României.

CSAT consideră că, în baza cadrului legal existent, Guvernul României dispune de instrumentele şi de instituţiile abilitate pentru a gestiona întregul proces de includere a "Peisajului cultural minier de la Roşia Montană" în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În legătură cu acest subiect, organizaţia Greenpeace România a trimis, ieri, o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Ministerului Culturii, CSAT şi Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO prin care solicită Guvernului să retragă cererea de suspendare a dosarului şi să susţină includerea peisajului minier Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. De asemenea, se solicită CSAT să apere interesele ţării şi ale cetăţenilor.

Totodată, organizaţia neguvernamentală care se ocupă de protecţia mediului transmite Comitetului patrimoniului mondial UNESCO că societatea civilă din România recunoaşte şi apreciază valoarea excepţională a peisajului minier de la Roşia Montană şi că doreşte să beneficieze de şansa unei dezvoltări responsabile oferită prin includerea acestuia în lista patrimoniului mondial UNESCO.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2018, 00:56

bani aruncati pe geam ca sa dea bine la total! c-asa suntem noi, drepti ca plopii cu mucii pe piept!

2.   fără titlu
mesaj trimis de Vali în data de 28.06.2018, 12:10

Trimiteti-i la facut experienta de lupta reala.

LA INTOARCEREA LOR MARIM TARA ;) ! ... dupa ce unii vor fi incercat micsorarea ei.  

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Integrarea UPC, printre priorităţile Vodafone
16 nov. A.V.


Energia, serviciile bancare şi transporturile, sectoare cu probleme concurenţiale
16 nov. George Marinescu


La Gloire construieşte un bloc de locuinţe pe malul Lacului Valea Şaulei
16 nov.


AGRICULTURĂCreşterea porcilor devine neinteresantă - albinele, tot mai atractive
16 nov. O.D.


Inovaţie folositoare inclusiv pentru combaterea actelor teroriste
16 nov. O.D.


OPINIIPoveşti pescăreşti despre actualul Black Friday
16 nov. CRISTIAN DOGARU


ION LUNGU, PREŞEDINTE AFEER:"În domeniul energetic, reglementările rămân mereu în urma progreselor tehnologice"
16 nov. R.R.


Statul vrea 440 milioane lei de la Hidroelectrica
16 nov. A.I.


PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:ALRO, avans de 12% al cifrei de afaceri
15 nov. V.D.


Volkswagen mizează pe vehiculele electrice
15 nov. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.