Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, reziliat 2

19 mai. 17:42 Miscellanea
L.A.
Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, reziliat

Contractul pentru varianta ocolitoare a municipiului Tecuci a fost reziliat, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc şi directorul general CNAIR au verificat, astăzi, stadiul lucrărilor, informează News.ro.

Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, în urma verificărilor la faţa locului, ministrul Răzvan Cuc a constatat că pe o serie de porţiuni ale şantierului nu au fost realizate lucrări ceea ce va duce în mod inevitabil la nerespectarea termenului pentru finalizarea acestui obiectiv.

"Chiar dacă e duminică nu era nici măcar un utilaj. Asta arată slaba mobilizare din teren şi faptul că avertismentele pe care le-au primit, le-au ignorat. Constat că acei constructori care sunt neserioşi, aşa vor rămâne. Este bătaie de joc la adresa românilor şi nu mai tolerez aşa ceva! (...) În 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează şi nu începe să lucreze vom lua măsurile care se impun. Din păcate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte puţin la un obiectiv care trenează de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa aşa cum spune termenul contractual, în 12 luni. Vorbim de o variantă de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementării (...) M-am săturat de antreprenori neserioşi, m-am săturat de antreprenori care vin în România, câştigă o licitaţie, apoi caută subcontractori să lucreze pentru ei şi, aşa cum am spus, dacă vii în România şi nu îţi faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (...), domnule director Neaga îl aveţi, îl reziliaţi şi certificaţi negativ. Evaluaţi de urgenţă ce mai este de executat şi vă rog să scoateţi imediat la licitaţie acest obiectiv pentru că oamenii din Tecuci merită acest lucru, la cât au aşteptat. Finanţare este, dar e nevoie şi de constructori serioşi care să vină şi să muncească, nu doar care vin, îşi iau contractele şi apoi caută tot felul de clauze (...) Din punctul meu nu mai au nicio scuză, am încheiat relaţia contractuală dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi această firmă neserioasă", a precizat Răzvan Cuc, potrivit sursei citate.

Totodată, ministrul Transporturilor a cerut conducerii CNAIR să urgenteze procedurile astfel încât noul contract pentru centura municipiului Tecuci să poată să fie semnat până la sfârşitul lunii septembrie - octombrie 2019.

În cadrul vizitei, Răzvan Cuc a anunţat lansarea în luna august 2019 a procedurilor referitoare la proiectarea şi execuţia pentru Centura Galaţiului şi drumul expres Brăila - Galaţi, mai scrie News.ro.


Opinia cititorului: 2
1.   Curiozitate
mesaj trimis de brache în data de 19.05.2019, 22:35

As fi curios să știu dacă firmei cu pricina i s-au executat garanția de zece la sută pentru cât a tras de timp și cât nu vom mai auzi de ei pe la licitații și la contestări. Așa, să cunoască tot poporu'.

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 20.05.2019, 22:38

As fi curios si eu sa stiu cand se va realiza centura ocolitoare a Mediasului, pentru a opri traficul greu in zona cetatii medievale si degradarea imobilelor care nu au fundatie corespunzatoare.

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

A doua zi de proteste pentru sindicaliştii din transportul feroviar
17 sep. V.I.


"Război" cu ţigările electronice
17 sep.


Ziua Naţională a Constructorului sărbătorită pe 14 septembrie
16 sep. I.I


LEGRAND:Piaţa de smarthome creşte cu 30% pe an
16 sep. I.I


Pactul Pentru Muncă poate scoate România din criza de forţă de muncă specializată2
16 sep. M.A.


ADEM solicită reevaluarea listei de medicamente propuse pentru a fi interzise de la export paralel
16 sep. M.I.


ÎN IULIE:Creştere de 41% în sectorul construcţiilor3
16 sep. A.M.


Japonia devine ţara centenarilor
16 sep.


Ziua naţională a constructorului, sărbătorită începând de anul acesta
15 sep.


INS:Circa 96 % dintre familiile din ţara noastră au locuinţele în proprietate1
15 sep. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.