Gala BURSA 2018

Contribuţia agriculturii la produsul intern brut a urcat cu 123% în perioada 2007 - 2016

07 nov. 2017 Macroeconomie
Andreea Cuzub
Contribuţia agriculturii la produsul intern brut a urcat cu 123% în perioada 2007 - 2016

Contribuţia agriculturii la produsul intern brut a urcat cu 123% în perioada 2007 - 2016, susţine secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Alexandru Potor, potrivit Agerpres.

Alexandru Potor a declarat astăzi, într-un forum de specialitate: "Cred că despre modelul de succes al agriculturii româneşti putem discuta foarte mult. Cel mai important lucru pentru noi, la Ministerul Agriculturii, este să valorificăm potenţialul pe care agricultura românească îl are. Vorbim despre potenţialul de cultură mare şi zootehnie, fiind nevoie de partea de investiţii pentru a susţine aceste două direcţii foarte mari. În acest an, au fost obţinute producţii istorice în principal la grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui şi mazăre. De asemenea, se preconizează producţii foarte bune în ceea ce priveşte partea de porumb, soia, cartofi şi struguri. Aceste cantităţi suplimentare obţinute vor contribui la creşterea produsului intern brut al ţării noastre. Avansul pe care îl înregistrează agricultura ţării în perioada 2007 - 2016 a fost de 123% în ceea ce priveşte contribuţia în PIB. Toate aceste lucruri s-au datorat, per ansamblu, unor politici echilibrate. Pot să vă spun că, în perioada Sapard PNDR 2007 - 2013 şi PNDR 2014 - 2020, au fost absorbite până acum aproximativ 11,1 miliarde de euro pe parte de investiţii. Aceste infuzii de capital au contribuit, fără doar şi poate, la aceste performanţe".

Reprezentanţi ai Guvernului şi ai organizaţiilor profesionale din domeniul agriculturii participă, astăzi, la forumul "AgriBusiness: Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", eveniment organizat la Academia de Studii Economice (ASE), de Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economico-Sociale (ASPES) şi România Durabilă, potrivit Agerpres.

În cadrul dezbaterii se discută despre modelul economic românesc al următorilor 10 ani în care agricultura, alături de sectoarele şi industriile direct relaţionate cu aceasta, pot contribui la dezvoltarea în ansamblu a economiei naţionale, conform sursei citate.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Macroeconomie

DANIEL ŞTEFAN ARMEANU, ASF:Creşterea noastră economică este susţinută şi sustenabilă
16 nov.


MACRO NEWSLETTER16 Noiembrie 2018
16 nov.


S-a gripat motorul economic al Europei?
16 nov. Călin Rechea


Marius Budăi: Eurostat confirmă creşterea economică a României
15 nov. Gheorghe Iorgoveanu


CONSILIUL CONCURENŢEI:Preţul energiei şi al gazelor va creşte3
15 nov. E.M.


AUTORITEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ:Creşterea economică a ţării noastre - susţinută şi sustenabilă
15 nov. E.M.


PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI 2018:Nuclearelectrica, profit net în creştere cu 28,30%
15 nov. VLAD DOBREA


PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2018:Digi Communications, venituri în creştere cu 9,9%
15 nov. V.D.


MACRO NEWSLETTER-15 Noiembrie 2018
15 nov.


INS:Sectorul construcţiilor a coborât în septembrie cu 2,1%
14 nov. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.