CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNE

Tenis cu 55.000.000 de dolari australieni pe masă 1

04 ian. 2018 Sport
EUGEN IONESCU
Tenis cu 55.000.000 de dolari australieni pe masă

Tenismani de top renunţă la Sărbători în faţa ofertelor de nerefuzat - veritabile prilejuri preliminare de rotunjire a conturilor înainte de Australian Open: mulţi jucători din vârful ierarhiei s-au prezentat la startul unor turnee aşa-zis demonstrative, unde pentru simpla apariţie sunt recompensaţi cu sute de mii de dolari.

Nici organizatorii de la Melbourne nu prea au timp de Sărbători, întrucât, pe 10 ianuarie, începe turneul de calificare al primului "clasic" din an. Deja, totul este în faza ultimelor pregătiri, gazdele urmărind perfecţiunea, după ce Australian Open Tennis a obţinut distincţia de cel mai bun eveniment sportiv internaţional al anului 2017.

Premiile oferite pentru jucători au atins suma de 55 de milioane de dolari australieni. Câştigătorii de la simplu vor fi recompensaţi cu câte 4 milioane de dolari. Nu au fost uitaţi nici cei din categoria speranţelor. Aceştia luptă pentru un loc pe tabloul principal în turneul de calificare (în care intră jucători clasaţi de la locul 120 până la aproximativ 260), premiile de participare fiind în aşa fel ajustate încât şi pierzătorul din turul întâi să nu plece chiar cu buzunarele goale. Astfel, dacă eşti calificat pe tablou şi cedezi în primul meci, recompensa pentru efort se ridică la 50.000 de dolari, sumă suficientă pentru plecarea într-o foarte frumoasă excursie de... consolare.

În ceea ce-i priveşte pe jucătorii români, probabil că 2018 aduce pe tablourile principale un record de participare - 6 fete şi 2 băieţi. Două jucătoare sunt pentru prima oară pe tabloul principal: Elena Bogdan şi Mihaela Buzărnescu.

Tragerea la sorţi a fost programată la o oră de maximă audienţă, vineri seara, în prezenţa câştigătorilor de anul trecut şi a unor mari vedete, prilej de comentarii dintre cele mai autorizate asupra şansele favoriţilor.

Mai trebuie menţionat că Australian Open este singurul turneu care are în dotare trei arene cu acoperiş retractabil, deci posibilele modificări în program din cauza eventualelor ploi au fost aproape eliminate.

Record de telespectatori în China

Iată câteva date statistice:

- La ediţia precedentă, în regiunea Asia-Pacific s-au înregistrat 278 de milioane de ore de transmisie televizată de la Australian Open. Numai în China transmisiile au fost vizionate de 59 de milioane de oameni.

- Numărul de spectatori prezenţi la turneu în 2017 a depăşit cifra de 700.000.

- Pe paginile web ale turneului au intrat 377 milioane de persoane.

Doar privind aceste cifre nu este greu de înţeles de unde se obţin sumele astronomice cu care sunt compensaţi jucătorii, chiar şi aceia ale căror meciuri sunt vizionate de câteva zeci de spectatori - vorba aceea, nu există spectacol fără figuranţi... Iată cum organizatorii Australian Open se pot mândri cu una din cele mai profitabile anteprize associate, cu aproape zero risc. Din păcate, nu oricine poate organiza asemenea turnee, deoarece ele reprezintă monopoluri gestionate de ATP şi WTA, care îşi iau, desigur, "partea leului".

Mai multe detalii, în corespondenţele următoare.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de Cristian în data de 04.01.2018, 12:33

Stimate domnule Eugen Ionescu incercati - numai daca se poate- sa spuneti cateva cuvinte despre fenomenul mafiei caselor de pariuri si implicatiile acestui "cancer" in domeniul tenisului la Grand Slam-uri si nu numai, multumesc !

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Simona Halep a pierdut locul I WTA
23 ian. V.D.


ATLETISMRusia rămâne suspendată, sportivii pot concura sub drapel neutru
23 ian.


CELEBRU ŞI CU MULTE PROBLEMERonaldo, condamnat la 23 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală
23 ian. O.D.


Etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile vor avea loc la Râşnov
22 ian.


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEAustralian Open - puţine surprize, multe controverse
18 ian. Eugen Ionescu


Tenisul stă tot mai bine în ceea ce priveşte ...arestările
17 ian. Octavian Dan


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEPremii de 63 milioane dolari australieni la Australian Open 2019
15 ian. Eugen Ionescu


Sport mânjit: arestări pentru "blaturi" în tenis
11 ian.


Mică avere, investită în bilete la Cupa Mondială
10 ian.


EURO 2020Nu pierdem organizarea, cel mult...onoarea
10 ian. Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.