CORINA CREŢU:

"Experţii au elaborat un set de propuneri pentru simplificarea accesului la fondurile UE"

30 nov. 2017 Fonduri Europene
G.F.
"Experţii au elaborat un set de propuneri pentru simplificarea accesului la fondurile UE"

Grupul la nivel înalt, format din experţi independenţi, va avea astăzi o ultimă discuţie pe tema simplificării accesului la fondurile europene şi a reducerii birocraţiei în gestionarea programelor de finanţare din politica de coeziune în perioada post-2020, informează reprezentanţa Comisiei Europene în ţara noastră, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Grupul la nivel înalt a dezbătut teme dificile, cum ar fi procesele de audit şi control, şi a făcut acest lucru cu curaj şi fără să evite anumite subiecte. Experţii au elaborat un set bogat de propuneri clare şi detaliate pentru simplificarea în viitor a accesului la fondurile UE ", a declarat comisarul Corina Creţu.

Discuţiile se vor concentra, în special, pe următoarele subiecte: pregătirea viitoarelor programe şi evitarea întârzierilor; metode online şi indicatori comuni pentru a face raportarea mai simplă pentru statele membre şi beneficiari; soluţii simple şi gata de utilizat pentru rambursarea costurilor şi limitarea birocraţiei; criterii mai bine armonizate de evaluare a performanţei investiţiilor din politica de coeziune şi controale mai puţine şi proporţionale.

Creat în 2015 la iniţiativa comisarului european Corina Creţu, Grupul la nivel înalt şi-a început activitatea prin formularea unei serii de propuneri, din care o parte au fost luate în considerare la evaluarea intermediară a bugetului actual. Ulterior, Grupul şi-a concentrat eforturile pe perioada post-2020. O propunere privind viitoarea politică de coeziune este aşteptată din partea Comisiei Europene în vara anului 2018.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.