CORINA CREŢU:

"Experţii au elaborat un set de propuneri pentru simplificarea accesului la fondurile UE"

30 nov. 2017 Fonduri Europene
G.F.
"Experţii au elaborat un set de propuneri pentru simplificarea accesului la fondurile UE"

Grupul la nivel înalt, format din experţi independenţi, va avea astăzi o ultimă discuţie pe tema simplificării accesului la fondurile europene şi a reducerii birocraţiei în gestionarea programelor de finanţare din politica de coeziune în perioada post-2020, informează reprezentanţa Comisiei Europene în ţara noastră, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Grupul la nivel înalt a dezbătut teme dificile, cum ar fi procesele de audit şi control, şi a făcut acest lucru cu curaj şi fără să evite anumite subiecte. Experţii au elaborat un set bogat de propuneri clare şi detaliate pentru simplificarea în viitor a accesului la fondurile UE ", a declarat comisarul Corina Creţu.

Discuţiile se vor concentra, în special, pe următoarele subiecte: pregătirea viitoarelor programe şi evitarea întârzierilor; metode online şi indicatori comuni pentru a face raportarea mai simplă pentru statele membre şi beneficiari; soluţii simple şi gata de utilizat pentru rambursarea costurilor şi limitarea birocraţiei; criterii mai bine armonizate de evaluare a performanţei investiţiilor din politica de coeziune şi controale mai puţine şi proporţionale.

Creat în 2015 la iniţiativa comisarului european Corina Creţu, Grupul la nivel înalt şi-a început activitatea prin formularea unei serii de propuneri, din care o parte au fost luate în considerare la evaluarea intermediară a bugetului actual. Ulterior, Grupul şi-a concentrat eforturile pe perioada post-2020. O propunere privind viitoarea politică de coeziune este aşteptată din partea Comisiei Europene în vara anului 2018.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

Spitalele româneşti pot accesa facil fondurile europene
19 apr. D.I.


MFE va lansa iniţiative de comunicare a posibilităţilor de finanţare din fonduri europene
13 apr. D.I.


Corina Creţu a discutat cu miniştrii responsabili pentru politica regională despre politica de coeziune post-2020
12 apr. D.I.


INACO:O nouă linie de finanţare europeană de 50 de milioane euro lansată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din zona Deltei Dunării
03 apr. D.I.


ÎN PRIMUL DECENIU DE LA ADERAREFondurile europene atrase de România au dus la majorarea PIB cu 13,6%
02 apr.


A fost lansat apelul de proiecte pentru Programul "Îmbunătăţirea Calităţii Vieţii Populaţiei în Oraşele Mici şi Mijlocii"
30 mar. D.I.


Fondurile europene atrase de România, în primul deceniu de la aderare, au dus la creşterea PIB-ului cu 13,6%
30 mar. M.D.


Subvenţii de un miliard de euro pentru zona montană
28 mar. O.D.


EUROPARLAMENTARUL DANIEL BUDA:"Comparativ cu alte state, gradul de absorbţie a fondurilor europene în sectorul agricol din România este unul ruşinos"5
27 mar. Ramona Radu


ÎN 2018Finanţare de 700 de milioane de euro de la BEI pentru proiecte din Balcanii de Vest
12 mar.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.