CORINA CREŢU:

"Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE"

15 nov. 2017 Fonduri Europene
George Forcoş
Corina Creţu (Sursa foto: Reprezentanţa Comisiei Europene în România )
Corina Creţu (Sursa foto: Reprezentanţa Comisiei Europene în România )

Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE şi să abordeze principalele provocări sociale actuale, a declarat astăzi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, în cadrul discuţiilor cu miniştrii statelor membre care se ocupă de politica de coeziune.

Comisarul european a precizat, potrivit unui comunicat de presă: "Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE şi să abordeze principalele provocările actuale: lupta contra excluderii sociale şi a şomajului în rândul tinerilor, migraţia, adaptarea la globalizare şi schimbările climatice. Ea ar trebui să sprijine în continuare transportul sustenabil, infrastructura în domeniul sănătăţii şi cel digital, micile afaceri şi inovarea, concentrându-se acolo unde se poate obţine cea mai mare valoare adăugată din partea UE".

În ceea ce priveşte modul cel mai bun prin care politica de coeziune poate sprijini reformele structurale, comisarul Creţu a sugerat că procesul de îndeplinire şi evaluare a condiţiilor prealabile pentru succesul investiţiilor (aşa numitele "condiţionalităţi ex-ante") ar trebui revizuit. Stimulente pentru încurajarea reformelor ar putea fi oferite pe parcursul întregii perioade de finanţare şi nu doar la început. "Ar trebui, de asemenea, să cugetăm asupra posibilităţii de a crea o legătură mai bună între ciclul anual al semestrului european şi planificarea intermediară a politicii de coeziune," a adăugat comisarul.

Comisarul Creţu a făcut apel şi "la o abordare mai uşoară, mai proporţionată şi mai adaptată" obţinerii de plăţi din fonduri europene pentru beneficiari: "Costurile reale sau simplificate nu ar trebui să fie singurele opţiuni. Multe ţări sprijină plăţile în cazul îndeplinirii unor condiţii agreate în prealabil".

Nu în ultimul rând, comisarul Corina Creţu a sugerat ca proiectele asemănătoare, finanţate prin fonduri UE diferite, să fie tratate în acelaşi mod, spre exemplu în cazul achiziţiilor publice.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

UE promovează, pe bani mulţi, produsele agroalimentare
19 oct. O.D.


Bani europeni pentru infrastructura medicală şi pentru IMM-uri
18 oct.


Peste 172 milioane euro pentru promovarea produselor agroalimentare din UE la nivel mondial
17 oct.


PETRE DAEA: "Am autorizat la plată 28,6 milioane de euro pentru fermieri"
16 oct. F.B.


UE oferă miliarde de euro pentru bateriile vehiculelor electrice
15 oct. F.B.


COMISARUL GÜNTHER OETTINGER DESPRE CERCETARE-INOVARE: Statele UE să apeleze la programul Orizont 2020
13 oct. F.M.


ADINA VĂLEAN:"Neputinţa de proiectare din Bucureşti este cauza deficitelor infrastructurii"3
09 oct. F.B.


CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ:Conturile anuale ale UE - corecte şi fidele
04 oct. E.A.


Banca Europeană şi BERD susţin companiile inovatoare din România
28 sep. F.M.


COFINANŢARE DIN FONDURI EUROPENEDelgaz Grid investeşte 45 milioane lei în montarea a 10.000 de contoare inteligente
28 sep. E.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.