CORINA CREŢU:

"Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE"

15 nov. 2017 Fonduri Europene
George Forcoş
Corina Creţu (Sursa foto: Reprezentanţa Comisiei Europene în România )
Corina Creţu (Sursa foto: Reprezentanţa Comisiei Europene în România )

Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE şi să abordeze principalele provocări sociale actuale, a declarat astăzi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, în cadrul discuţiilor cu miniştrii statelor membre care se ocupă de politica de coeziune.

Comisarul european a precizat, potrivit unui comunicat de presă: "Politica de coeziune ar trebui să continue să investească în toate regiunile UE şi să abordeze principalele provocările actuale: lupta contra excluderii sociale şi a şomajului în rândul tinerilor, migraţia, adaptarea la globalizare şi schimbările climatice. Ea ar trebui să sprijine în continuare transportul sustenabil, infrastructura în domeniul sănătăţii şi cel digital, micile afaceri şi inovarea, concentrându-se acolo unde se poate obţine cea mai mare valoare adăugată din partea UE".

În ceea ce priveşte modul cel mai bun prin care politica de coeziune poate sprijini reformele structurale, comisarul Creţu a sugerat că procesul de îndeplinire şi evaluare a condiţiilor prealabile pentru succesul investiţiilor (aşa numitele "condiţionalităţi ex-ante") ar trebui revizuit. Stimulente pentru încurajarea reformelor ar putea fi oferite pe parcursul întregii perioade de finanţare şi nu doar la început. "Ar trebui, de asemenea, să cugetăm asupra posibilităţii de a crea o legătură mai bună între ciclul anual al semestrului european şi planificarea intermediară a politicii de coeziune," a adăugat comisarul.

Comisarul Creţu a făcut apel şi "la o abordare mai uşoară, mai proporţionată şi mai adaptată" obţinerii de plăţi din fonduri europene pentru beneficiari: "Costurile reale sau simplificate nu ar trebui să fie singurele opţiuni. Multe ţări sprijină plăţile în cazul îndeplinirii unor condiţii agreate în prealabil".

Nu în ultimul rând, comisarul Corina Creţu a sugerat ca proiectele asemănătoare, finanţate prin fonduri UE diferite, să fie tratate în acelaşi mod, spre exemplu în cazul achiziţiilor publice.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Fonduri Europene

PENTRU CONSTRUCŢIA UNEI FABRICIBEI împrumută "Arctic" cu 68 de milioane de euro
16 iul.


LA PROPUNEREA EURODEPUTATULUI ROMÂN MARIA GRAPINI,Parlamentul European a alocat un plus de 800.000 de euro IMM-urilor
13 iul. A.V.


La judecată cu Ministerul Fondurilor Europene
04 iul. G.M.


PAS SPRE SECOLUL XXIFonduri europene pentru digitalizarea documentelor
27 iun. O.D.


CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"România are nevoie de proiecte noi, ca să evităm riscul dezangajărilor de fonduri"1
21 iun. ALINA VASIESCU


CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES / CORINA CREŢU, COMISAR EUROPEAN:"Fac apel la realizarea unui acord pentru bugetul UE înaintea alegerilor parlamentare din 2019"1
20 iun. ALINA VASIESCU


ROVANA PLUMB, MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE:"Există întârzieri în privinţa absorbţiei de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi feroviară"
13 iun.


Profesori plătiţi din fonduri UE pentru a preda şi în mediul rural2
06 iun. O.D.


KLAUS IOHANNIS:"Guvernul să se ocupe mai intens de absorbţia fondurilor UE"
23 mai.


ROVANA PLUMB: "Plănuim o absorbţie de 1,9 miliarde euro din fonduri UE, în 2018"
09 mai.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.