Cotidianul britanic The Guardian anunţă că va desfiinţa 180 de posturi

15 iul. 17:32 Companii
S.B.
Cotidianul britanic The Guardian anunţă că va desfiinţa 180 de posturi

Cotidianul britanic The Guardian a anunţat azi că va reduce până la 180 de locuri de muncă, între care 70 de posturi de jurnalişti, din cauza "şocului economic" cauzat de pandemia de coronavirus, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, această restructurare "ar putea afecta până la 180 de posturi - 110 din cadrul serviciilor comerciale, publicitate şi de marketing iar 70 de redacţie", a precizat cotidianul de stânga pe site-ul său.

Potrivit redactorului-şef Katharine Viner şi lui Annette Thomas, director general al Guardian Media Group, societatea care editează cotidianul, pandemia a dus la "perspective financiare nesustenabile", care se reflectă într-o cifră de afaceri în scădere de mai bine de 25 de milioane de lire sterline (27,6 milioane de euro) la bugetul anual.

The Guardian este cea mai recentă publicaţie care anunţă restructurări din cauza pandemiei, care a dus la o scădere a vânzărilor fizice şi a veniturilor din publicitate.

Pe 7 iulie, grupul de presă britanic Reach, proprietar al tabloidelor Daily Mirror şi Daily Express, a anunţat suspendarea a 12% din efectivele sale, adică în jur de 550 de posturi.

Deja angajat într-un plan de economisire a 800 de milioane de lire sterline (886 de milioane de euro), BBC a precizat din luna iunie că trebuie să facă economii de 125 de milioane de lire sterline (140 de milioane de euro) din cauza crizei sanitare.

Grupul audiovizual public britanic şi-a anunţat intenţia de a desfiinţa 660 de locuri de muncă la posturile locale, în cadrul unui plan de economii şi de dezvoltare digitală, potrivit news.ro.

În comparaţie cu alţi concurenţi, The Guardian nu a adoptat pentru site-ul său un model economic cu plată, lăsând conţinutul său integral în consultare liberă.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

870 de navalişti români, disponibilizaţi de Damen
06 aug. George Marinescu


CONSUMUL ANUAL DE ENERGIE VA SCĂDEA CU CIRCA 8%Enel X România a instalat panouri fotovoltaice pe o fabrică de ulei vegetal din judeţul Tulcea
06 aug. C.P.


Cefin Trucks şi-a dezvoltat reţeaua de service-uri în plină pandemie
06 aug. A.T.


MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR:Autorizarea proiectelor 5G, condiţionată de avizul pozitiv al CSAT
06 aug. I.GHE.


PROIECT DE OUG:Peste 613 milioane lei - ajutor de stat pentru salvarea Tarom şi Blue Air5
05 aug. I.GHE.


Disney a renunţat să lanseze "Mulan" în cinematografele din SUA şi alte teritorii
05 aug. S.B.


CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie
05 aug. S.B.


LEMON INTERIOR DESIGN:"Perioada petrecută în casă ne-a dat ocazia să înţelegem cât de important este mediul în care trăim"
05 aug. A CONSEMNAT ADELINA TOADER


ÎN ACEST ANAqua Azur investeşte în premieră în propriile proiecte
05 aug. A CONSEMNAT EMILIA OLESCU


De ce au nevoie companiile farmaceutice de imunitate în faţa legii?14
05 aug. Călin Rechea

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.