Crescătorii de nurci din Danemarca vor fi sprijiniţi cu 2,5 miliarde de euro

26 ian. 11:04 Internaţional
S.B.
Crescătorii de nurci din Danemarca vor fi sprijiniţi cu 2,5 miliarde de euro

Danemarca, odată primul exportator mondial de blănuri de nurcă dar care a interzis creşterea nurcilor până în 2022 pentru a lupta împotriva Covid-19, va indemniza această industrie cu până la 19 miliarde de coroane (2,5 miliarde de euro), au anunţat luni autorităţile de la Copenhaga, informează Agerpres.

Acordul "dă crescătorilor şi companiilor conexe o bună posibilitate de a merge înainte. Crescătorii de nurci au întreprins o sarcină majoră pentru sănătatea publică şi binele comun", a afirmat ministrul danez al Agriculturii, Rasmus Prehn.

Aproximativ 17 milioane de nurci au fost sacrificate în Danemarca începând din noiembrie după ce s-a descoperit că o mutaţie a coronavirusului a fost transmisă între aceste animale şi oameni. Ulterior, la finele lunii decembrie, autorităţile de la Copenhaga au adoptat o lege care interzice creşterea nurcilor până la 1 ianuarie 2022, oferind astfel o bază legală pentru decizia de sacrificare în masă a nurcilor.

Acordul anunţat marţi prevede că o sumă cuprinsă între 10,9 şi 11,9 miliarde de coroane daneze (între 1,46 şi 1,6 miliarde de euro) va fi acordată sub formă de despăgubiri directe miilor de crescători de nurci, pe baza unei evaluări individuale. Alte 5 până la 8,2 miliarde de coroane vor fi alocate activităţilor conexe care au legătură cu creşterea nurcilor precum şi cu demolarea instalaţiilor.

Cu 15 milioane de capete, industria nurcilor a cunoscut o perioadă fastuoasă în această ţară de 5,8 milioane de locuitori cu o puternică industrie agricolă. Înainte de sacrificarea în masă, Danemarca era cel mai mare exportator mondial de piei de nurcă, controlând 29% din piaţă, în 2019 fiind produse 24,5 milioane de piei de nurcă în valoare de 5,2 miliarde de coroane, potrivit Agerpres.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă utilizarea cocktailului de anticorpi Regeneron
26 feb. J.P.


UE va analiza cu atenţie ce s-a întâmplat la GameStop şi va lua în considerare potenţialele lecţii
26 feb. J.P.


Polonia ridică la 69 de ani limita de vârstă pentru administrarea vaccinului de la AstraZeneca şi va prelua pacienţi din Slovacia
26 feb. J.P.


PREMIERUL POLONIEI:"Companiile farmaceutice care au folosit fonduri publice ar trebui să împărtăşească brevetele de vaccinuri împotriva COVID-19"
26 feb. J.P.


Bursele asiatice au închis în scădere
26 feb. G.U.


AGENŢIA EUROPEANĂ A MEDICAMENTELOR:Este o urgenţă ca vaccinurile existente să fie adaptate la noile mutaţii
26 feb. J.P.


Emmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil când îi vine rândul la vaccinare
26 feb. J.P.


O aeronavă Boeing 777 a aterizat de urgenţă la Moscova, din cauza unor probleme la motor
26 feb. J.P.


Israelul anunţă că jumătate din populaţia sa a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
26 feb. J.P.


Viktor Orban îşi reafirmă dorinţa de a coopera cu partidul italian de opoziţie Fraţii Italiei
26 feb. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.