CRISTIAN BUŞOI, PNL:

"Revoluţia sporurilor din Sănătate, o măsură haotică, cu consecinţe asupra calităţii actului medical" 1

16 apr. 17:15 Politică
D.I.
Cristian Buşoi (Sursa foto: Twitter)
Cristian Buşoi (Sursa foto: Twitter)

"Inechitatea şi haosul pe care le-a produs"iniţiativa ministrului Muncii Olguţei Vasilescu şi Guvernul PSD privind salarizarea în Sănătate "va avea costuri pe termen lung asupra desfăşurării actului medical", afirmă vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi, într-un comunicat dat astăzi publicităţii.

În document, liberalul afirmă: "Creşterile salariale din Sănătate produc «angajaţi de mâna a doua», ale căror salarii au fost ciopârţite prin lege, fără niciun fel de explicaţie sau logică şi se bazează pe o intoxicare publică masivă despre dimensiunea creşterilor salariale. Propaganda pesedistă supraestimează creşterea pentru a amplifica presiunea publică pe medici şi pentru a crea o falsă imagine a mulţumirii din sistem. Problemele salarizării din Sănătate, aşa cum apar acum prin focare de proteste ale unor categorii de angajaţi, sunt doar vârful icebergului".

Totodată, Buşoi explică pe scurt efectele recentelor decizii de salarizare a personalului din sistemul medical: "Ca să fie clar cât de mare este haosul din sistem şi intoxicarea pesedistă: sunt multe cazuri de personal medical - asistenţi care au studii superioare - care nu au primit nici măcar 25%, care să compenseze trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat - rezultatul fiind o scădere masivă a salariilor".

În opinia parlamentalerului, "Poziţia Ministerului Muncii şi a Guvernului faţă de angajaţii din Sănătate a fost jignitoare", acesta adăugând că "Argumentaţia publică total neadevărată şi poziţiile denigratoare ale ministrului Muncii la adresa biologilor şi biochimiştilor din sistemul sanitar arată lipsa de cunoaştere a importanţei acestor categorii".

În cele din urmă, Cristian Buşoi critică modul în care Executivul a reacţionat la nemulţumirile angajaţilor din sistemul medical, punctând: "Pasarea cartofului fierbinte la managerii de spitale, pentru compensarea pierderilor arată necunoaştere şi disperare. Niciodată nu s-au plătit salarii din veniturile proprii ale spitalelor, iar astăzi sunt foarte puţine spitalele din ţară care pot suplimenta din aceste venituri salariile angajaţilor care primesc mai puţini bani odată cu revoluţia sporurilor. Tot acest haos ar fi putut fi evitat dacă ar fi existat o minimă cunoaştere a realităţilor din sistemul de sănătate la nivelul Ministerului Muncii, dacă ar fi existat mai puţin populism şi heirupism şi mai mult bun simţ".


Opinia cititorului: 1
1.   DOCTOR RATAT
mesaj trimis de Flindermax în data de 19.04.2018, 09:24

Busoi nu-si dezminte figura de copil handicapat, El stie doar sa latre zilnic de oftica si frustrare la ABSOLUT TOT ce face PSD si DOAMNA FIREA , ca e cel mai usor sa latre la ce fac altii cand el nu e in stare de nimic. Nu are nici macar demnitatea de a acorda posibilitatea "Comenteaza" pe Facebook la ineptiile pe care le debitaza, ca stie ca opiniile sunt impotriva caracterului sau murdar si mincinos. Asta e "meseria" lui, parazit imbecil in societate care pretinde ca el "stie tot, critica si da sfaturi" de guvernare. Un limbric politic !

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

CCR discută sesizările referitoare la Codul administrativ
20 sep. P.E.


Firea "loveşte" din nou 1
20 sep. V.D.


Secţia de Investigare a Magistraţilor prinde contur
20 sep. GHEORGHE IORGOVEANU


ÎCCJ a stabilit primul termen al apelului în dosarul "Bombonica"
20 sep. I.GHE.


Disidenţii din PSD solicită demisia imediată a lui Liviu Dragnea2
20 sep. GHEORGHE IORGOVEANU


SECRERTARUL DE STAT PENTRU AFACERI ECONOMICE DIN ELVEŢIA:"Investitorii elveţieni solicită stabilitate legislativă"
19 sep. V.D.


GABRIELA FIREA: "Am ajuns mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu"
19 sep. V.D.


TRAIAN BĂSESCU: "PSD-ul este cel mai mare focar de pestă porcină din ţară"
19 sep. V.D.


PETRE DAEA"Nu prin scrisori se rezolvă problema într-un partid"
19 sep. V.D.


EUGEN TOMAC: "Premierul Dăncilă a interzis activitatea PMP"
19 sep. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.