CRISTIAN PÂRVAN, PIAROM:

"Un sfert dintre tinerii între 24 şi 34 de ani nu lucrează" 1

28 nov. 2017 Companii
RAMONA RADU
"Un sfert dintre tinerii între 24 şi 34 de ani nu lucrează"

Pârvan: "Sistemul privat de învăţământ este considerat un pericol la adresa celui de stat" 

Reprezentanţii sistemului educaţional privat: "Sectorul de învăţământ este birocratizat excesiv"

Sistemul nostru de învăţământ este birocratizat excesiv, iar legile educaţiei nu sunt corelate cu legislaţia fiscală, consideră reprezentanţii instituţiilor de învăţământ private.

De aceeaşi părere, Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM), a afirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe: "Dacă vrem să avem învăţământ privat, atunci haideţi să îl reglementăm astfel încât să nu mai avem oprelişti stupide". Potrivit domniei sale, învăţământul preunivesitar privat din ţara noastră se confruntă cu o problemă de percepţie publică, acesta fiind considerat un pericol la adresa sistemului educaţional de stat şi un factor de perturbare.

În acest sens, Cristian Pârvan a explicat: "Problema pe care o avem vine din faptul că, astăzi, nu ne mai putem mulţumi doar cu ceea ce oferă statul, un sistem educaţional închistat, în care se pune bază pe ceea ce faci în afara orelor petrecute la şcoală, adică ore de meditaţii, programe de afterschool şi aşa mai departe. Prin acestea, noi am privatizat învăţământul de stat, iar cel privat autentic este discriminat, deşi este important".

Autorităţile sunt reticente la abordarea problemelor societăţii, fiind necesar ca acestea să-şi asume public rolul pe care îl au în dezvoltarea educaţiei, a mai opinat preşedintele PIAROM.

Domnia sa a subliniat, ieri, şi importanţa inteligenţei artificiale, comentând: "Copiii trebuie să-şi poată dezvolta şi mai apoi utiliza abilităţile tehnologice, pe lângă toate celelalte, iar importanţa acestui aspect nu trebuie omisă sau bagatelizată, însă aici trebuie să intervină învăţământul privat, pentru că nu-mi fac iluzii că cel de stat se va implica în acest sens. Aceasta este o şansă pentru societate, în sprijinul formării unor tineri care, poate, vor rămâne în ţară".

Pentru ca, în viitor, tinerii să se poată îndrepta spre un domeniu de activitate care să li se potrivească, este necesar ca toate aceste demersuri să fie începute încă de la grădiniţă, mai consideră domnul Pârvan, menţionând: "Avem carenţe în sistemul public pe care noi, la nivelul PIAROM, încercăm să le discutăm la nivel instituţional cu autorităţile pentru a le găsi o rezolvare. Pariul grădiniţelor şi şcolilor private este acela de a sparge mersul în coloană". Tinerii cu vârste între 24 şi 34 de ani, în proporţie de 24% nu câştigă un venit propriu, fapt ce arată că, din varii motive, învăţământul de stat nu reuşeşte să facă faţă, iar cel privat trebuie să vină în completare, conform şefului PIAROM.

Legea pentru aprobarea OUG nr. 81/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale este inaplicabilă, a mai spus domnul Cristian Pârvan, pe motiv că aceasta nu specifică modul în care învăţământul de stat îl integrează pe cel dual, aşadar educaţia de la privat trebuie să vină şi să suplinească lipsurile pe care le are cea de stat.

Şi parteneriatele public-private sunt foarte importante în sector, a mai spus sursa citată, motivând că, deşi acestea sunt dificil de realizat şi de pus în practică, totuşi ele reprezintă o soluţie pe care toată lumea o doreşte.

Sistemul de învăţământ din ţara noastră este birocratizat excesiv, consideră, Florentina Gaspar, consilier local la Primăria Sectorului 6 din Capitală.

Potrivit domniei sale, în sistemul de învăţământ există norme ce reglementează modul în care unităţile şi instituţiile de învăţământ ar trebui să îşi desfăşoare activitatea, însă în hăţişul legislaţiei extraordinar de stufoase toată lumea pierde din vedere un aspect esenţial, şi anume cine este responsabil pentru neaplicarea acestor norme. Un alt aspect menţionat de doamna Gaspar vizează finanţarea per elev, precizând că, deşi banii "urmăresc" elevul, se pierde din vedere în ce anume sunt investiţi aceştia.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 28.11.2017, 08:55

Ce se face pentru copii analfabeti?Vorbim vorbire,fara a face ceva concret.Interesul poata fesul.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

PENTRU TRUCAREA UNEI LICITAŢII:Consiliul Concurenţei a sancţionat trei companii de pe piaţa lemnului
23 ian. T.T.


CFR, CONTRACT DE 600 MILIOANE DE EURO Licitaţia pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa s-a finalizat
23 ian. I.D.


CONFORM MINISTERULUI AGRICULTURII:Pentru proiecte de irigaţii - disponibile 200 milioane euro
23 ian. I.T.


Bitdefender a identificat vulnerabilităţi în camera de supraveghere Guardzilla
23 ian. T.I.


Hotelul Lido by Phoenicia - investiţie de 5 milioane euro
23 ian. T.I.


ÎN 2018:TransferGo: Tranzacţii internaţionale de 1,25 de miliarde euro
23 ian. T.V.


ROPEPCA:Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor3
23 ian. P.E.


CONFORM MERGERMARKET:Deloitte - lider în rândul consultanţilor în M&A
23 ian. T.I.


Google va dona bani pentru Wikimedia
23 ian. T.M.


Două fonduri de investiţii au preluat participaţii la eBay
23 ian. I.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.