CSABA BALINT, OTP BANK:

"Ne aşteptăm ca ROBOR la trei luni să atingă 3,5%, în 2019" 1

13 iul. 2018 Bănci-Asigurări
A.I.
"Ne aşteptăm ca ROBOR la trei luni să atingă 3,5%, în 2019"

ROBOR la trei luni, indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, este posibil să scadă la 3,1% către finalul anului, însă, pentru anul viitor, să atingă 3,5 - 3,6% şi către 4% în 2020, a precizat, ieri, Csaba Balint, analist macroeconomic la OTP Bank.

Oficialul OTP a declarat: "ROBOR-ul a crescut foarte mult din mai multe motive - lichiditatea a dispărut, condiţiile externe s-au înrăutăţit şi, de aceea, ne aşteptăm ca, pe termen scurt, să putem vedea corecţii. Pentru decembrie, având în vedere că statul cheltuieşte mai mult, s-ar putea ca ROBOR-ul la trei luni să scadă chiar şi la 3,1%".

Csaba Balint a subliniat că, în general, dacă ne uităm la ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii şi în zona euro, trendul general este de creştere, chiar dacă, probabil, nu cu salturile pe care le-am văzut până acum.

"Pentru anul următor, ne aşteptăm ca dobânda-cheie să ajungă la 3,25%, ceea ce ar însemna ca ROBOR să ajungă la 3,5 - 3,6%, bineînţeles cu oscilaţii în jurul acestui nivel. Şi, în 2020, încă o creştere mică. În cazul în care inflaţia se va stabili în jur de 3% şi avem o dobândă real pozitivă, în jur de 4% pare plauzibil", a precizat Csaba Balint.

Ieri, ROBOR la trei luni a stagnat, la 3,35%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.07.2018, 11:12

Geaba Balint, cu sau fara , noi tot "bine" o ducem. 

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

SUPLIMENTAR LA LICITAŢIA DE JOIMFP a atras, vineri, 30 milioane lei de la bănci
18 feb.


AGENŢIA GERMANĂ DE EVALUARE FINANCIARĂ SCOPE RATINGS:"BNR are un rol vital în protecţia economiei de «taxa pe lăcomie»"1
18 feb. F.A.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,7383 lei
18 feb. MIHAI ISCUSITU


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 3,66%
18 feb. Mihai Iscusitu


LAZEA (BNR):Taxa pe active ar putea reduce profitabilitatea sistemului bancar din România 2
17 feb. I.M.


Euro a fost cotat la 4,7383 lei
15 feb. L.A.


ROBOR la trei luni a stagnat 3,17%
15 feb. V.D.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,7451 lei
15 feb. Teona Tomoiagă


PIAŢA MONETARĂDobânzile la depozitele overnight au crescut la 3,68%
15 feb. Teona Tomoiagă


COMISARUL CJPC SORIN MANŢU REVINE ASUPRA SCANDALULUI CREDITELOR CESIONATE ÎN STRĂINĂTATE:"ANPC nu a servit intereselor consumatorilor"1
15 feb. Emilia Olescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.