Gala BURSA 2018

CSABA BALINT, OTP BANK:

"Ne aşteptăm ca ROBOR la trei luni să atingă 3,5%, în 2019" 1

13 iul. Bănci-Asigurări
A.I.
"Ne aşteptăm ca ROBOR la trei luni să atingă 3,5%, în 2019"

ROBOR la trei luni, indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, este posibil să scadă la 3,1% către finalul anului, însă, pentru anul viitor, să atingă 3,5 - 3,6% şi către 4% în 2020, a precizat, ieri, Csaba Balint, analist macroeconomic la OTP Bank.

Oficialul OTP a declarat: "ROBOR-ul a crescut foarte mult din mai multe motive - lichiditatea a dispărut, condiţiile externe s-au înrăutăţit şi, de aceea, ne aşteptăm ca, pe termen scurt, să putem vedea corecţii. Pentru decembrie, având în vedere că statul cheltuieşte mai mult, s-ar putea ca ROBOR-ul la trei luni să scadă chiar şi la 3,1%".

Csaba Balint a subliniat că, în general, dacă ne uităm la ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii şi în zona euro, trendul general este de creştere, chiar dacă, probabil, nu cu salturile pe care le-am văzut până acum.

"Pentru anul următor, ne aşteptăm ca dobânda-cheie să ajungă la 3,25%, ceea ce ar însemna ca ROBOR să ajungă la 3,5 - 3,6%, bineînţeles cu oscilaţii în jurul acestui nivel. Şi, în 2020, încă o creştere mică. În cazul în care inflaţia se va stabili în jur de 3% şi avem o dobândă real pozitivă, în jur de 4% pare plauzibil", a precizat Csaba Balint.

Ieri, ROBOR la trei luni a stagnat, la 3,35%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 14.07.2018, 11:12

Geaba Balint, cu sau fara , noi tot "bine" o ducem. 

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro a crescut la 4,6635 lei
15 nov. V.D.


MUGUR ISĂRESCU, BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI"Funcţionarul bancar este prost plătit şi insuficient educat"1
15 nov. V.D.


NN Group a raportat un profit trimestrial peste estimări
15 nov. V.D.


ROBOR la trei luni a crescut la 3,21%
15 nov. E.M.


LIBOCOR, BRD:România ar putea adopta euro în 20282
15 nov. T.T.


SCANDALUL CREDITELOR EXTERNALIZATE CĂTRE ENTITĂŢI DIN OLANDAInstanţa a cerut lămuriri de la Bancpost în procesul cu ANPC
15 nov. Emilia Olescu


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,6590 lei
15 nov. Teona Tomoiagă


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight s-a depreciat la 2,55%
15 nov. Teona Tomoiagă


ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ANULUI ÎN CURS FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017Profitul net al Raiffeisen Bank - în creştere cu 91%
15 nov. E.O.


AAFBR a organizat a X-a ediţie a conferinţei sale anuale
14 nov. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.