CU 26% MAI MULT ÎN PRIMELE TREI TRIMESTRE DIN 2019 FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUT

Huawei a livrat peste 185 milioane de smartphone-uri

17 oct. Companii
F.A.

Gigantul chinez Huawei Technologies a livrat peste 185 de milioane de telefoane mobile inteligente în primele trei trimestre din acest an, în creştere cu 26% faţă de perioada similară din 2018, a anunţat, ieri, publicaţia chineză Global Times, conform presei străine, citată de Agerpres.

Veniturile au urcat cu 24,4%, la 610,8 miliarde yuani (aproximativ 86 miliarde dolari), în timp ce marja de profit s-a situat la 8,7%.

Majorarea câştigurilor vine după ce Huawei a semnat cu operatorii importanţi de telefonie peste 60 de contracte comerciale pentru echipamente 5G, pe fondul accelerării implementării acestei tehnologii pe plan global.

Recent, directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, a avertizat că se aşteaptă ca vânzările să scadă la aproximativ 100 miliarde dolari în 2019 şi în 2020, deoarece afacerile sunt sub presiune în urma sancţiunilor SUA.

Gigantul chinez a raportat, anul trecut, venituri de 721,2 miliarde yuani (104,16 miliarde de dolari), în creştere cu 19,5% faţă de 2017.

Şeful Huawei estimează că o redresare a afacerilor va avea loc în 2021.

Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 milioa-ne de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei. Cea mai importantă piaţă a companiei pentru modelele premium este Europa.

Analiştii au avertizat că Huawei s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrărilor anul acesta şi există chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente să dispară de pe pieţele internaţionale.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri în funcţie de volum.

Potenţialii cumpărători ai dispozitivelor Huawei se vor îndrepta probabil către telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics şi Apple Inc, consideră analiştii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare
11 dec.


OPINIILuminiţa, doamna de la capătul ţevii
11 dec. Florian Mateiţă, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADET


PENTRU ANUL 2019FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%
11 dec. Vlad Dobrea


PARTENERIAT ÎNTRE MINISTERUL EDUCAŢIEI, CONAF ŞI FPPG Educaţie antreprenorială în şcolile gimnaziale şi liceale
11 dec. Alina Vasiescu


PRINTR-O INVESTIŢIE DE MINIM 30 MILIARDE DOLARI,Danemarca vrea să construiască insule artificiale pentru turbine eoliene
11 dec.


ANCOM: 55% dintre conexiunile la Internet mobil sunt 4G
11 dec. O.D.


CONFORM STRATEGIEI SALE DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov
11 dec. Andrei Iacomi


SPECIALIŞTII DIN ENERGIE AFIRMĂ: "Gazul - resursă cheie pentru viitorul sectorului energetic"
11 dec. RAMONA RADU


Dosarul Rompetrol II, la final
11 dec. Andrei Iacomi


MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va depăşi 17 miliarde euro, în acest an"
11 dec. RAMONA RADU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.