Curtea de Apel a respins cererea Finanţelor Publice Braşov, pentru falimentul "Condmag"

13 mar. Piaţa de Capital
A.I.
Curtea de Apel a respins cererea Finanţelor Publice Braşov, pentru falimentul "Condmag"

Instanţa a confirmat planul de reorganizare, iar acţiunile revin la tranzacţionare, astăzi 

Curtea de Apel Braşov a respins cererea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice având ca obiect deschiderea procedurii de faliment împotriva Condmag Braşov (COMI), instanţa confirmând, totodată, planul de reorganizare al societăţii, se arată într-un comunicat al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"La data de 9 martie 2018, Curtea de Apel Braşov, a admis apelul formulat de debitoarea Condmag Braşov în dosarul nr.2899/62/2015/a19 şi, în consecinţă, a dispus respingerea cererii formulată de către DGRFP Braşov -Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, având ca obiect deschiderea procedurii de faliment a debitoarei Condmag. De asemenea, instanţa a confirmat planul de reorganizare al Condmag, propus de administratorul judiciar Rominsolv şi aprobat prin Hotărârea Adunării Creditorilor din data de 24 mai 2017. În consecinţă, hotărârea instanţei privind confirmarea planului de reorganizare este definitivă şi executorie", se arată în documentul menţionat.

Ca urmare a acestei decizii, acţiunile companiei îşi vor relua, începând de astăzi, tranzacţionarea la bursă, se arată pe site-ul BVB.

În luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Braşov admitea cererea formulată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov, având ca obiect deschiderea procedurii de faliment împotriva Condmag.

Societatea specializată în construcţia conductelor pentru transportul gazelor şi a produselor petroliere, administrată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine 49,96% din societatea Dafora (DAFR), a intrat în insolvenţă în vara anului 2015, acţiunile COMI fiind suspendate de la tranzacţionare la BVB începând cu data de 20 iulie 2015.

Anul trecut, compania a suferit o pierdere de 19,06 milioane de lei, sub cea din 2016, de 19,4 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru anul 2017, publicate de societate.

Datoriile totale însumau, anul trecut, 81,49 milioane de lei, peste cele din anul 2016, de 79,69 milioane de lei, în timp ce activele totale au scăzut la 79,93 milioane de lei în 2017, de la 84,22 milioane de lei în anul anterior.

Cel mai mare acţionar al Condmag este societatea Dafora, cu 45,82% din constructorul de conducte, în timp ce O.G.B.B.A. Van Herk B.V. din Olanda are 10,91% din acţiunile companiei.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

MIRCEA URSACHE, AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ:"Companiile din Fondul Suveran trebuie listate într-un an de la lansare­"2
24 sep.


Fiera Capital a vândut 4,25% din MedLife
24 sep. A.I.


Rulaj de 73 milioane de lei
24 sep. Mihai Gongoroi


Bursele europene au închis în creştere
21 sep. I.T.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
21 sep. T.T.


Wall Street a deschis în creştere
21 sep. O.T.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 9,34 milioane de euro pe BVB
21 sep. T.R.


Bursele europene au deschis în creştere
21 sep. F.B.


Indicii BVB au deschis în teritoriu pozitiv
21 sep. F.B.


Wall Street a închis în teritoriu pozitiv
21 sep. F.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.