Curtea de Apel Bucureşti a stabilit calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu 7

20 sep. 2019 Politică
M.I.
Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)
Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)

Actualizare : Eugen Tomac: "Băsescu rămâne şi trebuie să rămână în istorie drept preşedintele care a condamnat comunismul, care a desecretizat arhivele Securităţii".

Actualizare : Băsescu anunţă că va contesta decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti: "Ştiu ce am făcut şi nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea".

---

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

"Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian", este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, informează News.ro.

"Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă", a mai transmis Curtea de Apel Bucureşti.

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu "sursa", istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov, potrivit aceleiaşi surse.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator.El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.


Opinia cititorului: 7
1.   era evident
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 20:38

Indiferent cat au facut sa ii dispara dosarul, sa ascunda urmele, adevarul tot s-a itit din doua dosare in care Basescu trunase. Un cabotin nemernic si ticalos, dupa orice standard

1.1.   Curtea de Apel Bucuresti a stabilit calitatea de c (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de bogdan în data de 20.09.2019, 22:07

Curtea de Apel a dat dreptate iar contestatia ICCJ nu se va face deoarece domnul Traian Basescu este europarlamentar.I s-a mai facut o sesizare la GRECO unde se specifica ca autoritatile institutionale trebuie sa anunte ca domnul Basescu a colaborat cu securitatea si de aceea trebuie sa renunte la functia de europarlamentar ca apoi sa trimita la CSM pentru un aviz pozitiv iar ICCJ sa il ancheteze conform legii

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
mesaj trimis de Animal nesecurist în data de 21.09.2019, 05:07

Multumim de info. Deci a fost sau nu ? Ideea ca a fost presedinte si confirma faptul ca tot securitatea a condus in Romania dupa revolutie. Ideea asta trebuie sa fie mai des introdusa in capul romanului tinar.

"La vremuri noi tot noi !" 

2.   SUB PREȘ!!!
mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2019, 09:03

POST MORTEM : OMERTA SUB COVOR S-A DETONAT!!!

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2019, 11:58

In guvernul Roman a fost ministrul transporturilor si atunci a diparut flota.S-a intamplat ceva?Acelasi lucru se va intampla si in acest caz.Securitatea si el au procurorii si judecatorii lor si-l vor scapa si de aceasta data.La noi numai cine a furat o gaina sau s-a facut dosar la comanda plateste.Cat de dus cu pluta poti sa fi,sa-i dai cativa ani de inchisoare iar el sa ramana cu milioanele de dolari pe care i-a furat,sa retrocedezi cladirile nazistilor,fara sa se intample ceva etc.

4.   securist
mesaj trimis de constantean în data de 21.09.2019, 12:07

eugen tomac,daca era unul de la psd in culpa sigur aveai un alt discurs!dar asa sunteti voi politicienii,aveti impresia ca prostiti poporul!

5.   BOMBĂ DEFECTĂ
mesaj trimis de anonim în data de 21.09.2019, 15:14

CASUL SE FIXASESERĂ PE ALT FUS ,, ORAL " .......

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MARCEL VELA: "Vor fi multe surprize plăcute, în etapa a treia de relaxare"
06 iun. E.O.


EUROPA LIBERA:Nepoata lui Marcel Ciolacu, angajată fără concurs la ICR
06 iun. A.D.


FLORIN CÎŢU:Economia trece printr-o perioadă dificilă în trimestrul II8
06 iun. G.U.


Joe Biden a obţinut numărul de delegaţi necesar pentru a fi desemnat candidatul Partidului Democrat la preşedinţie1
06 iun. G.U.


Marcel Ciolacu propune prelungirea mandatelor aleşilor locali 2
05 iun. A.D.


Biserica Ortodoxă va avea un reprezentant în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
05 iun. A.D.


Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională legea pentru declararea zilei de 4 iunie "Ziua Tratatului de la Trianon"4
05 iun. G.U.


NICUŞOR DAN:"Am susţinerea oficială a PNL şi USR, am susţinerea informală a PLUS şi PMP"2
05 iun. S.B.


Contre între viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu şi Nicuşor Dan, în timpul unei conferinţe3
05 iun. S.B.


MARCEL BOLOŞ:"România va avea la dispoziţie încă 1,5 miliarde euro din facilitatea de finanţare"2
05 iun. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.