Curtea de Conturi şi Banca Mondială - Acord de Servicii Rambursabile de Consultanţă

09 dec. 2019 Bănci-Asigurări
A.P.

Curtea de Conturi a României şi Banca Mondială au semnat, săptămâ-na trecută, un Acord de Servicii de Consultanţă Rambursabile pentru o durată de 34 de luni, după cum a anunţat Curtea.

Activităţile realizate cu sprijinul Băncii Mondiale fac parte din proiectul CCR-SAI pentru cetăţean - SIPOCA 744, proiect finanţat din Programul Operaţional Capacitate Administrativă a cărui implementare a început în luna septembrie 2019.

Prin acest proiect, Curtea de Conturi a României îşi propune consolidarea capacităţii instituţionale de a realiza activitatea de audit public extern în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu şi aşteptările societăţii.

În cadrul ceremoniei de semnare, preşedintele instituţiei, Mihai Busuioc, a subliniat importanţa derulării acestui proiect prin care Curtea de Conturi a României face un pas înainte pentru a veni mai aproape de cetăţeni, devenind astfel un "SAI pentru cetăţean".

Mihai Busuioc a menţionat: "Contractul semnat cu Banca Mondială, în calitate de furnizor de expertiză, reprezintă încă un pas asumat alături de colegii mei pentru îndeplinirea unui deziderat al mandatului meu, respectiv modernizarea şi dezvoltarea Curţii de Conturi a României. Prin acest proiect finanţat din fonduri europene, SIPOCA 744, ne propunem să construim dimensiunea europeană a Instituţiei Supreme de Audit din România, continuând eforturile de modernizare, actualizare şi rafinare a actului de audit realizate în anii din urmă. Fie că vorbim de analiza funcţională şi de elaborarea unui proiect de strategie ins-tituţională pe termen mediu, fie că ne referim la actualizarea standardelor de audit şi perfecţionarea continuă a personalului de specialitate, sunt convins că partenerul nostru, Banca Mondială, va oferi servicii de cea mai înaltă calitate şi expertiză".

La rândul său, Tatiana Proskuryakova, managerul de ţară pentru Româ-nia şi Ungaria a Băncii Mondiale, a arătat că România este o ţară ce a realizat o evoluţie remarcabilă din momentul aderării la Uniunea Europeană.

"Rămân însă câteva provocări pe care trebuie să le depăşească, iar una dintre ele este întărirea capacităţii administrative. Sunt convinsă că expertiza noastră globală poate constitui un factor cheie în transformarea Curţii de Conturi din România într-o instituţie etalon în ţară şi în Europa", a precizat Proskuryakova, cu ocazia semnării acordului între cele două instituţii.

Instituţia Supremă de Audit din România îşi propune prin acest proiect să răspundă provocărilor emergente ale societăţii contemporane aflate într-o permanentă transformare, să îşi redefinească, prin profesionalism şi transparenţă, imaginea pe care o are în societate şi, astfel, să devină un motor de dezvoltare şi un factor de echilibru care să aducă valoare adăugată în viaţa cetăţenilor în slujba cărora îşi desfăşoară activitatea.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro s-a apreciat la 4,8357 lei
12 aug. A.P.


ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,00%1
12 aug. A.P.


ANALIZĂ FINANCIAL TIMES PENTRU PRIMUL VAL AL PANDEMIEI:Băncile globale au pierdut aproape un trilion de dolari din valoarea lor de piaţă3
12 aug. V.R.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,8347 lei
12 aug. Sabin S. Brandiburu


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a stagnat la 2%
12 aug. Sabin S. Brandiburu


SUPLIMENTAR LA LICITAŢIA DE LUNIMFP a atras, ieri, 45 milioane lei de la bănci
12 aug. F.A.


PE FONDUL DETERIORĂRII MEDIULUI MACROECONOMIC, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID-19Profitul Raiffeisen Bank a scăzut de la 384 milioane lei la 280 milioane lei4
12 aug. E.O.


FNGCIMM suplimentează cu 340 milioane lei plafonul acordat OTP Bank
11 aug. S.B.


Euro s-a depreciat la 4,8347 lei
11 aug. A.P.


ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,04%1
11 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.