Curtea Supremă a Statelor Unite a suspendat decizia privind declaraţiile financiare ale preşedintelui Trump

19 nov. 08:21 Internaţional
A.I.
Curtea Supremă a Statelor Unite a suspendat decizia privind declaraţiile financiare ale preşedintelui Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite a suspendat temporar decizia unei instanţe inferioare care cere firmei de contabilitate a preşedintelui Donald Trump să predea unele din declaraţiile sale financiare unei comisii din Camera Reprezentanţilor, transmite Reuters.

Ordinul judecătorului John Roberts nu indică dacă instanţa intenţionează să audieze apelul lui Trump, depus vineri, la decizia Curţii de Apel a Districtului Columbia, sau pur şi simplu a suspendat litigiul pentru ca cei nouă judecători să decidă cum să procedeze, informează News.ro.

Cazul este important pentru că pune în opoziţie puterea preşedinţiei şi autoritatea Congresului, Trump luptând să îşi protejeze declaraţiile financiare, în timp ce se confruntă şi cu investigaţia pentru demiterea sa, în Camera Reprezentanţilor.

Trump a recurs la justiţie după ce Curtea de Apel din Districtul Columbia a decis săptămâna trecută să nu reanalizeze o decizie din octombrie care sprijină autoritatea Comisiei de supraveghere din Cameră de a cere prin citaţie datele financiare de la firma de contabilitate a lui Trump.

Luni, comisia a anunţat să nu se va opune amânării de 10 zile în punerea în aplicare a citaţiei, dar nu este în favoarea unei amânări mai lungi, cerută de preşedintele republican.

În cazul în care Curtea Supremă va refuza să audieze apelul lui trump, documentele vor trebui să fie puse la dispozişie parlamentarilor.

Într-un caz separat, Trump a cerut joi Curţii Supreme să analizeze o decizie a unei curţi de apel din New York potrivit căreia procurorii locali pot pune în aplicare o citaţie adresată firmei Mazars care solicită declaraţiile fiscale persolae şi de afaceri aferente perioadei 2011-2018.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Donald Trump îl primeşte pe şeful diplomaţiei ruse la Casa Albă
10 dec. B.D.


Amazon îl acuză pe Donald Trump de pierderea unui contract estimat la 10 miliarde de dolari
10 dec. I.L.


Wall Street a închis în teritoriul negativ
10 dec. I.L.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în teritoriu negativ
10 dec. I.L.


BURSELE DIN LUMETullow Oil pune pe scădere bursele europene
10 dec. A.V.


ANALIZĂ REUTERS:Aramco: Oferta publică iniţială care a reuşit şi a eşuat
10 dec. V.D.


Miss Univers vine din Africa de Sud
10 dec.


ANUL VIITOR Lufthansa iese din acţionariatul diviziei de catering
10 dec. A.V.


Sanofi preia Synthorx pe 2,5 miliarde de dolari
10 dec. ALINA VASIESCU


DIN CAUZA PERSPECTIVELOR NEGATIVEBăncile europene reduc 60.000 de locuri de muncă
10 dec. A.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.