DAN BARNA:

"România nu mai furnizează încredere" 4

21 aug. Politică
D.D.
Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), a declarat, marţi, la Focşani, că România nu mai furnizează astăzi încredere şi speranţă, "statul nu mai reuşeşte să asigure siguranţa cetăţenilor", fiind momentul ca o nouă generaţie de politicieni să se implice activ.

"Astăzi, peste 50% din elevii de liceu îşi văd viitorul în afara României. Astăzi, o jumătate din tinerii care înseamnă viitorul ţării noastre visează să plece din ţară în momentul în care termină liceul sau unii dintre ei o facultate. Este cel mai dureros şi mai tragic indicator care ne arată cât de rău a ajuns funcţionarea statului şi cât de rău stăm în ceea ce înseamnă perspectiva de încredere şi de speranţă pe care o furnizează România. (...) România, astăzi, nu mai furnizează încredere, nu mai asigură speranţă. Vedem din evenimentele care s-au întâmplat în ultimele săptămâni şi ultimele luni, statul nu mai reuşeşte să asigure siguranţa cetăţenilor, statul nu mai reuşeşte să asigure funcţionarea spitalelor. Vedem evenimentul de acum trei zile... Sistemul de educaţie nu mai reuşeşte să furnizeze resursă umană profesională şi educată pentru companii. (...) Lucrurile trebuie să se schimbe în România. (...) Este ocazia şi este momentul ca o nouă generaţie din politica românească să se implice activ", a declarat Dan Barna.

Preşedintele USR i-a felicitat pe vrânceni pentru rezultatele la europarlamentare şi pentru că au înţeles că România trebuie să meargă spre un stat modern.

"Am văzut rezultatele foarte bune la europarlamentare pe care Alianţa USR PLUS le-a obţinut şi aici, în Vrancea şi aici, în Focşani. Vreau să-i felicit pe colegii mei pentru acest efort şi să-i felicit pe vrânceni pentru că au înţeles că România trebuie să meargă spre o Europă modernă, spre un stat modern şi nu mai putem rămâne în vechile fantasme, în vechile frici, ameninţări şi la dependenţa de vechii baroni, care ne-au adus în situaţia în care siguranţa cetăţenilor nu mai este asigurată", a spus Barna.

Întrebat fiind despre rolul preşedintelui în societatea românească, Barna a spus că preşedintele "trebuie să fie acela care să dea direcţia şi viziunea unei naţiuni".

"România are nevoie de o reformă constituţională. Este unul dintre obiectivele pe care Alianţa USR PLUS şi le propune. Trebuie să reechilibrăm această distribuţie de prerogative. Dar dincolo de aceste prerogative, e foarte important rolul pe care preşedintele trebuie şi poate să îl aibă în momentul de faţă în România. Într-adevăr, preşedintele nu conduce Guvernul, dar este şi trebuie să fie acela care să dea direcţia şi viziunea unei naţiuni. Avem foarte mare nevoie exact de această viziune, speranţă şi încredere pe care cetăţenii români s-o regăsească şi să o primească din mesajele şi poziţionările preşedintelui. (...) Voi fi un preşedinte foarte prezent", a susţinut Barna.

Acesta a precizat că unul dintre obiectivele la alegerile prezidenţiale este acela de a ajunge în turul doi, alături de Klaus Iohannis, iar dacă va câştiga alegerile, va fi un preşedinte implicat.

Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 21.08.2019, 07:54

Da, mai ales prietenii poponarilor.

2.   Incrdere
mesaj trimis de anonim în data de 21.08.2019, 10:39

Romania nu mai furnizeaza incredere pentru ca ,,cineva" a hotarat sa furnizeze :

#rezist, Colos, Barna, Chichirau, Orban, Turcan, Gorghiu si altii ca ei, ca si cum nu ar fi fost de ajuns unii ca

Dragnea, Dancila, Ionannis, Basescu-praspat dovedit/confirmat ca TURNATOR la securitate, sub numele de Petrov ! 

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 21.08.2019, 11:24

Esti picat nenicule! .

Cum iti permiți sa-l contrazici/superi pe Trump? În România lucrurile merg bine.

Ai ratat ocazia de a ajunge la poarta sultanului, de a fi lăudat si tu. 

4.   fără titlu
mesaj trimis de Rasputin în data de 22.08.2019, 00:38

Totul este o tragedie. Umilul funcționar la "fonduri europene" încearcă din răsputeri sa para altceva decat este. Il trădează, însă, totul: fata, poziția corpului, mimica si, mai ales, privirea. Nimic nu iese: fotografiile toate sunt nereușite, inabile, discursurile sunt vechi, depășite, expirate, încercările de a părea ca are anvergura politica europeană sunt penibile ( ca sa nu mai vorbesc despre "vizita" încropită in SUA, jenanta de-a dreptul). Ce sa zic? Păcat. Cred ca USR putea sa iasă in fata cu un exemplar cu clasa si cu picioarele pe pământ.

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

USR l-a desemnat pe deputatul Sergiu Vlad candidat al formaţiunii pentru Primăria Arad
21 sep. M.I.


RALUCA TURCAN:"De trei ani, România se află într-o stare de asediu nedeclarată"1
21 sep. M.A.


LUDOVIC ORBAN, LA CRAIOVA: "Putem câştiga alegerile prezidenţiale în toate judeţele din Oltenia"1
21 sep. I.A.


ALBA IULIA: Ioan Dîrzu - reconfirmat ca preşedinte al organizaţie judeţene a PSD
21 sep. I.A.


KLAUS IOHANNIS:"Pe scurt - PSD pentru România a fost şi este o catastrofă"3
21 sep. M.A.


VIORICA DĂNCILĂ:"Nu mergem în Parlament când spune preşedintele"2
21 sep. A.M.


PSD cheamă cetăţenii să semneze "Pactul pentru bunăstarea românilor"2
21 sep. I.A.


Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu îşi depun astăzi candidaturile pentru alegerile prezidenţiale
21 sep. A.M.


Cristian Marius Bădescu - numit Reprezentant cu însărcinări speciale al MAE
20 sep. I.M.


KELEMEN HUNOR: "Cred că vom intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale Paleologu şi cu mine"2
20 sep. I.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.