Dan Tudorache cere transmiterea în administrarea autorităţii locale a Teatrului "Nicolae Bălcescu"

11 oct. 2016 Miscellanea
Andrei Stan

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a făcut un apel către ministrul Culturii pentru transmiterea în administrarea autorităţii locale a Teatrului "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, trimis redacţiei, administraţia locală solicită ministerului de resort ca Teatrul Bazilescu să rămână în proprietatea publică a statului român şi să fie transmis în administrare directă către Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea restaurării, consolidării şi redării în circuitul cultural public.

Destinaţia şi modul de utilizare a Teatrului Bazilescu vor fi reglementate printr-un protocol încheiat între Ministerul Culturii şi Primăria Sectorului 1, precizează comunicatul. După restaurarea, consolidarea şi modernizarea acestui monument al Capitalei, aici se vor desfăşura spectacole de teatru, varietăţi şi alte manifestări artistice.

"De o lungă perioadă de timp, Teatrul Bazilescu este abandonat şi lăsat în paragină. De aceea, consider că acest teatru trebuie să aparţină comunităţii locale. Avem atât disponibilitatea, cât şi resursele financiare pentru a readuce la viaţă acest valoros obiectiv cultural al Capitalei şi a-l reda circuitului public. Pentru ca viaţa culturală să renască în cartierul Bucureştii Noi, solicit Ministerului Culturii transmiterea Teatrului Bazilescu, în regim de urgenţă, în administrarea Consiliului Local Sector 1", a declarat Dan Tudorache.

Teatrul de vară Bazilescu este un edificiu construit în anul 1953 şi inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor. Clădirea Teatrului de Vară este inclusă în Parcelarea Bazilescu, care figurează ca monument istoric datat la sfârşitul secolului XIX - prima jumătate secolului XX. Teatrul a fost proiectat cu o capacitate de 2000 de locuri.

Acest teatru este amplasat în parcul cu acelaşi nume. Parcul se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, iar teatrul se află în administrarea Ministerului Culturii, în prezent fiind nefuncţional şi într-o stare avansată de degradare, potrivit comunicatului.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

PROPUNEREA FPTR PRIVIND IMPOZITAREA BACŞIŞULUI:Hotelierii vor putea înregistra maximum 8% din veniturile obţinute astfel
24 aug. M.A.I.


MINISTERUL FINANŢELOR:Dezbatere a procedurii pentru restructurarea datoriilor bugetare de peste 1 milion lei
23 aug. M.A.I.


ÎN URMA CONTROALELOR EFECTUATE ASTĂZI: ANPC a închis 16 standuri în Complexul Dragonul Roşu
23 aug. I.M.A.


Ministerul Afacerilor Externe anunţă licitaţie pentru achiziţionarea a 50 de autoturisme
22 aug. I.M.


ANUL ACESTA: ANRE va retrage licenţele de producere a energiei pentru capacităţi de 3.800 de megawaţi2
22 aug. M.I.A.


MINISTERUL AGRICULTURII:Inspectorii au dat amenzi de 118.000 lei în zona comerţului cu legume - fructe
22 aug. I.M.A.


DUPĂ CE UN COPIL DE 10 ANI A ORBIT DE LA O JUCĂRIE CU LASER:ANPC a aplicat 115 sancţiuni în valoare de 527 de mii de lei
22 aug. M.I.


Bogdan Drăghici acuzat în alte două cazuri de abuz sexual
22 aug. D.D.


Facebook angajează ziarişti profesionişti pentru selectarea ştirilor
22 aug. I.V.


Bolile psihice, influenţate de poluare
22 aug.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.