DE LA 800 LA APROXIMATIV 270

AOPJNR: "Numărul organizatorilor de sloturi a scăzut la mai puţin de jumătate, în ultimii şapte ani"

04 sep. 2017 Companii-Afaceri
F.A.
AOPJNR: "Numărul organizatorilor de sloturi a scăzut la mai puţin de jumătate, în ultimii şapte ani"

Numărul organizatorilor de sloturi a scăzut la mai puţin de jumătate, în ultimii şapte ani, de la 800 la aproximativ 270, principalele cauze fiind legate de creşterea taxelor şi diminuarea pieţei de desfacere, potrivit lui Dan Văjăianu, directorul executiv al Asociaţiei Organizatorilor şi Producătorilor Jocurilor de Noroc din România (AOPJNR).

Domnia sa a menţionat, citat de Agerpres: "Dacă în anii 2010-2012 erau undeva la 800 de organizatori de slot-uri, acum, din păcate, au rămas doar vreo 200-270. S-a redus la mai puţin de jumătate din cauza legislaţiei. Au crescut taxele foarte mult, astfel încât numărul consumatorilor a scăzut. Producătorii nu mai au cui să se adreseze, iar piaţa de desfacere este mult mai mică".

Acesta a precizat că, pe parcursul celor 11 ediţii ale expoziţiei internaţionale adresată industriei de cazinouri şi pariuri, s-a observat o uşoară scădere a expozanţilor: "Este un eveniment care durează de 11 ani. Sunt cam aceiaşi expozanţi în fiecare an, pentru că piaţa românească este, la ora actuală, destul de stabilă din punct de vedere al producătorilor. Exploatatorii (jocurilor de norc n.r.) mai scad în număr, mai se înmulţesc, dar numărul de maşini, la nivel de industrie, a rămas acelaşi. Unii se retrag, nu mai e rentabil, dar vin alţii noi şi aşa mai departe. Pe parcursul acestor 11 ani s-a văzut totuşi o scădere a expozanţilor, dar nu din cauza faptului că nu ar mai fi clienţi, ci din cauza faptului că piaţa s-a stabilizat şi majoritatea operatorilor şi-au format un target".

În cadrul seminarului organizat la Romexpo, sub umbrela programului "Joc Responsabil", a fost lansată, ieri, campania "Este în joc viitorul tău!", care se vrea un demers de informare şi conştientizare adresat tinerilor, sub forma unor evenimente ce vor fi organizate în liceele din toată ţara, în perioada 15 septembrie 2017 - 31 mai 2018.

Preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Dan Iliovici, a declarat că îşi doreşte o dezvoltare a programului "Joc Responsabil", astfel încât acesta să fie principalul domeniu director al industriei. Principala temă de dezbatere propusă reprezentanţilor companiilor de profil prezenţi la eveniment a fost cea a necesităţi abordării cu responsabilitate a demersurilor de publicitate şi promovare a jocurilor de noroc în spaţiu public.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.


ROMPETROL:Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile
19 iul. A.M.


Volvo mizează pe un nou record de vânzări
19 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.