Deutsche Bank: "Industria bancară trebuie să se consolideze" 1

16 ian. 2018 Jurnal de criză
A.V.

Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă germană, consideră că industria bancară trebuie să se consolideze în continuare, conform Reuters.

Directorul executiv adjunct al băncii, Marcus Schenck, a declarat că instituţia financiară este bine poziţionată pentru o astfel de evoluţie. Schenck a afirmat: "Consolidarea în Europa se va produce, acest lucru este inevitabil. Noi suntem pregătiţi".

Deutsche Bank, care a cumpărat rivalii germani Postbank şi Sal. Oppenheim în ultimul deceniu, a mai derulat negocieri pentru o potenţială fuziune cu numărul doi de pe piaţa bancară germană, Commerzbank AG, în 2016.

Însă, la momentul respectiv, cele două bănci au renunţat la proiect întrucât voiau să-şi finalizeze eforturile de restructurare înainte să ia vreo decizie legată de o fuziune.

"Am eliminat aproape toate problemele legate de moştenirea băncii, iar acum suntem mai bine poziţionaţi decât în trecut", a declarat Schenck, adăugând că Deutsche Bank este din nou solidă şi şi-a redobândit capacitatea de a creşte.

Oficialul băncii a mai spus să importanţa activităţilor de investment banking va creşte la nivelul industriei în viitor.

În luna octombrie 2017, Deutsche Bank a raportat scăderea cu 30% a veniturilor sale din tranzacţii în trimestrul al treilea, în condiţiile în care instituţia de credit a pierdut teren în favoarea rivalilor săi. Analiştii preconizau un declin de 24%.

În schimb, câştigul net al băncii a crescut de peste două ori în perioada amintită, ajungând la 647 de milioane de euro. Creşterea a fost generată de faptul că Deutsche Bank şi-a redus anumite cheltuieli.

Vânzările totale ale băncii au scăzut cu 10%, la 6,8 milioane de euro.


Opinia cititorului: 1
1.   Vara nu e ca iarna
mesaj trimis de The Brute în data de 16.01.2018, 10:20

un mesaj cu profunzime pe care domnul director, inca, adjunct l-a facut la recptia cu ocazia noului an. Avand in vedere ca nu cunoaste notiunea de Raport Financiar, asa cum reporterul Ziarul Bursa a observat la conferinta media din 2 februarie 2017, scaderea accelerata a veniturilor pana la suma echivalenta cu pierderea dupa impozitare in valoare de 6,8 miliarde din 2015 poate fi considerata o simpla coincidenta

Articole din aceeaşi secţiune

Jurnal de criză

Zona euro amână eliberarea tranşei pentru Grecia
11 iun. 2018 V.R.


ERDOGAN VREA CONTROL SPORIT ASUPRA ECONOMIEILira turcească, în cădere
16 mai. 2018


Atena iese din bailout, însă doi din zece greci trăiesc în sărăcie extremă1
14 mai. 2018 A.V.


Încrederea în zona euro, la recordul minim al ultimelor 15 luni1
09 mai. 2018 V.R.


Autorităţile australiene vor sancţiuni dure pentru bănci4
24 apr. 2018 V.R.


FMI avertizează în privinţa protecţionismului comercial
12 apr. 2018 V.R.


237 TRILIOANE DE DOLARIDatoria globală, la nivel record în 20172
11 apr. 2018 A.V.


Creşte inflaţia în zona euro
05 apr. 2018 V.R.


BCE va finaliza în aprilie testele de stres ale băncilor din Grecia
04 apr. 2018 V.R.


China impune taxe vamale la peste o sută de produse din SUA
03 apr. 2018 V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.