Deutsche Bank: "Industria bancară trebuie să se consolideze" 1

16 ian. Jurnal de criză
A.V.

Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă germană, consideră că industria bancară trebuie să se consolideze în continuare, conform Reuters.

Directorul executiv adjunct al băncii, Marcus Schenck, a declarat că instituţia financiară este bine poziţionată pentru o astfel de evoluţie. Schenck a afirmat: "Consolidarea în Europa se va produce, acest lucru este inevitabil. Noi suntem pregătiţi".

Deutsche Bank, care a cumpărat rivalii germani Postbank şi Sal. Oppenheim în ultimul deceniu, a mai derulat negocieri pentru o potenţială fuziune cu numărul doi de pe piaţa bancară germană, Commerzbank AG, în 2016.

Însă, la momentul respectiv, cele două bănci au renunţat la proiect întrucât voiau să-şi finalizeze eforturile de restructurare înainte să ia vreo decizie legată de o fuziune.

"Am eliminat aproape toate problemele legate de moştenirea băncii, iar acum suntem mai bine poziţionaţi decât în trecut", a declarat Schenck, adăugând că Deutsche Bank este din nou solidă şi şi-a redobândit capacitatea de a creşte.

Oficialul băncii a mai spus să importanţa activităţilor de investment banking va creşte la nivelul industriei în viitor.

În luna octombrie 2017, Deutsche Bank a raportat scăderea cu 30% a veniturilor sale din tranzacţii în trimestrul al treilea, în condiţiile în care instituţia de credit a pierdut teren în favoarea rivalilor săi. Analiştii preconizau un declin de 24%.

În schimb, câştigul net al băncii a crescut de peste două ori în perioada amintită, ajungând la 647 de milioane de euro. Creşterea a fost generată de faptul că Deutsche Bank şi-a redus anumite cheltuieli.

Vânzările totale ale băncii au scăzut cu 10%, la 6,8 milioane de euro.


Opinia cititorului: 1
1.   Vara nu e ca iarna
mesaj trimis de The Brute în data de 16.01.2018, 10:20

un mesaj cu profunzime pe care domnul director, inca, adjunct l-a facut la recptia cu ocazia noului an. Avand in vedere ca nu cunoaste notiunea de Raport Financiar, asa cum reporterul Ziarul Bursa a observat la conferinta media din 2 februarie 2017, scaderea accelerata a veniturilor pana la suma echivalenta cu pierderea dupa impozitare in valoare de 6,8 miliarde din 2015 poate fi considerata o simpla coincidenta

Articole din aceeaşi secţiune

Jurnal de criză

Surse: "Deutsche Bank" taie sute de posturi la divizia de investiţii
20 feb. V.R.


UE ia în discuţie, astăzi, reducerea riscurilor la băncile din regiune
19 feb. V.R.


PENTRU A TREIA OARĂ ÎN ACEST ANEuro a trecut de pragul de 1,25 dolari1
16 feb. A.V.


Ministrul bavarez de Finanţe respinge includerea României şi Bulgariei în zona euro1
15 feb. V.R.


Bursele de pe Wall Street, în declin1
14 feb. A.V.


DAILY TELEGRAPH:Soros a donat bani pentru o campanie ce urmăreşte renunţarea la Brexit
09 feb. V.R.


Grecia a vândut titluri de trezorerie de 1,14 miliarde de euro1
08 feb. V.R.


S&P: "O ieşire dezordonată a Marii Britanii din UE ar pune presiune pe ratingul ţării"
06 feb. V.R.


BCE anunţă în mai rezultatele testelor de stres pentru băncile din Grecia
02 feb. V.R.


Eurostat: Inflaţia din zona euro a scăzut în ianuarie
01 feb. V.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.