DEZBATERE PE INFRASTRUCTURA / LUCIAN ŞOVA, MINISTRUL TRANSPORTURILOR:

"Nu concep să nu avem legătură pe cale ferată între Otopeni şi Bucureşti, până în 2020" 1

22 feb. Companii-Afaceri
A.S.
"Nu concep să nu avem legătură pe cale ferată între Otopeni şi Bucureşti, până în 2020"

Nu concep ca, până în 2020, la Campionatul European, să nu existe legătură pe cale ferată între Otopeni şi Bucureşti, a declarat, ieri, Lucian Şova, ministrul transporturilor, adăugând: "Vom avea o legătură, alta decât rutieră, între Bucureşti şi Otopeni, înainte de anul 2020 şi înainte de campionatul european. Studiul de fezabilitate privind modernizarea şi extinderea liniei de cale ferată este pe SEAP astăzi şi vom parcurge procedurile legale. Pe de altă parte am cerut companiei de infrastructură să privească cu atenţie la posibilitatea ca totuşi, in extremis, să poată interveni cu resurse proprii în dezvoltarea şantierului şi atingerea acestui obiectiv".

Ministrul a mai propus, ieri, în cadrul dezbaterii "Accelerarea implementării proiectelor de investiţii în infrastructura feroviară", organizată de către Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor, promovarea unui pact politic naţional, care să conducă la o soluţie de administrare de tip privat, cu libertăţi şi obligaţii de tip privat în ceea ce priveşte administrarea unei companii, fie ea chiar şi cu capital de stat, astfel încât dezvoltarea proiectelor mari de infrastructură să fie făcută la standarde la care acest lucru se face în alte ţări.

Domnia sa a spus: "Această iniţiativă ar trebui să coaguleze atenţia tuturor parlamentarilor, indiferent de culoare politică. Este un lucru care nu este atât de greu de făcut încât să dureze ani. Poate, chiar până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare am putea degaja unele soluţii şi eu îmi asum responsabilitatea de a veni cu propuneri".

În opinia ministrului, neasumarea responsabilităţii din partea funcţionarilor va genera întotdeauna o slabă competitivitate în administrarea proiectelor, în raport cu modelele practicate de companiile private.

Domnia sa a susţinut că a constatat că licitaţiile care sunt organizate sunt slab documentate de cele mai multe ori, iar criteriul preţului cel mai mic generează efecte perverse.

De asemenea, imobilitatea autorităţilor contractante în tratarea "claimurilor", în tratarea problemelor curente care apar în desfăşurarea unui proiect de anvergură generează întotdeauna, în opinia lui Lucian Şova, timpi şi costuri suplimentare.

Lucian Şova a precizat la finalul dezbaterii: "Responsabilitatea şi determinarea în a face lucrurile mai bine şi la timpul lor trebuie să fie caracteristică tuturor părţilor interesate. În primul rând eu trebuie să îmi asum acest rol în raport cu cei pe care îi coordonez, atât din minister, cât şi din companii. Am văzut poziţii absolut respectabile din partea unora dintre reprezentanţii antreprenorilor, sigur că întotdeauna într-o relaţie comercială fiecare parte este bine să îşi apere interesul până la ultimul cent. Nu ne aşteptăm la binefaceri, pentru că economia de piaţă nu presupune acte de binefacere, dar consider că trebuie să existe mai multă responsabilitate şi seriozitate decât a existat până acum".

Citeşte şi

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 22.02.2018, 09:00

Ce mai conteaza celelate zone?Pentru unii muma pentru altii ciuma.

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ministerul Economiei a făcut o înţelegere cu Damen, ca statul să preia 51% din Şantierul Naval Mangalia
23 mar. A.A.


SITE-UL OLIGARCHSINSIDER.COM:Fluxys, concurent cu Transgaz în preluarea DESFA, este partener cu Gazprom
23 mar. M.P.


Grupul care deţine Kanal D, vândut unei companii apropiate preşedintelui Erdogan
23 mar.


ADVERTORIALCONVOCATOR al Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii comerciale ZENTIVA S.A., înmatriculată sub J40/363/1991, CUI 336206
23 mar.


ÎN ŢARA NOASTRĂHolzindustrie Schweighofer a investit un milion de euro în sistemul de securitate al lanţului de aprovizionare
23 mar. R.R.


Commerzbank şi-a suspendat reclamele de pe Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica
22 mar. V.D.


BMW nu va produce în masă automobile electrice pană în 2020
22 mar. M.D


CTP o numeşte pe Andreea Odovîncă în funcţia de Director Financiar pentru România
22 mar. M.D


ANCOM a amendat Vodafone pentru nerespectarea Regulamentului european "Roam like at home"
22 mar. M.D


Werk Property Group investeşte 14 milioane de euro într-un proiect rezidenţial unic în România1
22 mar. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.