Dezvoltarea infrastructurii de transport a României a constituit principalul subiect de discuţie la Bruxelles

21 mar. 2018 Politică
M.D
Lucian Bode, Daniel Buda, Corina Creţu (Sursă foto: Facebook)
Lucian Bode, Daniel Buda, Corina Creţu (Sursă foto: Facebook)

Preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi infrastructură, Lucian Nicolae Bode a participat marţi, 20.03 2018 la Bruxelles, alături de europarlamentarul Daniel Buda la o întâlnire de lucru cu Comisarul pentru Politica Regională al Comisiei Europene, Corina Creţu, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Principalele probleme discutate s-au axat pe deficienţele sectorului de transporturi şi infrastructură în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi implementarea proiectelor destinate dezvoltării acestui sector atât de important pentru România.

În deschiderea discuţiilor Nicolae Bode i-a prezentat Comisarului European principalele concluzii ale dezbaterilor organizate de către Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor cu Ministerul de resort şi alţi actori implicaţi în domeniul infrastructurii de transport rutier şi pe calea ferată/metrou, mai se arată în comunicat.

De asemenea, printre principalele subiecte de discuţie atinse în timpul acestei întrevederi s-au numărat : stadiul autostrăzilor Sibiu-Piteşti (A1), Transilvania (A3) şi Moldova (Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni A8), lipsa unei strategii naţionale referitoare la absorbţia fondurilor prin intermediul instrumentelor CEF (Connecting Europe Facility), situaţia delicată în care se află recent înfiinţata Autoritate pentru Reformă Feroviară, responsabilă cu atragerea fondurilor europene destinate achiziţiei de material rulant nou, dar şi stadiul magistralei de metrou M6 care reprezintă un proiect strategic în ceea ce priveşte conectarea Aeroportului Henri Coandă cu reţeaua de metrou a Capitalei deja existentă.

Un alt subiect atins în întrevederea de ieri a fost constituit de stadiul proiectului variantei ocolitoare a Municipiului Zalău în ceea ce priveşte posibilităţile de finanţare ale celui de-al doilea tronson din acest obiectiv strategic pentru sălăjeni şi nu numai.

În încheierea discuţiilor deputatul Bode alături de Corina Creţu au convenit asupra organizării unei dezbateri pe tema accelerării implementării proiectelor de transport cu finanţare europeană alături de comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat la care să fie prezentă şi Corina Creţu în cea de-a doua sesiune parlamentară a anului 2018.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

DĂNCILĂ, MESAJ DE ZIUA NAŢIONALĂ CONSTANTIN BRÂNCUŞI: "O zi în care onorăm omul de geniu"
19 feb. P.E.


DARIUS VÂLCOV DESPRE EVOLUŢIA INDICELUI ROBOR ÎN IANUARIE:"Cotaţiile au fost folosite doar pentru umflarea ratelor"1
19 feb. I.M.


CSM a avizat favorabil proiectul de OUG privind selectarea procurorului european
19 feb. E.M.


Dragnea, reaudiat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman1
19 feb. E.M.


PENTRU A STABILI NOILE PROPUNERI LA TRANSPORTURI ŞI DEZVOLTARE:CExN al PSD se reuneşte astăzi
19 feb. E.M.


NICUŞOR DAN: Activitatea de taximetrie trebuie să se desfăşoare reglementat1
19 feb. E.A.


LUDOVIC ORBAN:Am amânat "un pic" votul la lista candidaţilor pentru europarlamentare2
19 feb. P.E.


Petre Daea lămureşte problema cormoranilor
19 feb. E.A.


Tomac îi cere lui Dragnea să ia act de încetarea mandatului lui Octavian Goga
19 feb. E.A.


Guvernul pregăteşte modificarea OUG 114/2018
19 feb. George Marinescu

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.