Dezvoltarea infrastructurii de transport a României a constituit principalul subiect de discuţie la Bruxelles

21 mar. 13:22 Politică
M.D
Lucian Bode, Daniel Buda, Corina Creţu (Sursă foto: Facebook)
Lucian Bode, Daniel Buda, Corina Creţu (Sursă foto: Facebook)

Preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi infrastructură, Lucian Nicolae Bode a participat marţi, 20.03 2018 la Bruxelles, alături de europarlamentarul Daniel Buda la o întâlnire de lucru cu Comisarul pentru Politica Regională al Comisiei Europene, Corina Creţu, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Principalele probleme discutate s-au axat pe deficienţele sectorului de transporturi şi infrastructură în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi implementarea proiectelor destinate dezvoltării acestui sector atât de important pentru România.

În deschiderea discuţiilor Nicolae Bode i-a prezentat Comisarului European principalele concluzii ale dezbaterilor organizate de către Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor cu Ministerul de resort şi alţi actori implicaţi în domeniul infrastructurii de transport rutier şi pe calea ferată/metrou, mai se arată în comunicat.

De asemenea, printre principalele subiecte de discuţie atinse în timpul acestei întrevederi s-au numărat : stadiul autostrăzilor Sibiu-Piteşti (A1), Transilvania (A3) şi Moldova (Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni A8), lipsa unei strategii naţionale referitoare la absorbţia fondurilor prin intermediul instrumentelor CEF (Connecting Europe Facility), situaţia delicată în care se află recent înfiinţata Autoritate pentru Reformă Feroviară, responsabilă cu atragerea fondurilor europene destinate achiziţiei de material rulant nou, dar şi stadiul magistralei de metrou M6 care reprezintă un proiect strategic în ceea ce priveşte conectarea Aeroportului Henri Coandă cu reţeaua de metrou a Capitalei deja existentă.

Un alt subiect atins în întrevederea de ieri a fost constituit de stadiul proiectului variantei ocolitoare a Municipiului Zalău în ceea ce priveşte posibilităţile de finanţare ale celui de-al doilea tronson din acest obiectiv strategic pentru sălăjeni şi nu numai.

În încheierea discuţiilor deputatul Bode alături de Corina Creţu au convenit asupra organizării unei dezbateri pe tema accelerării implementării proiectelor de transport cu finanţare europeană alături de comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat la care să fie prezentă şi Corina Creţu în cea de-a doua sesiune parlamentară a anului 2018.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Cioloş: "În PSD e o bătălie internă"
22 sep. V.D.


Conacul lui Liviu Dragnea din Alexandria, vandalizat
22 sep. V.D.


Ţuţuianu cere excluderea din PSD a lui Rădulescu
22 sep. V.D.


EUGEN TOMAC, DESPRE CEXN AL PSD: "Dragnea a făcut, din nou, trafic cu funcţii"
22 sep. V.D.


ALINA GORGHIU: "Războiul civil din PSD va continua"1
22 sep. V.D.


USR:"PSD a demonstrat din nou că este un partid al penalilor"
22 sep. V.D.


CEXN PSD/DRAGNEA: "Va avea loc o remaniere a miniştrilor PSD"1
22 sep. V.D.


CNPP: Peste 9100 de beneficiari de pensii de serviciu în august 2018
22 sep. F.B.


Kelemen Hunor, nemulţumit de Guvernul actual
21 sep. R.M.


UDMR îşi va alege preşedintele în februarie 2019
21 sep. R.O.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.