DIN DATA DE 15 MAI

Biofarm a închis cinci sedii secundare de activitate

21 mai. Piaţa de Capital
MIHAI GONGOROI
Biofarm a închis cinci sedii secundare de activitate

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Biofarm (BIO) a închis începând cu data de 15 mai cinci sedii secundare ce aveau obiect de activitate comerţul engros nespecializat, precum şi activităţi specifice pentru depozitare a anunţat ieri emitentul printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele cinci sedii secundare pentru care s-a decis încetarea activităţii sunt din oraşele Arad, Cluj, Craiova, Cons-tanţa şi Iaşi. Emitentul mai precizează că menţiunea cuvenită a fost făcută în Oficiul Registrului Comerţului.

În adunarea din 23 aprilie, acţionarii companiei au aprobat împuternicirea Consiliului de Administraţie în vederea identificării de noi oportunitaţi de dezvoltare a societăţii prin achiziţia unor companii farmaceutice sau a unor branduri din ţara noastră, care dau posibilitatea de a duce la creşterea cotei de piaţă şi dezvoltarea portofoliului de produse Biofarm şi/sau companii farmaceutice internaţionale pentru dezvoltarea companiei pe plan internaţional.

În primul trimestru din acest an, compania controlată de către SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat - Crişana (SIF1) în proporţie de peste 75% a raportat un profit în sumă de 16,25 milioane de lei, în primele trei luni din acest an, în creştere cu 36,5% faţă de profitul net de 11,88 milioane de lei realizat în primul trimestru din anul anterior.

Evoluţia a apărut în contextul în care veniturile din vânzări au crescut cu 12%, până la 48,671 milioane de lei, în aceste trei luni din anul curent, perioadă în care cheltuielile de exploatare (10,38 milioane de lei) şi cele cu materiile prime şi consumabile (9,2 milioane de lei) au scăzut cu 15,7%, respectiv 17,4%, profitul din exploatare înregistrând o evoluţie pozitivă de 46%, ajungând la 20,7 milioane de lei, în primele trei luni din an.

Compania are active curente de 166,68 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de T1 2018, în timp ce datoriile curente reprezintă 61,74 milioane de lei, în urcare cu 2,8%. Activele imobilizate au crescut şi ele, cu 4,2%, totalul activelor ajungând la 303,39 milioane de lei, cu 6,28% mai mari decât activele deţinute la sfâarşitul lunii decembrie 2018.

Societatea are o valoare de piaţă la BVB de circa 316,3 milioane de lei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în scădere
23 aug. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Lichiditate de 1,11 milioane la euro pe BVB
23 aug. M.I.


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
23 aug. I.I.


BVBLichiditate de numai 4,65 milioane de euro
23 aug. ANDREI IACOMI


ALEXANDRU ELIAN, BLUE ROCK FINANCIAL SERVICES"Nu cred că BVB va avea succes ca bursă independentă"19
23 aug. A consemnat ANDREI IACOMI


BLOOMBERG:"BVB a surclasat majoritatea pieţelor din lume, în ultimele şase luni"9
22 aug. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au închis în scădere
22 aug. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Lichiditate de 1,99 milioane la euro pe BVB
22 aug. M.A.I.


BOGDAN BADEA, CEO HIDROELECTRICA:"Listarea Hidroelectrica ar putea să se întample în septembrie 2020"2
22 aug. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
22 aug. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.