DIN DATA DE 15 MAI

Biofarm a închis cinci sedii secundare de activitate

21 mai. Piaţa de Capital
MIHAI GONGOROI
Biofarm a închis cinci sedii secundare de activitate

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Biofarm (BIO) a închis începând cu data de 15 mai cinci sedii secundare ce aveau obiect de activitate comerţul engros nespecializat, precum şi activităţi specifice pentru depozitare a anunţat ieri emitentul printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele cinci sedii secundare pentru care s-a decis încetarea activităţii sunt din oraşele Arad, Cluj, Craiova, Cons-tanţa şi Iaşi. Emitentul mai precizează că menţiunea cuvenită a fost făcută în Oficiul Registrului Comerţului.

În adunarea din 23 aprilie, acţionarii companiei au aprobat împuternicirea Consiliului de Administraţie în vederea identificării de noi oportunitaţi de dezvoltare a societăţii prin achiziţia unor companii farmaceutice sau a unor branduri din ţara noastră, care dau posibilitatea de a duce la creşterea cotei de piaţă şi dezvoltarea portofoliului de produse Biofarm şi/sau companii farmaceutice internaţionale pentru dezvoltarea companiei pe plan internaţional.

În primul trimestru din acest an, compania controlată de către SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat - Crişana (SIF1) în proporţie de peste 75% a raportat un profit în sumă de 16,25 milioane de lei, în primele trei luni din acest an, în creştere cu 36,5% faţă de profitul net de 11,88 milioane de lei realizat în primul trimestru din anul anterior.

Evoluţia a apărut în contextul în care veniturile din vânzări au crescut cu 12%, până la 48,671 milioane de lei, în aceste trei luni din anul curent, perioadă în care cheltuielile de exploatare (10,38 milioane de lei) şi cele cu materiile prime şi consumabile (9,2 milioane de lei) au scăzut cu 15,7%, respectiv 17,4%, profitul din exploatare înregistrând o evoluţie pozitivă de 46%, ajungând la 20,7 milioane de lei, în primele trei luni din an.

Compania are active curente de 166,68 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de T1 2018, în timp ce datoriile curente reprezintă 61,74 milioane de lei, în urcare cu 2,8%. Activele imobilizate au crescut şi ele, cu 4,2%, totalul activelor ajungând la 303,39 milioane de lei, cu 6,28% mai mari decât activele deţinute la sfâarşitul lunii decembrie 2018.

Societatea are o valoare de piaţă la BVB de circa 316,3 milioane de lei.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

SIF Banat - Crişana răspunde cererilor SIF Oltenia17
14 iun. Andrei Iacomi


Indicii BVB au închis în creştere
14 iun. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 3,41 milioane la euro pe BVB
14 iun. I.M.A.


VALENTIN LAZEA, BNR:"Peste 60% din capitalizarea de pe piaţa de capital aparţine companiilor financiare şi băncilor"2
14 iun. T.T.


LUCIAN ANGHEL, BVB:România, creştere economică mai rapidă decât media europeană4
14 iun. T.E.


Indicii BVB au deschis în creştere
14 iun. T.T.


ORGANIZATĂ DE BVB:Conferinţă pe tema tehnologiilor pe pieţele financiare - astăzi
14 iun. T.I.


BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei
14 iun. Andrei Iacomi


OMV Petrom a investit 200 milioane de euro la staţia de tratare gaze Hurezani
13 iun. M.G.


Indicii BVB au închis în scădere
13 iun. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.