DIN MOTIVE DE SECURITATE:

British Airways şi-a suspendat cursele către Cairo, pentru şapte zile

22 iul. 07:34 Internaţional
M.I.
Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

British Airways şi Lufthansa au suspendat în mod neaşteptat cursele către Cairo, începând de sâmbătă, din motive de securitate, dar nu au oferit detalii privind motivul care a determinat o astfel de măsură, transmite Reuters.

"Reevaluăm în mod constant aranjamentele de securitate pe toate aeroporturile noastre din lume şi am suspendat zborurile către Cairo pentru o perioadă de şapte zile, ca măsură de precauţie, pentru a permite noi evaluări", a anunţat British Airways într-un comunicat.

Lufthansa a anunţat ulterior că şi-a anulat zborurile de sâmbătă către Cairo, din Munchen şi Frankfurt, şi că le va relua duminică.

British Airways, divizie a IAG, a mai anunţat că nu va opera avioane dacă nu va şti că o poate face în condiţii de siguranţă.

Un purtător de cuvânt al British Airways a refuzat să ofere detali, afirmând: "Nu discutăm niciodată problemele de securitate".

Trei surse de securitate ale aeroportului egiptean au declarat că angajaţii britanici au verificat miercuri şi joi securitatea aeroportului din Cairo, dar nu au oferit alte detalii.

Ministerul britanic de Externe şi-a actualizat sâmbătă recomandările referitoare la securitate, pentru a adăuga o referire la suspendarea curselor de către British Airways, recomandând călătorilor să contactele compania aeriană, informează Reuters.

Ministerul pentru Aviaţie Civilă din Egipt a anunţat într-un comunicat că a contactat Ambasada Britanică din Cairo, care a confirmat că decizia de a suspenda cursele nu a fost luată de ministerele Transporturilor sau de Externe din Marea Britanie.

Ministerul egiptean a adăugat că va suplimenta cursele de la Cairo la Londra, începând de duminică, pentru a facilita transportul pasagerilor în această perioadă.

Guvernul britanic a avertizat de mai mult timp împotriva efectuării altor curse pe calea aerului decât cele esenţiale dinspre staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, unde un avion rusesc de pasageri a fost bombardat în 2015, dar nu a emis avertismente similare împotriva traficului aerian către şi dinspre Cairo.

"Există un risc crescut de terorism împotriva aviaţiei. Sunt luate măsuri suplimentare de securitate, pentru zborurile din Egipt către Marea Britanie", potrivint anunţului Ministerului de Externe, conform aceleiaşi surse.

Turismul, o sursă majoră de venituri pentru Egipt, şi-a revenit după scăderea puternică a numărului de turişti, provocată de turbulenţele sociale din 2011 şi bombardarea unui avion rusesc în 2015, în care au murit 224 de persoane aflate la bord.

Atacul respectiv, revendicat de Statul Islamic, a determinat Rusia să oprească zborurile către Egipt timp de mai mulţi ani, iar un număr de state, între care Marea Britanie, au oprit cursele către Sharm el Sheikh.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Elanco preia o divizie Bayer pe 7,6 miliarde dolari
21 aug. A.V.


Sindicatul german IG Metall respinge oferta AMS pentru Osram
21 aug. ALINA VASIESCU


O bancă daneză îi va taxa pe deponenţii bogaţi
21 aug.


BULGARIA13 oferte pentru construirea centralei nucleare de la Belene
21 aug.


UE reface lista neagră a ţărilor acuzate de spălare de bani
21 aug. V.R.


Bursele din lume
21 aug. A.V.


FMI trimite o misiune de experţi în Argentina pentru a evalua situaţia monetară1
20 aug. D.D.


Wall Street a deschis în scădere
20 aug. D.V.


Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a demisionat
20 aug. V.D.


Cerealele britanice sunt vândute cu rapiditate pe piaţă înaintea Brexitului2
20 aug. D.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.