DIN NOU,

Serbia încearcă să vândă producătorul de medicamente Galenika

04 sep. 2017 Companii-Afaceri

Guvernul Serbiei a demarat vineri o nouă încercare de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni la Galenika, după ce luna trecută şi-a majorat participaţia la această societate în urma unei conversii a datoriilor în acţiuni, informează Reuters.

Autorităţile de la Belgrad încearcă de mai mulţi ani să vândă Galenika, cel mai mare producător de medicamente din Serbia, în conformitate cu un acord de asistenţă cu Fondul Monetar Internaţional care prevede privatizarea, închiderea sau restructurarea firmelor de stat neprofitabile, dar până acum datoriile Galenika i-au descurajat pe investitori. Potrivit unui anunţ publicat vineri într-un cotidian local, Guvernul de la Belgrad scoate la vânzare întreaga sa participaţie de 93% din acţiunile Galenika. Preţul de pornire al licitaţiei este suma nominală de un euro, dar noul proprietar trebuie să achite şi datorii de 25 de milioane de euro ale companiei. Potenţialii ofertanţi trebuie să-şi exprime interesul până la data de 2 octombrie.

Luna trecută, Guvernul de la Belgrad şi distribuitorul de gaze naturale Srbijagas şi-au asumat împreună datorii în valoare de 14,7 miliarde dolari (147 milioane de dolari) ale Galenika, în schimbul unui pachet de 8% din acţiunile producătorului de medicamente, ceea ce le-a majorat participaţia totală la 93%. Restul de 7% din acţiunile Galenika sunt deţinute de micii acţionari, conform Agerpres.

Autorităţile sârbe au mai încercat să privatizeze Galenika şi în anul 2013, dar singurul ofertant, firma canadiană Valeant, s-a retras din cursă din cauza atitudinii ostile a sindicatelor. De asemenea, în luna februarie a acestui an, Serbia nu a reuşit să ajungă la un acord cu un grup de producători străini de medicamente cu privire la vânzarea a 25% din acţiunile Galenika.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Unitatea 2 - Cernavodă a revenit la puterea nominală
16 oct. T.A.


Apple Watch, folosit de chirurgi pentru monitorizarea pacienţilor
16 oct. T.I.


COMUNICAT DE PRESĂ:Directorul general al Electrica pleacă din funcţie1
16 oct. F.B.


CLAUDIU GEORGESCU, APMCR:"Reducerea drastică a investiţiilor guvernamentale trage în jos piaţa construcţiilor"
16 oct. R.R.


Aliat surpriză pentru ţările care comit atacuri cibernetice
16 oct.


CBRE: "59% din stocul modern de spaţii de retail, reprezentat de centrele comerciale"
16 oct. R.R.


Căşti care asigură traducerea în timp real
16 oct. O.D.


Subvenţii în avans pentru fermieri
16 oct. D.N.


AOAR:Dezbaterile pe legea offshore se concentrează excesiv pe nivelul redevenţelor
16 oct. Gheorghe Iorgoveanu


CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR "CARTEL ALFA":"Lucrătorii independenţi - prestatorii cu cele mai puţine drepturi"
16 oct. I.Ghe.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.