Divorţ, căsnicie, puşcărie, magie 1

08 ian. 2014 Omul sf(M)inteste locul
DAN NICOLAIE

Energia s-a scumpit, mai toate preţurile cresc cu procente cuprinse între 5 şi 15%, plătim noi taxe şi avem parte de o inventivitate debordantă a guvernului în materie de lansare de noi impozite, pe stâlpi, cabluri, construcţii speciale, vicii şi lux. Indiferent de unghiul de abordare, un lucru este cert, banii pe care îi avem în buzunar sunt tot mai puţini. Este de asemenea ştiut că oamenii reacţionează vehement, dacă nu violent, atunci când pierd sau când sunt deposedaţi de bani. Legând cele două fraze, ne-am aştepta la o reacţie, dacă nu furibundă, măcar consistentă, din partea opiniei publice şi a formatorilor de opinie. Din câte se pare, nu e timp pentru astfel de teme, atenţia fiind captată de probleme mult mai importante. Avem divorţuri, de toate felurile, se realizează căsătorii, iar mai presus de toate, justiţia "duduie", zilnic livrând noi subiecte de discuţie. Constatăm că în materie de învăţământ regulile se schimbă, din nou, în timpul jocului, ceea ce e foarte rău pentru copii, părinţii acestora şi profesori. Cum orice fiinţă are tendinţa de a-şi apăra puiul, ne-am fi aşteptat la luări de poziţie ferme şi pe acest subiect. Rămâne însă cum am stabilit mai sus, nu există timp, avem alte "griji" mult mai mari. Divorţează PNL de PSD, Antonescu de Ponta, dar şi Bianca de Victor. S-a căsătorit Andreea Marin cu Tuncay Ozturk, Adrian Năstase intră la puşcărie, iar Marian Vanghelie ne serveşte fraza începutului de an: "Cred că este prea mult, indiferent de faptele pe care le-a făcut el". Asta trebuie reţinut! O avalanşă de subiecte care, în fond, nu ne privesc şi nu ne influenţează viaţa.

Analiştii serioşi, care despică vieţile altora la orele amiezei, consideră că unele divorţuri sau mariaje se irosesc la umbra deciziilor justiţiei şi că "vedetele" şi sfătuitorii lor de taină ar trebui să-şi calculeze mai atent paşii în viitor pentru ca publicul să nu se vadă pus în postura să piardă amănunte semnificative din aceste vieţi expuse non-stop pe taraba media.

Cine se aştepta ca un an nou să aducă şi deprinderi noi la oamenii aflaţi în fruntea statului a dat dovadă de naivitate. La vremuri noi, tot noi, cu aceleaşi vechi metehne. Perdele de fum, discuţii parazitare, teme minore, ambiţii personale, toate acestea în detrimentul chestiunilor cu adevărat arzătoare, care privesc viaţa de zi cu zi a marii majorităţi, o majoritate cum nu a mai avut niciun partid sau alianţă de mai bine de 23 de ani încoace. Regulile de bază ale iluzionismului sunt studiate la nivel înalt mai temeinic decât ne-am fi aşteptat. Magicienii se ghidează după un principiu fundamental: creierul uman nu este conceput astfel încât să se poată concentra 100% asupra a două lucruri în acelaşi timp, astfel, când toată atenţia este captată de un singur lucru, puţin mai "sclipitor", celelalte amănunte care compun cadrul general rămân "neobservate". Tocmai de aceea tot ceea ce ni se întâmplă e "magic"!

Opinia cititorului: 1
1.   Sa avem pardon..
mesaj trimis de cetateanul turmentat în data de 11.01.2014, 21:53

Pai mi se pare normal sa nu rumegam idei de rascoala, ca nu avem timp. Unii "are" job (nu mai exista loc de munca). Suntem natia protestatarilor de weekend, cu iponul in mana si doar pe timp de primavara-vara, doar nu vrei sa raceasca protestatarul? Si acum sa ne intoarcem la vise precum o rascoala a nemultumitilor....

Articole din aceeaşi secţiune

Omul sf(M)inteste locul

Bursele europene au deschis în scădere
27 feb. L.A.


OMUL SMINTEŞTE LOCULCompensatoriu să fie, dar să ştim şi noi!3
18 ian. DAN NICOLAIE


Dreptul la vot!2
20 apr. 2018 D.N.


Grija pentru popor5
05 apr. 2018 D.N.


OMUL SMINTEŞTE LOCULCând vine iarna în Bucureşti!
16 ian. 2018 DAN NICOLAIE


Căutând ştampila prin Casa Poporului6
06 nov. 2017 DAN NICOLAIE


Idolul adolescenţilor!43
11 ian. 2017 D.N.


Spulberătorul de iluzii!
17 nov. 2016 DAN NICOLAIE


"Simt enorm şi văz monstruos"2
18 iul. 2016 Dan Nicolaie


Delta fără pescuit!4
24 mai. 2016 DAN NICOLAIE

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.