DNA l-a trimis în judecată pe ahiepiscopul Tomisului

DNA l-a trimis în judecată pe ahiepiscopul Tomisului

Conform comunicatului de presă remis de către DNA, Petrescu Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, abuz în serviciu şi inducere în eroare a organelor judiciare.

Arhiepiscopul a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar, pentru mărturie mincinoasă, abuz în serviciu în formă continuată şi inducere în eroare a organelor judiciare. El este acuzat că ar fi formulat un denunţ fals împotriva a trei persoane, susţinând că acestea s-ar face, de fapt, vinovate de fraudarea fondurilor europene, ci nu el, în celălalt dosar în care arhiepiscopul este trimis în judecată încă de anul trecut.

În acest dosar vor fi judecaţi şi Neculai Poalelungi, angajat al Arhiepiscopia Tomisului, pentru inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată şi Ciprian Stoichin, consilier administrativ bisericesc în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

Procurorii DNA au delcarat că , în încercarea de a-şi crea o situaţie favorabilă în cadrul procesului penal, IPS Teodosie a depus la DNA -Serviciul Teritorial Constanţa un denunţ prin care acuza trei persoane fizice (două dintre ele angajate în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului) şi două persoane juridice de fraudarea fondurilor europene, în anul 2016.

"Concret în cuprinsul sesizării, inculpatul Petrescu Teodosie, în mod nereal, a învederat faptul că, fără ştirea sa şi cu încălcarea prevederilor legale, cei doi angajaţi, ar fi cerut şi primit fonduri europene pentru o suprafaţă de 350 ha aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului. Mai mult, persoanele respective sunt acuzate că ar fi încheiat acte de dare în arendă, către terţe societăţi şi persoane, a unor suprafeţe de teren deţinute de către Arhiepiscopia Tomisului (în total 110 ha, situate în diferite locaţii). În susţinerea celor de mai sus, inculpatul Petrescu Teodosie, beneficiind de ajutorul inculpatului Poalelungi Neculai, a dat declaraţii şi a depus la noul dosar astfel constituit mai multe documente false care ar fi susţinut vinovăţia persoanelor respective.", arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

TREI ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE Dan Şova, condamnat definitiv de Înalta Curte
21 iun. G.M.


Ziua Z pentru Justiţie1
20 iun. George Marinescu


Dan Şova, condamnat definitiv
20 iun. V.D.


Decizia CSM în cazul lui Kovesi, amânată
20 iun. M.D.


Ioan Neculaie va fi eliberat condiţionat
20 iun. M.D.


Zi decisivă pentru Dan Şova
20 iun. M.D.


COD NOU DE PROCEDURĂ PENALĂ, NĂRAVURI VECHIInfractorii, mai presus de lege42
20 iun. George Marinescu


ÎN TIMP CE PSD, ALDE ŞI CCR VOR REVOCAREA LUI KOVESIAmericanii laudă lupta anticorupţie de la noi
19 iun. G.M.


Primarul Timişoarei, chemat la DNA
15 iun. Mihaela Dan


ALERTSebastian Ghiţă a fost achitat6
14 iun. Mihaela Dan

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.