DNA: Liviu Dragnea, mai mulţi ani de închisoare

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt nemulţumiţi de pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare la care a fost condamnat Liviu Dragnea, de instanţa de fond din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

DNA a atacat decizia ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Teleorman, cerând majorarea pedepsei pentru liderul PSD, dar şi condamnarea lui Liviu Dragnea pentru infracţiunea de instigare la fals intelectual.

Primul termen al apelului va fi stabilit, cel mai devreme, în toamnă, în funcţie de data la care cei trei magistraţi, care au pronunţat sentinţa pentru cei 11 inculpaţi în dosarul respectiv, vor publica motivarea acesteia.

Dragnea a fost condamnat, pe 21 iunie, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu.

Sentinţa magistraţilor confirmă acuzaţia procurorilor DNA care susţin că, pe vremea când Liviu Dragnea era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, le-ar fi pus pe şefele de la DGASPC să plătească, vreme de 6 ani şi jumătate, salariile a două tinere care munceau în acest timp pentru PSD Teleorman.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Strategia Naţională Anticorupţie

Alin Şimota, trimis în judecată de DNA
10 sep. V.D.


JUSTIŢIEBorcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat
05 sep. D.N.


MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE:Domeniile ''.ro'' vor fi şterse dacă mentenanţa nu este plătită 1
30 aug. V.D.


PÎCCJ a publicat trei protocoale de colaborare6
24 aug. F.C.


CERERE DE EXTRĂDARE FĂRĂ REZULTAT POZITIVMinisterul Justiţiei l-a favorizat pe inculpatul Sebastian Ghiţă12
24 aug. GEORGE MARINESCU


Gabriel Oprea, audiat la Parchetul General
23 aug. F.C.


SRI: Atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie - august
19 aug. A.M.


MApN continuă programul de înzestrare a armatei
08 aug. GHE. I.


Listă deschisă pentru şefia DNA
07 aug. G.M.


ÎN AL TREILEA DOSAR DE CORUPŢIEMihail Vlasov, condamnat la 9 ani şi 10 luni de închisoare
06 aug. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.